U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-10-2018 19:23 uur

Zaandam Zuid 1 – Furore 1 (10-18)

Op en koude maar zonnige zondagmiddag werd de laatste veldwedstrijd gespeeld tegen Zaandam Zuid. De thuiswedstrijd werd nogal flink verloren, dus dat kon best wel eens een spannende pot worden. De eerste 15 minuten gingen aardig gelijk op, Zaandam Zuid opende de score van afstand, 1-0, maar een minuut later was het Heleen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, 1-1. Brit gaf Sven weer prachtig aan en Sven scoorde vlakbij de paal, 1-2. Even later was het Brit, zelf, die van afstand 1-3 scoorde.

De Zaandammers kwamen terug tot 2-3 van afstand, maar Merel schoot vanachter de korf 2-4 in. Het werd nog 3-4, maar toen werd het eerste sterker en speelde scherp in de verdediging. Brit onderschepte een bal gooide naar Brian en hij werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd benut door Sven, 3-5.

Heleen, schoot weer raak van afstand en het was 3-6, een minuut later was het weer raak, van afstand door Heleen, 3-7.Het eerste ging maar door en Zaandam Zuid kon daar weinig tegenoverstellen., het werd 3-8 door Sven, kansje, geweldig aangegeven door Brit. Een minuut later was het Lisanne, die raak schoot van afstand, 3-9.

Yvo wist de korf ook te doorboren van afstand en het was 3-10 en het eerste maakte, via een doorloopbal van Merel, 3-11. Het lukte Zaandam Zuid om van afstand, 4-11 in te schieten, maar Sven maakte van afstand, vlak voor rust nog 4-12 van afstand.

Rust, het Furore publiek was blij verrast en het eerste speelde erg sterk.

Tweede helft, Yvo opende de score, door van afstand raak te schieten, 4-13 en even later was het 5-13 van afstand. Zaandam Zuid kreeg een strafworp van de goed leidende scheidsrechter en het was 6-13.

Brit schoot van afstand 6-14 in en via een kansje werd het 7-14, Toch scoorde het eerste mee, Bram schoot vanachter de korf, 7-15 in, maar Zaandam Zuid benutte twee strafworpen en het was, 9-15, het werd nog 10-15 van halve afstand, maar Heleen schoot in dezelfde minuut raak en het was, 10-16.

Thomas kwam in het veld voor Brian en Sven schoot van halve afstand raak, 10-17. Zaandam Zuid probeerde het nog wel, maar wist niet meer te scoren, Thomas schoot echter de eindstand naar 10-18 van afstand en dat was in de laatste minuut.

Sterke wedstrijd eerste, verdiend gewonnen.

Jullie staan nu alleen op de eerste plaats, DKV/Victoria verloor van Stormvogels, dus dat gaat wat worden in de tweede helft van de veldcompetitie.

De zaal komt er aan, nieuwe competitie en tweede klasse, dat gaat spannend worden.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019