U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
08-10-2018 21:18 uur

Furore 1 - OKV 1 (15-13)

Het was zondagmiddag goed toeven op de Omzoom, weinig wind, af en toe zon, dus uitstekend korfbalweer. Er was ook lekker veel publiek en het werd een spannende wedstrijd deze middag met goed korfbal. Bryan was weer hersteld van zijn blessure en Dionne speelde voor Heleen.

OKV opende de score na twee minuten uit een vrije bal, 0-1, Maar Bram werd even later verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 1-1. Het werd 1-2 via een kansje en 1-3 van halve afstand, maar Ivo schoot van afstand 2-3 in. Het werd 2-4 van afstand, maar prompt schoot Britt 3-4 in, ook van afstand. Yara kwam er in voor Merel en de strijd ging verder.

OKV schoot scherper in deze fase van de wedstrijd, maar het eerste knokte zich steeds terug. Het werd 3-5 van afstand, maar Bram schoot daarna raak en het was 4-5. Wederom was het OKV dat raak schoot van afstand en het was 4-6, even later was 4-7 vanachter de korf, maar Sven schoot in dezelfde minuut 5-7 in. Het werd 5-8, maar Ivo werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Bram, 6-8. Toch kwam OKV op 6-9, via afstand en toen waren er nog twee minuten te spelen voor de rust.

Het eerste had veerkracht en kwam sterk terug, Lisanne scoorde uit een vrije bal, 7-9 en Ivo schoot van afstand raak, 8-9. Bram schoot in de laatste minuut nog vanachter de korf 9-9 in en toen was het rust.

Enerverende eerste helft, veel doelpunten in een flink tempo.

Tweede helft, het werd al snel 9-10 van afstand voor OKV, maar Sven maakte 10-10, door een fraai aangeven bal van Bryan in te schieten.

OKV kreeg een gemakkelijk gegeven strafworp en het was 10-11. Niels kwam erin voor Ivo en even later was het Dionne, die van halve afstand 11-11 inschoot.

Ivo kwam weer in het veld, nu voor Bryan en het eerste kwam via Britt op voorsprong, 12-11 van afstand.

Langzaam werd het eerste sterker, er werd scherp verdedigd en dat had resultaat. Ivo maakte 13-11 van halve afstand en Niels scoorde 14-11 ook van afstand. Toen waren er 25 minuten gespeeld. Spannend, OKV kwam op 14-12 uit een vrije bal, maar even later werd Sven verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Sven benut, 15-12.

Toen was er nog een minuut te spelen. OKV benutte nog een strafworp, 15-13, maar de overwinning was binnen.

Heel goede wedstrijd eerste, volgende week Stormvogels uit, altijd lastig, maar ook nu weer er tegenaan, want de verschillen in deze competitie zijn heel erg klein.

Succes!

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019