U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
19-10-2018 20:45 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.

Er was nog een probleem met de afstandsbediening van het scorebord. Ze konden de 25 van de vorige wedstrijd niet op de 30 krijgen. Scheidsrechter begon en de tijd begon te lopen nadat er 5 minuten gespeeld waren. Gelukkig ging dit in de 2e helft wel goed.

AW/DTV kwam al snel voor via een vrije bal, die netjes werd ingeschoten 0-1. Even daarna nam Kristy ook een vrije bal en de doorloopbal die daaruit voortkwam was verdedigd. Senna tikte de bal weg in de aanval van AW/DTV en zo konden wij weer in de aanval. Een lange aanval met een kansje voor Lotus, helaas geen doelpunt. Die viel aan de andere kant via een afstandsschot 0-2. Jammer, in onze aanval schoot Rik van afstand op de rand en ging de bal weer naar de andere kant. Danny verdedigde prima een doorloopbal, zodat wij weer konden aanvallen. Helaas hadden we nog geen succes met onze schoten en kon AW/DTV via een doorloopbal toch 0-3 maken en even later zelfs 0-4 uit een mooi afstandsschot. Het wordt tijd voor een tegendoelpunt, een schot werd goed afgevangen en snel naar Kristy gespeeld. Deze twijfelde niet en schoot de bal van dichtbij door de korf 1-4 en het werd later ook nog 2-4. Na een goede combinatie met het hele vak kwam Tom er opeens langs en legde de doorloopbal er in.

Het werd 2-5 van halve afstand en even later had AW/DTV weer kans in de aanvallen, maar Danny ving een schot af en hup, daar gingen wij weer in de aanval met het vak van Rik, Rory, Senna en Lieke. Enkele schoten werden goed afgevangen en uit één zo'n afgevangen schot kon Rik de bal er zo inleggen 3-5. Een dame van AW/DTV brak door en werd verkeerd afgestopt. De toegekende strafworp ging er in 3-6. Ja, we moeten wel bijblijven anders krijgt AW/DTV het te gemakkelijk. Dus......... Tom uit de afvang schoot 4-6 door de korf. Time out Furore, Coen sprak zijn ploeg toe. Kom op jongens, het gaat goed en blijf werken voor elkaar. Na 4-7 uit een strafworp werden wij weer even beter en hielden de bal goed in de aanval totdat Senna er een schot van afstand in knalde 5-7 en Tom pakte snel de bal, die een AW/DTV verdediger liet vallen, en maakte er vlak bij de paal 6-7 van. Misschien konden we nog gelijk komen voor de rust, maar ....... Een onderschepte bal bij het uitplaatsen betekende een doorloopbal voor AW/DTV en werd de stand 6-8.

RUST

Julia wisselde met Lieke en Thomas bleef (helaas) op de bank

Na onderschepping hadden wij een heel goede aanval, Julia werd op halve afstand vrijgespeeld en zij schoot de stand naar 7-8 en ja hoor even later kwam Senna op afstand vrij, kreeg de bal en schoot, raak en gelijk 8-8.

Rory had een moeilijke heer, maar hij verdedigde goed en kon af en toe een balletje afpikken.

Maar AW/DTV liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze maakten 8-9 uit een strafworp en nadat een kansje van Lotus er net niet inging scoorde een doorlopende dame 8-10. In deze wedstrijd, waarin snelle acties zaten, werden verdedigend door beide teams fouten gemaakt die met een strafworp bestraft werden. Zodoende maakte Rory 9-10 uit zo’n 2,5 meter worp en AW/DTV 9-11. En toen was het opeens 10-11 via een mooi afstandschot van Danny. Na een gemiste strafworp van AW/DTV (hetgeen in het laatste kwartier een paar keer gebeurde) kregen wij een vrije bal mee. Maar er ging iets niet goed in de aangeef en zodoende was er geen kans om te scoren. Maar jullie gingen door, maar zo ook AW/DTV en na een gemiste strafworp van AW/DTV ging er toch een balletje bij de korf in 10-12. Hierna kwam even een momentje van Senna, natuurlijk een aanval met het hele vak, maar zij schoot 2 keer achter elkaar raak van afstand en het was weer gelijk. Die laatste was wel erg plat, maar hij zat 12-12.

Het viel AW/DTV toch een beetje tegen dat jullie steeds weer bijkwamen, het zat er zelfs in dat ze konden verliezen, maar dat wil een koploper niet, ze werden een beetje nerveus.

Kom op aanval, Coen moedigde zijn ploeg aan, mannen aangeef en afvang en meiden samen aanvallen. Tom had heel veel ballen onder de korf en veel aanvallen volgden, maar toch kwam AW/DTV weer voor uit een vrije bal 12-13.

Zouden we nu toch nog verliezen op een puntje, nadat we zo hard hadden gewerkt om het de koploper zo moeilijk te maken?

Maar na een prima aanval werd Kristy vrijgespeeld vlak bij de korf en zij schoot de gelijkmaker erin 13-13. OOOOEEEEIIIIII Spannend!!!

Een aanval van AW/DTV werd onderschept en de lange bal op Julia had een overwinning kunnen betekenen, maar……..de bal werd onderschept door een AW/DTV heer en hij speelde gelijk naar hun aanval voor de winst.

Echter de scheidsrechter floot voor het einde en dus was 13-13 de eindstand.

Het was een spannende pot met twee goed en fel spelende ploegen en ik heb met veel plezier naar jullie zitten kijken en respect dat jullie steeds weer na een achterstand terugkwamen.

Prima gedaan.

Dat vond Coen ook, die was tevreden met een punt. Het ging heel goed en we gaan hierop doorbouwen.

Veel succes en plezier in de komende wedstrijden, zowel buiten als binnen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag, het Trias, de laatste zaalwedstrijd van het eerste tegen RDZ uit Zeist. RDZ was al gedegradeerd en het eerste was veilig, maar een overwinning zou toch prettig zijn.

Er werd gestart met Dionne en Martin in de basis en het was Bram, die in de vierde minuut 1-0 inschoot van afstand. Een paar minuten later was het gelijk 1-1 van afstand, en een minuut daarna stond het eerste op achterstand, 1-2.

Beste ouders en trainers,

Het zaalseizoen loopt ten einde en daarmee ook weer de wetenschap dat we naar buiten gaan. Het laatste speel weekend in de zaal is 30/31 maart, waarin er ook nog een aantal ploegen zijn die een wedstrijd moeten spelen. Er zijn echter ook al ploegen die dan uitgespeeld zijn. Om het voor iedereen makkelijk te houden zien wij als TC graag dat iedereen in de zaal doortraint tot het weekend van 30/31 maart en dan weer met zijn ploeg naar buiten gaat om te trainen.

Zaterdag 23 maart
Zaterdagochtend om 09.00 uur was de materiaal commissie paraat op de Omzoom om een aantal klussen te klaren voor de tweede helft veld. De douches zijn extra doorgespoeld, het Melkert systeem is goed vastgezet. De kapotte stoelen van de kantine zijn gerepareerd. Door de harde wind en stormen van de afgelopen tijd waren de houten meubels buiten nogal verschoven, vastgezet en het staat weer op zijn plaats.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

11 mei 2019

Pubquiz voor senioren

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore F1 - Swift F1

Ja, ja, ik had het goed gehoord, de F1 kon vandaag kampioen worden. Maar. . . . . . . . . . . .dan moesten jullie wel winnen.

Het was hartstikke druk op en voor de trap van de sporthal om kwart voor 9, want de deur was nog niet open en er moesten 3 wedstrijden tegelijk spelen. Ga maar na hoeveel mensen er dan zijn. Was zeker een communicatiestoring, opeens kwam de redder in nood en kon iedereen naar binnen, materiaal neerzetten, omkleden en spelen.

Furore E1 - Apollo E1

De spelers en speelsters van de E1 van Furore waren wat uitgelaten voor het begin van de wedstrijd tegen Apollo en dat was niet zo vreemd, want de wedstrijd uit hadden ze met 7-32 gewonnen. Wat een doelpunten!!

Zou dat weer zo gaan? Dat was de vraag en we gaan het zien.

Laatste gastenboekbericht

2019-04-12 00:39:22

Oene

De zaalkorfbalfinale wordt zaterdagmiddag live uitgezonden op NPO 1, aanvang 15.45 uur. Ziggodome, Fortuna - PKC.

Bezoek ons gastenboek