U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-10-2018 16:33 uur

Door een Furorebril...

Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Het begin was flitsend voor de tegenpartij, want een onderschepping in onze aanval en een lange bal betekende een benutte doorloopbal, 0-1. Dat kan niet de bedoeling zijn en na een goede aanval van ons werd Ties vrijgespeeld achter de korf en hij schoot de 1-1 in. Aurora had echter in het begin de overhand en scoorde van afstand 1-2 en 1-3 uit een doorloopbal. In de tussentijd hadden wij wel wat kansen om de score te verhogen, maar het lukte net niet. Balletje op de rand, balletje net er overheen. Jammer. Maar uit een goede aanval kreeg Kristel een doorloopbal aangegeven en die werd benut, 2-3. En even later mocht Kristel een vrije bal nemen... Helaas kwam die op het randje en werd het geen gelijkspel. Aurora onderschepte de bal en nam de aanval over, via een korte kans bij de paal werd het 2-4.

We wilden heel graag de achterstand inlopen en er werd dan ook keihard voor gewerkt, maar de kansen die we kregen gingen er niet in. Een mooi schot van Dani tolde weer uit de korf, erg jammer en een doorloopbal van Tess viel van de rand aan de verkeerde kant. Daarentegen had Aurora meer succes met de kansen, een sterke heer van hun benutte tweemaal een doorloopbal en bracht de stand op 2-6. Bij het uitbrengen van de bal, riep Mary, Kim wat doe je daar? O ja, sorry, Kim wist precies wat Mary bedoelde, niet langs de korf de bal spelen naar het andere vak. Was wel grappig. Kristel bracht de stand via een doorloopbal op 3-6 en na 3-7 bracht Dani de stand op 4-7 via een mooie doorloopbal. Daarna werd het 5-7, een goede aanval met het hele vak, Tess kwam er langs en Sanne gaf aan, goed gedaan vak. Helaas werd via een afstand schot toch 5-8. Hierna werd er gewisseld, Jesse kwam er in voor Bo en we gingen weer verder. Aurora speelde veel op de doorloopbal, maar er werd in de verdediging steeds goed overgenomen. Goed zo jongens en meiden, zo zie ik het graag, riep Mary.

Toen was het RUST

Aurora begon, maar de bal werd al snel onderschept en wij gingen beginnen aan een lange aanval. Helaas kwam hier geen doelpunt uit, maar aan de andere kant maakten wij een verdedigingsfout en de strafworp werd benut, 5-9. Wij probeerden van alles, een schot van Dani was verdedigd, een doorloopbal van Tess was lopen, pech was dat. Intussen was Floor gaan lopen en wisselde even later met Dani. En Bodile ging ook lopen. In de volgende fase gebeurde er van alles. Kim goed geschoten, net mis; Ties onderschept een bal en hierdoor kon Tess schieten vanuit een aanval, Kim vangt goed af en weer verder met de aanval.

Bodile wisselt met Kim en in de aanval van Aurora onderschept Isa een bal en konden wij weer aanvallen. Zo ging het spel heel snel heen en weer zonder dat er gescoord werd. Het was jammer dat wij geen geluk hadden met de afronding van de kansen, want er zat nog best power in het spel, terwijl dat van Aurora iets minder werd. Bo wisselde met Dani en we gingen weer verder, misschien konden we nog wat inhalen. Jullie werkten er allemaal keihard voor, Bodile probeerde een doorloopbal, maar toch was het Aurora dat een doelpunt maakte van achter de korf, 5-10. In de laatste aanval hielden wij erg lang de bal in de ploeg en er werden heel wat doorloopballen genomen en eindelijk loon naar werken, de doorloopbal van Bo ging er in en zij bracht de eindstand op 6-10.

Ik moet zeggen dat ik het een heel leuke wedstrijd vond en dat jullie veel power hebben. We gaan door tot het laatste fluitsignaal en dat was vandaag van Sander.

Jullie zijn een fijne ploeg met een fijne trainer/coach en als jullie zo doorgaan komen er vast nog betere resultaten. Aurora was wat sterker, maar jullie gingen er wel voor met z'n allen en dat vind ik machtig om te zien. Karakter!!!!

Veel plezier en succes nog in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek