U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
08-10-2018 21:18 uur

Furore 1 - OKV 1 (15-13)

Het was zondagmiddag goed toeven op de Omzoom, weinig wind, af en toe zon, dus uitstekend korfbalweer. Er was ook lekker veel publiek en het werd een spannende wedstrijd deze middag met goed korfbal. Bryan was weer hersteld van zijn blessure en Dionne speelde voor Heleen.

OKV opende de score na twee minuten uit een vrije bal, 0-1, Maar Bram werd even later verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 1-1. Het werd 1-2 via een kansje en 1-3 van halve afstand, maar Ivo schoot van afstand 2-3 in. Het werd 2-4 van afstand, maar prompt schoot Britt 3-4 in, ook van afstand. Yara kwam er in voor Merel en de strijd ging verder.

OKV schoot scherper in deze fase van de wedstrijd, maar het eerste knokte zich steeds terug. Het werd 3-5 van afstand, maar Bram schoot daarna raak en het was 4-5. Wederom was het OKV dat raak schoot van afstand en het was 4-6, even later was 4-7 vanachter de korf, maar Sven schoot in dezelfde minuut 5-7 in. Het werd 5-8, maar Ivo werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Bram, 6-8. Toch kwam OKV op 6-9, via afstand en toen waren er nog twee minuten te spelen voor de rust.

Het eerste had veerkracht en kwam sterk terug, Lisanne scoorde uit een vrije bal, 7-9 en Ivo schoot van afstand raak, 8-9. Bram schoot in de laatste minuut nog vanachter de korf 9-9 in en toen was het rust.

Enerverende eerste helft, veel doelpunten in een flink tempo.

Tweede helft, het werd al snel 9-10 van afstand voor OKV, maar Sven maakte 10-10, door een fraai aangeven bal van Bryan in te schieten.

OKV kreeg een gemakkelijk gegeven strafworp en het was 10-11. Niels kwam erin voor Ivo en even later was het Dionne, die van halve afstand 11-11 inschoot.

Ivo kwam weer in het veld, nu voor Bryan en het eerste kwam via Britt op voorsprong, 12-11 van afstand.

Langzaam werd het eerste sterker, er werd scherp verdedigd en dat had resultaat. Ivo maakte 13-11 van halve afstand en Niels scoorde 14-11 ook van afstand. Toen waren er 25 minuten gespeeld. Spannend, OKV kwam op 14-12 uit een vrije bal, maar even later werd Sven verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Sven benut, 15-12.

Toen was er nog een minuut te spelen. OKV benutte nog een strafworp, 15-13, maar de overwinning was binnen.

Heel goede wedstrijd eerste, volgende week Stormvogels uit, altijd lastig, maar ook nu weer er tegenaan, want de verschillen in deze competitie zijn heel erg klein.

Succes!

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender