U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
23-10-2018 20:27 uur

Scheidsrechters

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Zoals jullie eerder konden lezen, komen er in de zaal weer een aantal jeugdploegen bij. Hierdoor wordt het voor de scheidsrechter coördinatoren nog lastiger om op elke wedstr ijd een scheidsrechter te zetten. Daarom willen we vanaf de zaal gaan starten met een nieuwe manier van indelen.

Naast de scheidsrechters die actief zijn bij Furore willen we ook vanaf de junioren de ploegen verantwoordelijk maken om een aantal wedstrijden te gaan fluiten in de zaal. De aanvoerders en coaches worden op de hoogte gebracht wanneer er verwacht wordt dat er iemand van dat team moet fluiten. Binnen het team moeten jullie zelf afspreken wie deze wedstrijd gaat fluiten. Wij gaan er vanuit dat jullie dit zelf met elkaar kunnen afspreken en dat jullie ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is om de toegewezen wedstrijd te gaan begeleiden. De wedstrijden die wij gaan toewijzen aan de ploegen zullen voornamelijk F en E wedstrijden zijn, deze wedstrijden zijn makkelijk te begeleiden. Tevens is het verplicht om je spelregelbewijs te halen, wanneer je deze hebt gehaald bezit je sowieso voldoende kennis om deze wedstrijden te begeleiden. Ook zullen wij de aanvoerders een document aanleveren waarin de spelregels van de F en E in een aantal pagina’s beschreven staan.

Tot slot zullen wij in het zaalseizoen met een aantal scheidsrechters een avond organiseren waarin de spelregels en je rol als scheidsrechter zullen toelichten.

Wij hopen heel erg dat het op deze manier gaat lukken en dat elk lid bij ons op de vereniging zijn of haar wedstrijd kan spelen.

Namens de scheidsrechters coördinatoren en het bestuur,

Jasper Jak

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019