U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
09-10-2018 16:33 uur

Door een Furorebril...

Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Het begin was flitsend voor de tegenpartij, want een onderschepping in onze aanval en een lange bal betekende een benutte doorloopbal, 0-1. Dat kan niet de bedoeling zijn en na een goede aanval van ons werd Ties vrijgespeeld achter de korf en hij schoot de 1-1 in. Aurora had echter in het begin de overhand en scoorde van afstand 1-2 en 1-3 uit een doorloopbal. In de tussentijd hadden wij wel wat kansen om de score te verhogen, maar het lukte net niet. Balletje op de rand, balletje net er overheen. Jammer. Maar uit een goede aanval kreeg Kristel een doorloopbal aangegeven en die werd benut, 2-3. En even later mocht Kristel een vrije bal nemen... Helaas kwam die op het randje en werd het geen gelijkspel. Aurora onderschepte de bal en nam de aanval over, via een korte kans bij de paal werd het 2-4.

We wilden heel graag de achterstand inlopen en er werd dan ook keihard voor gewerkt, maar de kansen die we kregen gingen er niet in. Een mooi schot van Dani tolde weer uit de korf, erg jammer en een doorloopbal van Tess viel van de rand aan de verkeerde kant. Daarentegen had Aurora meer succes met de kansen, een sterke heer van hun benutte tweemaal een doorloopbal en bracht de stand op 2-6. Bij het uitbrengen van de bal, riep Mary, Kim wat doe je daar? O ja, sorry, Kim wist precies wat Mary bedoelde, niet langs de korf de bal spelen naar het andere vak. Was wel grappig. Kristel bracht de stand via een doorloopbal op 3-6 en na 3-7 bracht Dani de stand op 4-7 via een mooie doorloopbal. Daarna werd het 5-7, een goede aanval met het hele vak, Tess kwam er langs en Sanne gaf aan, goed gedaan vak. Helaas werd via een afstand schot toch 5-8. Hierna werd er gewisseld, Jesse kwam er in voor Bo en we gingen weer verder. Aurora speelde veel op de doorloopbal, maar er werd in de verdediging steeds goed overgenomen. Goed zo jongens en meiden, zo zie ik het graag, riep Mary.

Toen was het RUST

Aurora begon, maar de bal werd al snel onderschept en wij gingen beginnen aan een lange aanval. Helaas kwam hier geen doelpunt uit, maar aan de andere kant maakten wij een verdedigingsfout en de strafworp werd benut, 5-9. Wij probeerden van alles, een schot van Dani was verdedigd, een doorloopbal van Tess was lopen, pech was dat. Intussen was Floor gaan lopen en wisselde even later met Dani. En Bodile ging ook lopen. In de volgende fase gebeurde er van alles. Kim goed geschoten, net mis; Ties onderschept een bal en hierdoor kon Tess schieten vanuit een aanval, Kim vangt goed af en weer verder met de aanval.

Bodile wisselt met Kim en in de aanval van Aurora onderschept Isa een bal en konden wij weer aanvallen. Zo ging het spel heel snel heen en weer zonder dat er gescoord werd. Het was jammer dat wij geen geluk hadden met de afronding van de kansen, want er zat nog best power in het spel, terwijl dat van Aurora iets minder werd. Bo wisselde met Dani en we gingen weer verder, misschien konden we nog wat inhalen. Jullie werkten er allemaal keihard voor, Bodile probeerde een doorloopbal, maar toch was het Aurora dat een doelpunt maakte van achter de korf, 5-10. In de laatste aanval hielden wij erg lang de bal in de ploeg en er werden heel wat doorloopballen genomen en eindelijk loon naar werken, de doorloopbal van Bo ging er in en zij bracht de eindstand op 6-10.

Ik moet zeggen dat ik het een heel leuke wedstrijd vond en dat jullie veel power hebben. We gaan door tot het laatste fluitsignaal en dat was vandaag van Sander.

Jullie zijn een fijne ploeg met een fijne trainer/coach en als jullie zo doorgaan komen er vast nog betere resultaten. Aurora was wat sterker, maar jullie gingen er wel voor met z'n allen en dat vind ik machtig om te zien. Karakter!!!!

Veel plezier en succes nog in de competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - Atlantis A1
De wedstrijd uit tegen Atlantis werd net aan verloren, dus de mogelijkheid bestaat om het vandaag op een overwinning te gooien. Er moest dus keihard gewerkt worden, geen kansen weggeven en er met z'n allen tegenaan. De coaches Coen en Jasper misten deze zaterdag, wegens school, blessure en andere verplichtingen, Tom, Kristy en Senna.

We begonnen met de volgende opstelling: aanval - Thomas, Danny, Kayleigh en Julia en in de verdediging: Rory, Rik, Lieke en Lotus. Veel spelers en speelsters van de B1 waren reserve en dat is uiteraard prima!!

Furore C2 - Celeritas C1

De eerste veldwedstrijd was een feit en het was toch effe lekker weer zeg. Perfect om mee te beginnen toch!!

Door het mooie weer zat iedereen goed in zijn vel en stonden de spelers en coaches te popelen om te beginnen. Temeer omdat onze ploeg nog iets had recht te zetten tegenover Celeritas, waarvan een keer was verloren, maar wie is nu eigenlijk de sterkste?????

Laatste gastenboekbericht

2019-05-24 23:18:37

Oene

Dag 5, de finaleavond schoolkorfbal. Het weer was prima en de ploegen waren er klaar voor. Er werd gestreden om de wisselbekers,veel supporters waren aanwezig van de diverse scholen. Om half negen was het toernooi afgelopen, alles werd weer opgeruimd en schoon gemaakt. Hulde aan de organisatie, want het toernooi was weer perfect georganiseerd.

Bezoek ons gastenboek