U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-10-2018 21:52 uur

Stormvogels 1 - Furore 1 (8-11)

Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.

Stormvogels maakte 2-5 van afstand, maar Lisanne schoot raak uit een vrije bal, 2-6. Het werd 3-6, via een strafworp, door verkeerd verdedigen, maar Heleen schoot even later raak van afstand en het was, 3-7. Het werd zelfs 3-8, doordat Sven verkeerd werd afgestopt en hij zelf de strafworp benutte.

Toch kwam Stormvogels in de laatste drie minuten terug. Van afstand werd het 4-8 en 5-8 en verkeerd afstoppen bij de paal betekende een strafworp en het was 6-8. Foutjes die niet nodig waren.

Rust.

Tweede helft was wat minder en af en toe ook wat vreemde beslissingen van de scheids, maar het gaat om de doelpunten en Stormvogels kwam in de negende minuut op 7-8 via een strafworp.

Het eerste was weer bij de les en ging beter spelen, twee minuten later was het Sven, die vlak onder de paal 7-9 inschoot. En na het missen van een strafworp was het Ivo, die fraai 7-10 inschoot van afstand. Het eerste was nu veel beter en na wat gemiste kansen was het Bram, die van halve afstand 7-11 raak schoot.

Stormvogels miste een strafworp en wist nog 8-11 te maken via een strafworp. De overwinning was binnen en dat is een nuttige overwinning. Zaterdagmiddag komt DSO op bezoek op 15.30 uur, altijd een moeilijke tegenstander voor het eerste, dus aanmoediging is nodig, komt dus aanmoedigen.

Sibbelje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

2 februari 2019