U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
19-10-2018 20:45 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.

Er was nog een probleem met de afstandsbediening van het scorebord. Ze konden de 25 van de vorige wedstrijd niet op de 30 krijgen. Scheidsrechter begon en de tijd begon te lopen nadat er 5 minuten gespeeld waren. Gelukkig ging dit in de 2e helft wel goed.

AW/DTV kwam al snel voor via een vrije bal, die netjes werd ingeschoten 0-1. Even daarna nam Kristy ook een vrije bal en de doorloopbal die daaruit voortkwam was verdedigd. Senna tikte de bal weg in de aanval van AW/DTV en zo konden wij weer in de aanval. Een lange aanval met een kansje voor Lotus, helaas geen doelpunt. Die viel aan de andere kant via een afstandsschot 0-2. Jammer, in onze aanval schoot Rik van afstand op de rand en ging de bal weer naar de andere kant. Danny verdedigde prima een doorloopbal, zodat wij weer konden aanvallen. Helaas hadden we nog geen succes met onze schoten en kon AW/DTV via een doorloopbal toch 0-3 maken en even later zelfs 0-4 uit een mooi afstandsschot. Het wordt tijd voor een tegendoelpunt, een schot werd goed afgevangen en snel naar Kristy gespeeld. Deze twijfelde niet en schoot de bal van dichtbij door de korf 1-4 en het werd later ook nog 2-4. Na een goede combinatie met het hele vak kwam Tom er opeens langs en legde de doorloopbal er in.

Het werd 2-5 van halve afstand en even later had AW/DTV weer kans in de aanvallen, maar Danny ving een schot af en hup, daar gingen wij weer in de aanval met het vak van Rik, Rory, Senna en Lieke. Enkele schoten werden goed afgevangen en uit één zo'n afgevangen schot kon Rik de bal er zo inleggen 3-5. Een dame van AW/DTV brak door en werd verkeerd afgestopt. De toegekende strafworp ging er in 3-6. Ja, we moeten wel bijblijven anders krijgt AW/DTV het te gemakkelijk. Dus......... Tom uit de afvang schoot 4-6 door de korf. Time out Furore, Coen sprak zijn ploeg toe. Kom op jongens, het gaat goed en blijf werken voor elkaar. Na 4-7 uit een strafworp werden wij weer even beter en hielden de bal goed in de aanval totdat Senna er een schot van afstand in knalde 5-7 en Tom pakte snel de bal, die een AW/DTV verdediger liet vallen, en maakte er vlak bij de paal 6-7 van. Misschien konden we nog gelijk komen voor de rust, maar ....... Een onderschepte bal bij het uitplaatsen betekende een doorloopbal voor AW/DTV en werd de stand 6-8.

RUST

Julia wisselde met Lieke en Thomas bleef (helaas) op de bank

Na onderschepping hadden wij een heel goede aanval, Julia werd op halve afstand vrijgespeeld en zij schoot de stand naar 7-8 en ja hoor even later kwam Senna op afstand vrij, kreeg de bal en schoot, raak en gelijk 8-8.

Rory had een moeilijke heer, maar hij verdedigde goed en kon af en toe een balletje afpikken.

Maar AW/DTV liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze maakten 8-9 uit een strafworp en nadat een kansje van Lotus er net niet inging scoorde een doorlopende dame 8-10. In deze wedstrijd, waarin snelle acties zaten, werden verdedigend door beide teams fouten gemaakt die met een strafworp bestraft werden. Zodoende maakte Rory 9-10 uit zo’n 2,5 meter worp en AW/DTV 9-11. En toen was het opeens 10-11 via een mooi afstandschot van Danny. Na een gemiste strafworp van AW/DTV (hetgeen in het laatste kwartier een paar keer gebeurde) kregen wij een vrije bal mee. Maar er ging iets niet goed in de aangeef en zodoende was er geen kans om te scoren. Maar jullie gingen door, maar zo ook AW/DTV en na een gemiste strafworp van AW/DTV ging er toch een balletje bij de korf in 10-12. Hierna kwam even een momentje van Senna, natuurlijk een aanval met het hele vak, maar zij schoot 2 keer achter elkaar raak van afstand en het was weer gelijk. Die laatste was wel erg plat, maar hij zat 12-12.

Het viel AW/DTV toch een beetje tegen dat jullie steeds weer bijkwamen, het zat er zelfs in dat ze konden verliezen, maar dat wil een koploper niet, ze werden een beetje nerveus.

Kom op aanval, Coen moedigde zijn ploeg aan, mannen aangeef en afvang en meiden samen aanvallen. Tom had heel veel ballen onder de korf en veel aanvallen volgden, maar toch kwam AW/DTV weer voor uit een vrije bal 12-13.

Zouden we nu toch nog verliezen op een puntje, nadat we zo hard hadden gewerkt om het de koploper zo moeilijk te maken?

Maar na een prima aanval werd Kristy vrijgespeeld vlak bij de korf en zij schoot de gelijkmaker erin 13-13. OOOOEEEEIIIIII Spannend!!!

Een aanval van AW/DTV werd onderschept en de lange bal op Julia had een overwinning kunnen betekenen, maar……..de bal werd onderschept door een AW/DTV heer en hij speelde gelijk naar hun aanval voor de winst.

Echter de scheidsrechter floot voor het einde en dus was 13-13 de eindstand.

Het was een spannende pot met twee goed en fel spelende ploegen en ik heb met veel plezier naar jullie zitten kijken en respect dat jullie steeds weer na een achterstand terugkwamen.

Prima gedaan.

Dat vond Coen ook, die was tevreden met een punt. Het ging heel goed en we gaan hierop doorbouwen.

Veel succes en plezier in de komende wedstrijden, zowel buiten als binnen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

15 februari 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore D3 - KZ D4
Deze ploeg had ik nog nooit zien spelen en dat kon wel kloppen want de meesten speelden dit jaar voor het eerst volgens de vader van Manchat. Deze bediende het scorebord en had het in de eerste helft niet druk. Gelukkig vielen er na de rust wel doelpunten en werd het nog een zeer spannende strijd in de tweede helft.

Onze ploeg ging aanvallen met Lieke (heer), Julian, Lisa en Elise, en de verdediging bestond uit Tigo, Lisa (heer), Manchat en Jenna. Britt was de wissel en de coaches waren Niels en Thomas. De wedstrijd werd geleid door Paul.

Zondagmiddag toog het eerste naar Oss om DOT te bestrijden.

Op de website van DOT staat dat de ploeg weer graag naar de eerste klas terug wil, qua punten lukt dat nog niet, maar het eerste werd wel ruim verslagen op deze middag.

Sibbeltje & Co hebben deze middag de live uitzending op facebook gevolgd en dat ging redelijk deze middag.

De algemene tendens was, dat er hard gewerkt werd, het schot niet al te best was en in de eerste helft het eerste niet goed loskwam. De tweede helft lukte het wat beter en werd een achterstand van vijf punten teruggebracht tot een punt.

Laatste gastenboekbericht

2018-12-21 14:55:35

Mieke

IDEREEN HELE FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN BLESSURE VRIJE 2019

Bezoek ons gastenboek