U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:35 uur

Door een Furorebril...

Furore C2 - BEP C3 (4-2)
De ploeg die afgelopen zaterdag tegen BEP aan moest treden bestond uit: aanval -Tigo, Lars, Loes en Nila, terwijl de verdediging werd bezet door Fenna en Nora (beiden als heer), Rox en Isa. Maud en Noor waren wisselspeler en Melissa mocht helaas nog niet spelen, want die had haar pink gebroken. Het coachen was in handen van Frank en Eline. Rik was er niet bij, want die moest zelf spelen.

Hans nam de leiding van de wedstrijd op zich en we begonnen met "van dik hout zaagt men planken". Want er was nog niet eens een minuut om toen, na goed samenspel door het gehele vak, Lars een doorloopbal nam en hieruit gelijk de 1-0 scoorde.

Tom, die de scorebord ging bedienen, werd meteen aan het werk gezet. Nou, als dat zo doorgaat krijgt hij het druk, maar helaas was dat niet zo.

Maar kansen genoeg, na een lange aanval van BEP, waar overigens geen schot uit kwam omdat onze verdediging er bovenop zat, ging de bal weer naar onze aanval. Tigo en Nila gingen voor een doorloopbal, maar het was niet zuiver genoeg dus geen doelpunt erbij. Jammer en zo ging het een tijdje door, kansen genoeg, maar de schoten wilden niet door de mand maar kwamen meestal op de rand.

Opeens stond er toch een dame vrij van BEP vlak achter de paal en zij de stand naar 1-1. De 2e verdediging zat er ook goed bij, BEP kon weinig goede ballen plaatsen, hierdoor bleef de bal wel lang in hun aanvalsvak. Maar Loes onderschepte toch de bal en speelde samen met haar vakgenoten de bal naar de aanval. Helaas kwam er maar één schot, afvang was voor BEP en zodoende gingen zij weer aanvallen. Maar dat was van korte duur want Tigo pakte de bal weer af en Furore ging weer proberen om een doelpunt te maken. Echter tegenwind schieten ging een beetje moeilijk. Eline riep, deze kant aanvallen, hier is de wind. Weer veel op de doorloopbal gespeeld, maar de kansen gingen er niet in. Rox verdiende een strafworp, maar er zat een deksel op de korf. Toen opeens een doorloopbal van Nora door de korf, maar die was verdedigd dus werd niet geteld door Hans. Wat een pech!

Een kansje van Fenna, jullie raden het al, op de rand en even daarna was het rust.

RUST

In de tweede helft kwam Maud erin voor Isa en heer Noor voor Nora. Het spel ging weer verder en we creëerden veel kansen, maar . . . . . . . . . de bal wilde niet door de korf.

En zo ging het spel nog een tijdje door, we waren echt sterker dan BEP, maar konden het niet in doelpunten uitdrukken.

De verdediging stond pal en hierdoor veel mogelijkheden voor ons om aan te vallen. Rox ging even palen en hierdoor konden Noor, Maud en Fenna aanvallen, helaas ging de bal niet door de korf. En toen…….werd het 1-2 via een afstandschot van BEP. Oei, daar hadden we niet op gerekend en we moeten nu serieus aan het werk om een doelpunt te maken, anders verliezen we de wedstrijd nog. Dag mag niet gebeuren, want we waren in het veld veel beter. Maar ja, de doelpunten tellen. Dat dacht Rox ook en ze schoot de bal van afstand door de korf, 2-2. Gelukkig en nu doorgaan. Intussen had Nora gewisseld met Tigo. Een dame van BEP ging door haar enkel en moest het veld verlaten, ze werd vervangen door een heer, die in de eerste helft al wisselde omdat hij een zeer been had. Dat schoot niet echt op voor BEP.

Een andere speler wilde een doorloopbal nemen, echt een doorloopbal, want hij werd afgefloten wegens lopen. Ze kregen nog een kans met een doorloopbal, maar Fenna nam de doorgebroken heer goed over en dus was het schot verdedigd.

Toen konden wij weer aanvallen, maar na een paar schoten ving een BEP heer de bal af en speelde deze naar hun aanvalsvak. Tijdens hun aanval werd een verdedigingsfout gemaakt en Hans gaf een vrije bal. Dus iedereen op 2,5 meter, de BEP heer kreeg de bal snel terug, maar Fenna was nog sneller in de verdediging, zodat het schot werd afgefloten. Prima toch!

Nu krijgen we een stukje one-woman show van Loes, eerst ging ze met het uitverdedigen tegen de grond, maar ze kon gelukkig verder spelen.

Daarna miste ze een doorloopbal, maar even later werd ze door Nila goed aangespeeld en ze schoot de stand naar 3-2. Hiep hoi!! Nog 4 minuten op de klok, dat wordt spannend. Maar het werd ook nog 4-2, eerst nam Nila een doorloopbal en die ging er net niet in en even later speelde Nora Loes aan en die benutte de kans. Dus kreeg Tom het aan het eind toch nog druk met het bijhouden van het scorebord. Zo zie je, dat Loes een hoofdrol had in de laatste 10 minuten, maar. . . . . . . .als ze de bal niet op tijd krijgt van een medespeler kan ze ook niet scoren. Dus korfballen is echt een teamsport!!

De overwinning was een feit, want even later floot Hans voor het einde van de wedstrijd.

Goed doorgegaan met z’n allen, een compliment waard. Jullie hebben er met de hele ploeg voor gevochten om de punten in Krommenie te houden en dat is gelukt.

Prima hoor!!

Veel plezier en succes nog in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

De finales van het KV Furore Schoolkorfbaltoernooi zijn bekend.
Het was lekker weer op de Omzoom, zondagmiddag. Caro speelde voor de geblesseerde Britt en deed dat heel goed. Het eerste moest winnen, na het gelijkspel van vorige week en deed dat dus ook. Na acht minuten spelen was 3-0, door Heleen scorend uit een vrije bal, Tiuri vanachter de korf raak en Lisanne van halve afstand.

Het werd 3-1 van afstand, maar Tiuri schoot even later 4-1 van afstand. Aurora benutte een strafworp, 4-2, maar het was Sven, die 5-2 benutte na een fraai aangeven bal.
Nog iets minder dan 6 weken en dan is het weer zover, Pinkersterkamp 2019. Dit jaar zal het thema zijn.....

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - Atlantis A1
De wedstrijd uit tegen Atlantis werd net aan verloren, dus de mogelijkheid bestaat om het vandaag op een overwinning te gooien. Er moest dus keihard gewerkt worden, geen kansen weggeven en er met z'n allen tegenaan. De coaches Coen en Jasper misten deze zaterdag, wegens school, blessure en andere verplichtingen, Tom, Kristy en Senna.

We begonnen met de volgende opstelling: aanval - Thomas, Danny, Kayleigh en Julia en in de verdediging: Rory, Rik, Lieke en Lotus. Veel spelers en speelsters van de B1 waren reserve en dat is uiteraard prima!!

Furore C2 - Celeritas C1

De eerste veldwedstrijd was een feit en het was toch effe lekker weer zeg. Perfect om mee te beginnen toch!!

Door het mooie weer zat iedereen goed in zijn vel en stonden de spelers en coaches te popelen om te beginnen. Temeer omdat onze ploeg nog iets had recht te zetten tegenover Celeritas, waarvan een keer was verloren, maar wie is nu eigenlijk de sterkste?????

Laatste gastenboekbericht

2019-05-24 23:18:37

Oene

Dag 5, de finaleavond schoolkorfbal. Het weer was prima en de ploegen waren er klaar voor. Er werd gestreden om de wisselbekers,veel supporters waren aanwezig van de diverse scholen. Om half negen was het toernooi afgelopen, alles werd weer opgeruimd en schoon gemaakt. Hulde aan de organisatie, want het toernooi was weer perfect georganiseerd.

Bezoek ons gastenboek