U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
08-10-2018 21:18 uur

Furore 1 - OKV 1 (15-13)

Het was zondagmiddag goed toeven op de Omzoom, weinig wind, af en toe zon, dus uitstekend korfbalweer. Er was ook lekker veel publiek en het werd een spannende wedstrijd deze middag met goed korfbal. Bryan was weer hersteld van zijn blessure en Dionne speelde voor Heleen.

OKV opende de score na twee minuten uit een vrije bal, 0-1, Maar Bram werd even later verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 1-1. Het werd 1-2 via een kansje en 1-3 van halve afstand, maar Ivo schoot van afstand 2-3 in. Het werd 2-4 van afstand, maar prompt schoot Britt 3-4 in, ook van afstand. Yara kwam er in voor Merel en de strijd ging verder.

OKV schoot scherper in deze fase van de wedstrijd, maar het eerste knokte zich steeds terug. Het werd 3-5 van afstand, maar Bram schoot daarna raak en het was 4-5. Wederom was het OKV dat raak schoot van afstand en het was 4-6, even later was 4-7 vanachter de korf, maar Sven schoot in dezelfde minuut 5-7 in. Het werd 5-8, maar Ivo werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Bram, 6-8. Toch kwam OKV op 6-9, via afstand en toen waren er nog twee minuten te spelen voor de rust.

Het eerste had veerkracht en kwam sterk terug, Lisanne scoorde uit een vrije bal, 7-9 en Ivo schoot van afstand raak, 8-9. Bram schoot in de laatste minuut nog vanachter de korf 9-9 in en toen was het rust.

Enerverende eerste helft, veel doelpunten in een flink tempo.

Tweede helft, het werd al snel 9-10 van afstand voor OKV, maar Sven maakte 10-10, door een fraai aangeven bal van Bryan in te schieten.

OKV kreeg een gemakkelijk gegeven strafworp en het was 10-11. Niels kwam erin voor Ivo en even later was het Dionne, die van halve afstand 11-11 inschoot.

Ivo kwam weer in het veld, nu voor Bryan en het eerste kwam via Britt op voorsprong, 12-11 van afstand.

Langzaam werd het eerste sterker, er werd scherp verdedigd en dat had resultaat. Ivo maakte 13-11 van halve afstand en Niels scoorde 14-11 ook van afstand. Toen waren er 25 minuten gespeeld. Spannend, OKV kwam op 14-12 uit een vrije bal, maar even later werd Sven verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Sven benut, 15-12.

Toen was er nog een minuut te spelen. OKV benutte nog een strafworp, 15-13, maar de overwinning was binnen.

Heel goede wedstrijd eerste, volgende week Stormvogels uit, altijd lastig, maar ook nu weer er tegenaan, want de verschillen in deze competitie zijn heel erg klein.

Succes!

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan