U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:35 uur

Door een Furorebril...

Furore C2 - BEP C3 (4-2)
De ploeg die afgelopen zaterdag tegen BEP aan moest treden bestond uit: aanval -Tigo, Lars, Loes en Nila, terwijl de verdediging werd bezet door Fenna en Nora (beiden als heer), Rox en Isa. Maud en Noor waren wisselspeler en Melissa mocht helaas nog niet spelen, want die had haar pink gebroken. Het coachen was in handen van Frank en Eline. Rik was er niet bij, want die moest zelf spelen.

Hans nam de leiding van de wedstrijd op zich en we begonnen met "van dik hout zaagt men planken". Want er was nog niet eens een minuut om toen, na goed samenspel door het gehele vak, Lars een doorloopbal nam en hieruit gelijk de 1-0 scoorde.

Tom, die de scorebord ging bedienen, werd meteen aan het werk gezet. Nou, als dat zo doorgaat krijgt hij het druk, maar helaas was dat niet zo.

Maar kansen genoeg, na een lange aanval van BEP, waar overigens geen schot uit kwam omdat onze verdediging er bovenop zat, ging de bal weer naar onze aanval. Tigo en Nila gingen voor een doorloopbal, maar het was niet zuiver genoeg dus geen doelpunt erbij. Jammer en zo ging het een tijdje door, kansen genoeg, maar de schoten wilden niet door de mand maar kwamen meestal op de rand.

Opeens stond er toch een dame vrij van BEP vlak achter de paal en zij de stand naar 1-1. De 2e verdediging zat er ook goed bij, BEP kon weinig goede ballen plaatsen, hierdoor bleef de bal wel lang in hun aanvalsvak. Maar Loes onderschepte toch de bal en speelde samen met haar vakgenoten de bal naar de aanval. Helaas kwam er maar één schot, afvang was voor BEP en zodoende gingen zij weer aanvallen. Maar dat was van korte duur want Tigo pakte de bal weer af en Furore ging weer proberen om een doelpunt te maken. Echter tegenwind schieten ging een beetje moeilijk. Eline riep, deze kant aanvallen, hier is de wind. Weer veel op de doorloopbal gespeeld, maar de kansen gingen er niet in. Rox verdiende een strafworp, maar er zat een deksel op de korf. Toen opeens een doorloopbal van Nora door de korf, maar die was verdedigd dus werd niet geteld door Hans. Wat een pech!

Een kansje van Fenna, jullie raden het al, op de rand en even daarna was het rust.

RUST

In de tweede helft kwam Maud erin voor Isa en heer Noor voor Nora. Het spel ging weer verder en we creëerden veel kansen, maar . . . . . . . . . de bal wilde niet door de korf.

En zo ging het spel nog een tijdje door, we waren echt sterker dan BEP, maar konden het niet in doelpunten uitdrukken.

De verdediging stond pal en hierdoor veel mogelijkheden voor ons om aan te vallen. Rox ging even palen en hierdoor konden Noor, Maud en Fenna aanvallen, helaas ging de bal niet door de korf. En toen…….werd het 1-2 via een afstandschot van BEP. Oei, daar hadden we niet op gerekend en we moeten nu serieus aan het werk om een doelpunt te maken, anders verliezen we de wedstrijd nog. Dag mag niet gebeuren, want we waren in het veld veel beter. Maar ja, de doelpunten tellen. Dat dacht Rox ook en ze schoot de bal van afstand door de korf, 2-2. Gelukkig en nu doorgaan. Intussen had Nora gewisseld met Tigo. Een dame van BEP ging door haar enkel en moest het veld verlaten, ze werd vervangen door een heer, die in de eerste helft al wisselde omdat hij een zeer been had. Dat schoot niet echt op voor BEP.

Een andere speler wilde een doorloopbal nemen, echt een doorloopbal, want hij werd afgefloten wegens lopen. Ze kregen nog een kans met een doorloopbal, maar Fenna nam de doorgebroken heer goed over en dus was het schot verdedigd.

Toen konden wij weer aanvallen, maar na een paar schoten ving een BEP heer de bal af en speelde deze naar hun aanvalsvak. Tijdens hun aanval werd een verdedigingsfout gemaakt en Hans gaf een vrije bal. Dus iedereen op 2,5 meter, de BEP heer kreeg de bal snel terug, maar Fenna was nog sneller in de verdediging, zodat het schot werd afgefloten. Prima toch!

Nu krijgen we een stukje one-woman show van Loes, eerst ging ze met het uitverdedigen tegen de grond, maar ze kon gelukkig verder spelen.

Daarna miste ze een doorloopbal, maar even later werd ze door Nila goed aangespeeld en ze schoot de stand naar 3-2. Hiep hoi!! Nog 4 minuten op de klok, dat wordt spannend. Maar het werd ook nog 4-2, eerst nam Nila een doorloopbal en die ging er net niet in en even later speelde Nora Loes aan en die benutte de kans. Dus kreeg Tom het aan het eind toch nog druk met het bijhouden van het scorebord. Zo zie je, dat Loes een hoofdrol had in de laatste 10 minuten, maar. . . . . . . .als ze de bal niet op tijd krijgt van een medespeler kan ze ook niet scoren. Dus korfballen is echt een teamsport!!

De overwinning was een feit, want even later floot Hans voor het einde van de wedstrijd.

Goed doorgegaan met z’n allen, een compliment waard. Jullie hebben er met de hele ploeg voor gevochten om de punten in Krommenie te houden en dat is gelukt.

Prima hoor!!

Veel plezier en succes nog in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek