U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
23-10-2018 20:23 uur

Furore intern

Deze Furore Intern gaat over vrijwilligers, en hoe belangrijk vrijwilligers voor onze vereniging zijn. Zonder vrijwilligers geen vereniging, en om die reden hebben we vorige week zaterdag het eerste Furore Vrijwilligersfeest gehouden. De opkomst was zeer goed: zo’n 70 trainers, scheidsrechters, materiaalploeg, ledenadministratie, schoolkorfbalcommissie, bestuursleden, technische commissieleden, activiteitencommissieleden, kantinecommissieleden, en nog heel veel anderen waren gekomen om samen bij te praten, te borrelen, te dansen en zingen. Het is die avond ook gezegd: we mogen heel trots zijn op onze vrijwilligers en dat zijn we dan ook!

Dacht je heel even 70 trainers….zijn er zoveel…. ????? Was dat maar waar! De vereniging groeit enorm, en in de zaal komt er een E en een F ploegje bij. Dat vinden we echt super, we willen graag groeien, maar het betekent direct ook dat er ook trainers en coaches nodig zijn, en extra scheidsrechters. En de groei zit natuurlijk bij de jeugd, maar het kader groeit minder hard mee. De technische commissie heeft overuren gedraaid om alle ploegen van trainers te voorzien en een aantal trainers trainen meerdere ploegen. Gelukkig lukt het steeds en zijn veel ouders bereid om het coachen op zich te nemen. Toch hebben we hieruit voortvloeiend een maatregel genomen die we liever niet nemen: voorlopig kunnen we geen nieuwe E-tjes en D-tjes plaatsen, deze ploegen zitten echt vol en de trainers lijken op. Bovendien gaat het zaalseizoen beginnen, is de zaal al gehuurd, en willen we even rust creëren bij deze ploegen. Uiteraard hopen we deze maatregel zo snel als kan terug te draaien, maar we houden er rekening mee dat we pas vanaf de voorjaarscompetitie nieuwe kinderen (in deze leeftijd) kunnen plaatsen.

Op de najaarsvergadering zal dewervingvan vrijwilligers hoog op de agenda staan: naast trainers en scheidsrechters zijn we ook op zoek naar een nieuwe penningmeester, een secretaresse, een kantine coördinator en kunnen diverse commissies versterking gebruiken. Het verplicht stellen van een aantal uur vrijwilligerswerk is iets wat we graag met de leden en de ouders van de jeugdleden willen bespreken. Een verplichting die we vast willen doorvoeren is het fluiten van een aantal jeugdwedstrijden per team. Daarover in het stukje van Jasper hieronder meer. De Najaarsvergadering staat gepland op 19 november, dus hou de datum vast vrij en laat je gedachten er vast over gaan.

Groet, Monique de Wildt

Belangrijkste nieuwsberichten

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.
Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.

Bestuursblog

Wanneer ik dit schrijf is het buitenseizoen alweer afgelopen. We hebben een heleboel kampioenen mogen huldigen bij de jeugd en de senioren. Wat is dat altijd leuk om te zien: glunderende koppies, mooie medailles en daarbij nog een heus diploma. Dit wordt natuurlijk gevierd met een drankje en wat lekkers. Soms nog een feestje onder de douche (uiteraard in tenue en daarna zelf opruimen) en een nat gegooide trainer. Het hoort er allemaal bij. Ik hoop dat het seizoen in de zaal net zo succesvol zal zijn!

Binnenkort op de kalender

24 november 2018