U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
22-10-2018 20:14 uur

Furore 1 – DSO 1 (12-8)

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.

DSO ging er stevig tegenaan, maar het eerste ving het goed op, het werd 2-2 via een doorloopbal, maar Heleen was op schot en maakte van afstand 3-2. Na 3-3 uit een vrije bal werd het eerste sterker, Sven schoot fraai een kansje bij de paal in, 4-3 en even later was het Lisanne, die van afstand 5-3 in knalde.

Coen schoot van afstand 6-3 in, maar vlak voor tijd maakte DSO nog 6-4 van afstand.

Rust, Sibbeltje was er niet geheel gerust op, want als je niet loskomt van DSO, dan kon het nog wel eens moeilijk worden.

Tweede helft, het werd 6-5, door een strafworp, maar een minuut later was het Lisanne, die 7-5 inschoot van afstand. DSO ging steeds fysieker spelen en de scheids trad daar niet echt goed tegen op, maar het eerste ging gewoon door en ging sterker spelen, er werd heel goed verdedigd en het koppie werd er bijgehouden.

Coen werd bij de paal verkeerd afgestopt en Coen was het niet verleerd en schoot de strafworp raak, 8-5.

Na 8-6 van afstand, was het Brit, die Sven geweldig aangaf en Sven werd verkeerd afgestopt. Strafworp, 9-6 door Sven. Het werd 9-7 ook via een strafworp, Yara was er voor Merel ingekomen, maar acht minuten later werd er weer gewisseld, Thomas en Merel kwamen erin voor Yara en Yvo.

Het spel van DSO werd steeds driester, vooral Brian moest het ontgelden, maar het eerste bleef redelijk koel en trok de wedstrijd naar zich toe.

Heleen schoot van afstand 10-7 in en even later was Thomas, die van afstand raak schoot,11-7, Met nog twee minuten te spelen maakte DSO nog 11-8, maar de overwinning was binnen,

In de laatste minuut gaf Brit een listig balletje aan Sven en de eindstand was 12-8.

Sterke overwinning eerste, goed gespeeld, volgende week Zaandam Zuid uit, ook weer lastig, daarna de zaal in.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019