U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

23-10-2018 20:27 uur

Scheidsrechters

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Zoals jullie eerder konden lezen, komen er in de zaal weer een aantal jeugdploegen bij. Hierdoor wordt het voor de scheidsrechter coördinatoren nog lastiger om op elke wedstr ijd een scheidsrechter te zetten. Daarom willen we vanaf de zaal gaan starten met een nieuwe manier van indelen.

Naast de scheidsrechters die actief zijn bij Furore willen we ook vanaf de junioren de ploegen verantwoordelijk maken om een aantal wedstrijden te gaan fluiten in de zaal. De aanvoerders en coaches worden op de hoogte gebracht wanneer er verwacht wordt dat er iemand van dat team moet fluiten. Binnen het team moeten jullie zelf afspreken wie deze wedstrijd gaat fluiten. Wij gaan er vanuit dat jullie dit zelf met elkaar kunnen afspreken en dat jullie ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is om de toegewezen wedstrijd te gaan begeleiden. De wedstrijden die wij gaan toewijzen aan de ploegen zullen voornamelijk F en E wedstrijden zijn, deze wedstrijden zijn makkelijk te begeleiden. Tevens is het verplicht om je spelregelbewijs te halen, wanneer je deze hebt gehaald bezit je sowieso voldoende kennis om deze wedstrijden te begeleiden. Ook zullen wij de aanvoerders een document aanleveren waarin de spelregels van de F en E in een aantal pagina’s beschreven staan.

Tot slot zullen wij in het zaalseizoen met een aantal scheidsrechters een avond organiseren waarin de spelregels en je rol als scheidsrechter zullen toelichten.

Wij hopen heel erg dat het op deze manier gaat lukken en dat elk lid bij ons op de vereniging zijn of haar wedstrijd kan spelen.

Namens de scheidsrechters coördinatoren en het bestuur,

Jasper Jak