U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
08-10-2018 21:10 uur

Furore intern

Het is gelukt, het financieel seizoen 2017-2018 is onlangs afgesloten en de doelstelling, om minstens op nul uit te komen, is behaald. Totaal komen we op een plus uit en daar ben ik best wel blij mee.

Het ging niet vanzelf, afgelopen seizoen heb ik de penningen weer overgenomen, samen eerst met Patricia en later met Pascale. Dat we tot een positief resultaat zijn gekomen, dat is niet zomaar, er zijn fantastische acties gehouden: Grote Club Actie, Vriendenloterij en Schoolkorfbal-loterij brachten extra geld binnen. Ook de kantine had een mooi resultaat.

Daarnaast, de begroting strikt volgen, zowel de uitgaven en de inkomsten en dat is goed gelukt.

Sinds we op de Omzoom zijn, met deze prachtige accommodatie, zijn de kosten voor de gebruikersvergoeding, die we betalen moeten, hoog. Echter door de inspanning van velen hebben we dit nu redelijk onder controle.

Dank daarom, petje af voor iedereen die er hard aan gewerkt heeft.

Het nieuwe seizoen ia al even bezig en bij de jeugd zijn de E1 en E3 al kampioen. Er komen nog meer kampioenen, het derde kan vrijdagavond thuis kampioen worden en bij de jeugd ziet het erg goed uit: de C1, D2 en E2 zitten in de race en de C2 heeft ook nog een kleine kans.

De Grote Clubactie loopt nog t/m 21 oktober, belangrijke actie voor onze club. Koop nog loten bij de jongste leden en lever de verkochte boekjes in voor deze datum.

Verder zijn er in oktober weer diverse activiteiten voor de jeugd met Halloween en natuurlijk klaverjassen op vrijdag en een vrijwilligersavond in de kantine.

Dus genoeg te doen de komende weken, de materiaalcommissie houdt een werkersochtend op zaterdag 20 oktober, vanaf 09.30 uur, altijd welkom.

De veldkompetitie zit er grotendeels op, de zaal komt eind oktober weer in het zicht. Het wordt puzzelen om alle ploegen in de diverse zalen te trainen, voorlopig gaan we starten met drie nieuwe E teams in de zaalcompetitie. Fantastisch, echter we hebben daar wel veel medewerking van de leden voor nodig, dus stel je beschikbaar en meld je aan bij de Jeugdcommissie.

Oene Wagenaar, e.v.

Penningmeester a.i.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019