U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
23-10-2018 20:27 uur

Scheidsrechters

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Zoals jullie eerder konden lezen, komen er in de zaal weer een aantal jeugdploegen bij. Hierdoor wordt het voor de scheidsrechter coördinatoren nog lastiger om op elke wedstr ijd een scheidsrechter te zetten. Daarom willen we vanaf de zaal gaan starten met een nieuwe manier van indelen.

Naast de scheidsrechters die actief zijn bij Furore willen we ook vanaf de junioren de ploegen verantwoordelijk maken om een aantal wedstrijden te gaan fluiten in de zaal. De aanvoerders en coaches worden op de hoogte gebracht wanneer er verwacht wordt dat er iemand van dat team moet fluiten. Binnen het team moeten jullie zelf afspreken wie deze wedstrijd gaat fluiten. Wij gaan er vanuit dat jullie dit zelf met elkaar kunnen afspreken en dat jullie ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is om de toegewezen wedstrijd te gaan begeleiden. De wedstrijden die wij gaan toewijzen aan de ploegen zullen voornamelijk F en E wedstrijden zijn, deze wedstrijden zijn makkelijk te begeleiden. Tevens is het verplicht om je spelregelbewijs te halen, wanneer je deze hebt gehaald bezit je sowieso voldoende kennis om deze wedstrijden te begeleiden. Ook zullen wij de aanvoerders een document aanleveren waarin de spelregels van de F en E in een aantal pagina’s beschreven staan.

Tot slot zullen wij in het zaalseizoen met een aantal scheidsrechters een avond organiseren waarin de spelregels en je rol als scheidsrechter zullen toelichten.

Wij hopen heel erg dat het op deze manier gaat lukken en dat elk lid bij ons op de vereniging zijn of haar wedstrijd kan spelen.

Namens de scheidsrechters coördinatoren en het bestuur,

Jasper Jak

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender