U bevindt zich hier: Volg Furore » Furore Intern

Furore Intern

23-10-2018 20:23 uur

Furore intern

Deze Furore Intern gaat over vrijwilligers, en hoe belangrijk vrijwilligers voor onze vereniging zijn. Zonder vrijwilligers geen vereniging, en om die reden hebben we vorige week zaterdag het eerste Furore Vrijwilligersfeest gehouden. De opkomst was zeer goed: zo’n 70 trainers, scheidsrechters, materiaalploeg, ledenadministratie, schoolkorfbalcommissie, bestuursleden, technische commissieleden, activiteitencommissieleden, kantinecommissieleden, en nog heel veel anderen waren gekomen om samen bij te praten, te borrelen, te dansen en zingen. Het is die avond ook gezegd: we mogen heel trots zijn op onze vrijwilligers en dat zijn we dan ook!

Dacht je heel even 70 trainers….zijn er zoveel…. ????? Was dat maar waar! De vereniging groeit enorm, en in de zaal komt er een E en een F ploegje bij. Dat vinden we echt super, we willen graag groeien, maar het betekent direct ook dat er ook trainers en coaches nodig zijn, en extra scheidsrechters. En de groei zit natuurlijk bij de jeugd, maar het kader groeit minder hard mee. De technische commissie heeft overuren gedraaid om alle ploegen van trainers te voorzien en een aantal trainers trainen meerdere ploegen. Gelukkig lukt het steeds en zijn veel ouders bereid om het coachen op zich te nemen. Toch hebben we hieruit voortvloeiend een maatregel genomen die we liever niet nemen: voorlopig kunnen we geen nieuwe E-tjes en D-tjes plaatsen, deze ploegen zitten echt vol en de trainers lijken op. Bovendien gaat het zaalseizoen beginnen, is de zaal al gehuurd, en willen we even rust creëren bij deze ploegen. Uiteraard hopen we deze maatregel zo snel als kan terug te draaien, maar we houden er rekening mee dat we pas vanaf de voorjaarscompetitie nieuwe kinderen (in deze leeftijd) kunnen plaatsen.

Op de najaarsvergadering zal dewervingvan vrijwilligers hoog op de agenda staan: naast trainers en scheidsrechters zijn we ook op zoek naar een nieuwe penningmeester, een secretaresse, een kantine coördinator en kunnen diverse commissies versterking gebruiken. Het verplicht stellen van een aantal uur vrijwilligerswerk is iets wat we graag met de leden en de ouders van de jeugdleden willen bespreken. Een verplichting die we vast willen doorvoeren is het fluiten van een aantal jeugdwedstrijden per team. Daarover in het stukje van Jasper hieronder meer. De Najaarsvergadering staat gepland op 19 november, dus hou de datum vast vrij en laat je gedachten er vast over gaan.

Groet, Monique de Wildt