U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
19-10-2018 20:45 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.

Er was nog een probleem met de afstandsbediening van het scorebord. Ze konden de 25 van de vorige wedstrijd niet op de 30 krijgen. Scheidsrechter begon en de tijd begon te lopen nadat er 5 minuten gespeeld waren. Gelukkig ging dit in de 2e helft wel goed.

AW/DTV kwam al snel voor via een vrije bal, die netjes werd ingeschoten 0-1. Even daarna nam Kristy ook een vrije bal en de doorloopbal die daaruit voortkwam was verdedigd. Senna tikte de bal weg in de aanval van AW/DTV en zo konden wij weer in de aanval. Een lange aanval met een kansje voor Lotus, helaas geen doelpunt. Die viel aan de andere kant via een afstandsschot 0-2. Jammer, in onze aanval schoot Rik van afstand op de rand en ging de bal weer naar de andere kant. Danny verdedigde prima een doorloopbal, zodat wij weer konden aanvallen. Helaas hadden we nog geen succes met onze schoten en kon AW/DTV via een doorloopbal toch 0-3 maken en even later zelfs 0-4 uit een mooi afstandsschot. Het wordt tijd voor een tegendoelpunt, een schot werd goed afgevangen en snel naar Kristy gespeeld. Deze twijfelde niet en schoot de bal van dichtbij door de korf 1-4 en het werd later ook nog 2-4. Na een goede combinatie met het hele vak kwam Tom er opeens langs en legde de doorloopbal er in.

Het werd 2-5 van halve afstand en even later had AW/DTV weer kans in de aanvallen, maar Danny ving een schot af en hup, daar gingen wij weer in de aanval met het vak van Rik, Rory, Senna en Lieke. Enkele schoten werden goed afgevangen en uit één zo'n afgevangen schot kon Rik de bal er zo inleggen 3-5. Een dame van AW/DTV brak door en werd verkeerd afgestopt. De toegekende strafworp ging er in 3-6. Ja, we moeten wel bijblijven anders krijgt AW/DTV het te gemakkelijk. Dus......... Tom uit de afvang schoot 4-6 door de korf. Time out Furore, Coen sprak zijn ploeg toe. Kom op jongens, het gaat goed en blijf werken voor elkaar. Na 4-7 uit een strafworp werden wij weer even beter en hielden de bal goed in de aanval totdat Senna er een schot van afstand in knalde 5-7 en Tom pakte snel de bal, die een AW/DTV verdediger liet vallen, en maakte er vlak bij de paal 6-7 van. Misschien konden we nog gelijk komen voor de rust, maar ....... Een onderschepte bal bij het uitplaatsen betekende een doorloopbal voor AW/DTV en werd de stand 6-8.

RUST

Julia wisselde met Lieke en Thomas bleef (helaas) op de bank

Na onderschepping hadden wij een heel goede aanval, Julia werd op halve afstand vrijgespeeld en zij schoot de stand naar 7-8 en ja hoor even later kwam Senna op afstand vrij, kreeg de bal en schoot, raak en gelijk 8-8.

Rory had een moeilijke heer, maar hij verdedigde goed en kon af en toe een balletje afpikken.

Maar AW/DTV liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze maakten 8-9 uit een strafworp en nadat een kansje van Lotus er net niet inging scoorde een doorlopende dame 8-10. In deze wedstrijd, waarin snelle acties zaten, werden verdedigend door beide teams fouten gemaakt die met een strafworp bestraft werden. Zodoende maakte Rory 9-10 uit zo’n 2,5 meter worp en AW/DTV 9-11. En toen was het opeens 10-11 via een mooi afstandschot van Danny. Na een gemiste strafworp van AW/DTV (hetgeen in het laatste kwartier een paar keer gebeurde) kregen wij een vrije bal mee. Maar er ging iets niet goed in de aangeef en zodoende was er geen kans om te scoren. Maar jullie gingen door, maar zo ook AW/DTV en na een gemiste strafworp van AW/DTV ging er toch een balletje bij de korf in 10-12. Hierna kwam even een momentje van Senna, natuurlijk een aanval met het hele vak, maar zij schoot 2 keer achter elkaar raak van afstand en het was weer gelijk. Die laatste was wel erg plat, maar hij zat 12-12.

Het viel AW/DTV toch een beetje tegen dat jullie steeds weer bijkwamen, het zat er zelfs in dat ze konden verliezen, maar dat wil een koploper niet, ze werden een beetje nerveus.

Kom op aanval, Coen moedigde zijn ploeg aan, mannen aangeef en afvang en meiden samen aanvallen. Tom had heel veel ballen onder de korf en veel aanvallen volgden, maar toch kwam AW/DTV weer voor uit een vrije bal 12-13.

Zouden we nu toch nog verliezen op een puntje, nadat we zo hard hadden gewerkt om het de koploper zo moeilijk te maken?

Maar na een prima aanval werd Kristy vrijgespeeld vlak bij de korf en zij schoot de gelijkmaker erin 13-13. OOOOEEEEIIIIII Spannend!!!

Een aanval van AW/DTV werd onderschept en de lange bal op Julia had een overwinning kunnen betekenen, maar……..de bal werd onderschept door een AW/DTV heer en hij speelde gelijk naar hun aanval voor de winst.

Echter de scheidsrechter floot voor het einde en dus was 13-13 de eindstand.

Het was een spannende pot met twee goed en fel spelende ploegen en ik heb met veel plezier naar jullie zitten kijken en respect dat jullie steeds weer na een achterstand terugkwamen.

Prima gedaan.

Dat vond Coen ook, die was tevreden met een punt. Het ging heel goed en we gaan hierop doorbouwen.

Veel succes en plezier in de komende wedstrijden, zowel buiten als binnen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.
Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.

Bestuursblog

Wanneer ik dit schrijf is het buitenseizoen alweer afgelopen. We hebben een heleboel kampioenen mogen huldigen bij de jeugd en de senioren. Wat is dat altijd leuk om te zien: glunderende koppies, mooie medailles en daarbij nog een heus diploma. Dit wordt natuurlijk gevierd met een drankje en wat lekkers. Soms nog een feestje onder de douche (uiteraard in tenue en daarna zelf opruimen) en een nat gegooide trainer. Het hoort er allemaal bij. Ik hoop dat het seizoen in de zaal net zo succesvol zal zijn!

Binnenkort op de kalender

24 november 2018

Pubquiz Senioren

21 december 2018

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Op en koude maar zonnige zondagmiddag werd de laatste veldwedstrijd gespeeld tegen Zaandam Zuid. De thuiswedstrijd werd nogal flink verloren, dus dat kon best wel eens een spannende pot worden. De eerste 15 minuten gingen aardig gelijk op, Zaandam Zuid opende de score van afstand, 1-0, maar een minuut later was het Heleen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, 1-1. Brit gaf Sven weer prachtig aan en Sven scoorde vlakbij de paal, 1-2. Even later was het Brit, zelf, die van afstand 1-3 scoorde.
Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek