U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:35 uur

Door een Furorebril...

Furore C2 - BEP C3 (4-2)
De ploeg die afgelopen zaterdag tegen BEP aan moest treden bestond uit: aanval -Tigo, Lars, Loes en Nila, terwijl de verdediging werd bezet door Fenna en Nora (beiden als heer), Rox en Isa. Maud en Noor waren wisselspeler en Melissa mocht helaas nog niet spelen, want die had haar pink gebroken. Het coachen was in handen van Frank en Eline. Rik was er niet bij, want die moest zelf spelen.

Hans nam de leiding van de wedstrijd op zich en we begonnen met "van dik hout zaagt men planken". Want er was nog niet eens een minuut om toen, na goed samenspel door het gehele vak, Lars een doorloopbal nam en hieruit gelijk de 1-0 scoorde.

Tom, die de scorebord ging bedienen, werd meteen aan het werk gezet. Nou, als dat zo doorgaat krijgt hij het druk, maar helaas was dat niet zo.

Maar kansen genoeg, na een lange aanval van BEP, waar overigens geen schot uit kwam omdat onze verdediging er bovenop zat, ging de bal weer naar onze aanval. Tigo en Nila gingen voor een doorloopbal, maar het was niet zuiver genoeg dus geen doelpunt erbij. Jammer en zo ging het een tijdje door, kansen genoeg, maar de schoten wilden niet door de mand maar kwamen meestal op de rand.

Opeens stond er toch een dame vrij van BEP vlak achter de paal en zij de stand naar 1-1. De 2e verdediging zat er ook goed bij, BEP kon weinig goede ballen plaatsen, hierdoor bleef de bal wel lang in hun aanvalsvak. Maar Loes onderschepte toch de bal en speelde samen met haar vakgenoten de bal naar de aanval. Helaas kwam er maar één schot, afvang was voor BEP en zodoende gingen zij weer aanvallen. Maar dat was van korte duur want Tigo pakte de bal weer af en Furore ging weer proberen om een doelpunt te maken. Echter tegenwind schieten ging een beetje moeilijk. Eline riep, deze kant aanvallen, hier is de wind. Weer veel op de doorloopbal gespeeld, maar de kansen gingen er niet in. Rox verdiende een strafworp, maar er zat een deksel op de korf. Toen opeens een doorloopbal van Nora door de korf, maar die was verdedigd dus werd niet geteld door Hans. Wat een pech!

Een kansje van Fenna, jullie raden het al, op de rand en even daarna was het rust.

RUST

In de tweede helft kwam Maud erin voor Isa en heer Noor voor Nora. Het spel ging weer verder en we creëerden veel kansen, maar . . . . . . . . . de bal wilde niet door de korf.

En zo ging het spel nog een tijdje door, we waren echt sterker dan BEP, maar konden het niet in doelpunten uitdrukken.

De verdediging stond pal en hierdoor veel mogelijkheden voor ons om aan te vallen. Rox ging even palen en hierdoor konden Noor, Maud en Fenna aanvallen, helaas ging de bal niet door de korf. En toen…….werd het 1-2 via een afstandschot van BEP. Oei, daar hadden we niet op gerekend en we moeten nu serieus aan het werk om een doelpunt te maken, anders verliezen we de wedstrijd nog. Dag mag niet gebeuren, want we waren in het veld veel beter. Maar ja, de doelpunten tellen. Dat dacht Rox ook en ze schoot de bal van afstand door de korf, 2-2. Gelukkig en nu doorgaan. Intussen had Nora gewisseld met Tigo. Een dame van BEP ging door haar enkel en moest het veld verlaten, ze werd vervangen door een heer, die in de eerste helft al wisselde omdat hij een zeer been had. Dat schoot niet echt op voor BEP.

Een andere speler wilde een doorloopbal nemen, echt een doorloopbal, want hij werd afgefloten wegens lopen. Ze kregen nog een kans met een doorloopbal, maar Fenna nam de doorgebroken heer goed over en dus was het schot verdedigd.

Toen konden wij weer aanvallen, maar na een paar schoten ving een BEP heer de bal af en speelde deze naar hun aanvalsvak. Tijdens hun aanval werd een verdedigingsfout gemaakt en Hans gaf een vrije bal. Dus iedereen op 2,5 meter, de BEP heer kreeg de bal snel terug, maar Fenna was nog sneller in de verdediging, zodat het schot werd afgefloten. Prima toch!

Nu krijgen we een stukje one-woman show van Loes, eerst ging ze met het uitverdedigen tegen de grond, maar ze kon gelukkig verder spelen.

Daarna miste ze een doorloopbal, maar even later werd ze door Nila goed aangespeeld en ze schoot de stand naar 3-2. Hiep hoi!! Nog 4 minuten op de klok, dat wordt spannend. Maar het werd ook nog 4-2, eerst nam Nila een doorloopbal en die ging er net niet in en even later speelde Nora Loes aan en die benutte de kans. Dus kreeg Tom het aan het eind toch nog druk met het bijhouden van het scorebord. Zo zie je, dat Loes een hoofdrol had in de laatste 10 minuten, maar. . . . . . . .als ze de bal niet op tijd krijgt van een medespeler kan ze ook niet scoren. Dus korfballen is echt een teamsport!!

De overwinning was een feit, want even later floot Hans voor het einde van de wedstrijd.

Goed doorgegaan met z’n allen, een compliment waard. Jullie hebben er met de hele ploeg voor gevochten om de punten in Krommenie te houden en dat is gelukt.

Prima hoor!!

Veel plezier en succes nog in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek