U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-10-2018 16:33 uur

Door een Furorebril...

Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Het begin was flitsend voor de tegenpartij, want een onderschepping in onze aanval en een lange bal betekende een benutte doorloopbal, 0-1. Dat kan niet de bedoeling zijn en na een goede aanval van ons werd Ties vrijgespeeld achter de korf en hij schoot de 1-1 in. Aurora had echter in het begin de overhand en scoorde van afstand 1-2 en 1-3 uit een doorloopbal. In de tussentijd hadden wij wel wat kansen om de score te verhogen, maar het lukte net niet. Balletje op de rand, balletje net er overheen. Jammer. Maar uit een goede aanval kreeg Kristel een doorloopbal aangegeven en die werd benut, 2-3. En even later mocht Kristel een vrije bal nemen... Helaas kwam die op het randje en werd het geen gelijkspel. Aurora onderschepte de bal en nam de aanval over, via een korte kans bij de paal werd het 2-4.

We wilden heel graag de achterstand inlopen en er werd dan ook keihard voor gewerkt, maar de kansen die we kregen gingen er niet in. Een mooi schot van Dani tolde weer uit de korf, erg jammer en een doorloopbal van Tess viel van de rand aan de verkeerde kant. Daarentegen had Aurora meer succes met de kansen, een sterke heer van hun benutte tweemaal een doorloopbal en bracht de stand op 2-6. Bij het uitbrengen van de bal, riep Mary, Kim wat doe je daar? O ja, sorry, Kim wist precies wat Mary bedoelde, niet langs de korf de bal spelen naar het andere vak. Was wel grappig. Kristel bracht de stand via een doorloopbal op 3-6 en na 3-7 bracht Dani de stand op 4-7 via een mooie doorloopbal. Daarna werd het 5-7, een goede aanval met het hele vak, Tess kwam er langs en Sanne gaf aan, goed gedaan vak. Helaas werd via een afstand schot toch 5-8. Hierna werd er gewisseld, Jesse kwam er in voor Bo en we gingen weer verder. Aurora speelde veel op de doorloopbal, maar er werd in de verdediging steeds goed overgenomen. Goed zo jongens en meiden, zo zie ik het graag, riep Mary.

Toen was het RUST

Aurora begon, maar de bal werd al snel onderschept en wij gingen beginnen aan een lange aanval. Helaas kwam hier geen doelpunt uit, maar aan de andere kant maakten wij een verdedigingsfout en de strafworp werd benut, 5-9. Wij probeerden van alles, een schot van Dani was verdedigd, een doorloopbal van Tess was lopen, pech was dat. Intussen was Floor gaan lopen en wisselde even later met Dani. En Bodile ging ook lopen. In de volgende fase gebeurde er van alles. Kim goed geschoten, net mis; Ties onderschept een bal en hierdoor kon Tess schieten vanuit een aanval, Kim vangt goed af en weer verder met de aanval.

Bodile wisselt met Kim en in de aanval van Aurora onderschept Isa een bal en konden wij weer aanvallen. Zo ging het spel heel snel heen en weer zonder dat er gescoord werd. Het was jammer dat wij geen geluk hadden met de afronding van de kansen, want er zat nog best power in het spel, terwijl dat van Aurora iets minder werd. Bo wisselde met Dani en we gingen weer verder, misschien konden we nog wat inhalen. Jullie werkten er allemaal keihard voor, Bodile probeerde een doorloopbal, maar toch was het Aurora dat een doelpunt maakte van achter de korf, 5-10. In de laatste aanval hielden wij erg lang de bal in de ploeg en er werden heel wat doorloopballen genomen en eindelijk loon naar werken, de doorloopbal van Bo ging er in en zij bracht de eindstand op 6-10.

Ik moet zeggen dat ik het een heel leuke wedstrijd vond en dat jullie veel power hebben. We gaan door tot het laatste fluitsignaal en dat was vandaag van Sander.

Jullie zijn een fijne ploeg met een fijne trainer/coach en als jullie zo doorgaan komen er vast nog betere resultaten. Aurora was wat sterker, maar jullie gingen er wel voor met z'n allen en dat vind ik machtig om te zien. Karakter!!!!

Veel plezier en succes nog in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek