U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
22-10-2018 20:14 uur

Furore 1 – DSO 1 (12-8)

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.

DSO ging er stevig tegenaan, maar het eerste ving het goed op, het werd 2-2 via een doorloopbal, maar Heleen was op schot en maakte van afstand 3-2. Na 3-3 uit een vrije bal werd het eerste sterker, Sven schoot fraai een kansje bij de paal in, 4-3 en even later was het Lisanne, die van afstand 5-3 in knalde.

Coen schoot van afstand 6-3 in, maar vlak voor tijd maakte DSO nog 6-4 van afstand.

Rust, Sibbeltje was er niet geheel gerust op, want als je niet loskomt van DSO, dan kon het nog wel eens moeilijk worden.

Tweede helft, het werd 6-5, door een strafworp, maar een minuut later was het Lisanne, die 7-5 inschoot van afstand. DSO ging steeds fysieker spelen en de scheids trad daar niet echt goed tegen op, maar het eerste ging gewoon door en ging sterker spelen, er werd heel goed verdedigd en het koppie werd er bijgehouden.

Coen werd bij de paal verkeerd afgestopt en Coen was het niet verleerd en schoot de strafworp raak, 8-5.

Na 8-6 van afstand, was het Brit, die Sven geweldig aangaf en Sven werd verkeerd afgestopt. Strafworp, 9-6 door Sven. Het werd 9-7 ook via een strafworp, Yara was er voor Merel ingekomen, maar acht minuten later werd er weer gewisseld, Thomas en Merel kwamen erin voor Yara en Yvo.

Het spel van DSO werd steeds driester, vooral Brian moest het ontgelden, maar het eerste bleef redelijk koel en trok de wedstrijd naar zich toe.

Heleen schoot van afstand 10-7 in en even later was Thomas, die van afstand raak schoot,11-7, Met nog twee minuten te spelen maakte DSO nog 11-8, maar de overwinning was binnen,

In de laatste minuut gaf Brit een listig balletje aan Sven en de eindstand was 12-8.

Sterke overwinning eerste, goed gespeeld, volgende week Zaandam Zuid uit, ook weer lastig, daarna de zaal in.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender