U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:35 uur

Door een Furorebril...

Furore C2 - BEP C3 (4-2)
De ploeg die afgelopen zaterdag tegen BEP aan moest treden bestond uit: aanval -Tigo, Lars, Loes en Nila, terwijl de verdediging werd bezet door Fenna en Nora (beiden als heer), Rox en Isa. Maud en Noor waren wisselspeler en Melissa mocht helaas nog niet spelen, want die had haar pink gebroken. Het coachen was in handen van Frank en Eline. Rik was er niet bij, want die moest zelf spelen.

Hans nam de leiding van de wedstrijd op zich en we begonnen met "van dik hout zaagt men planken". Want er was nog niet eens een minuut om toen, na goed samenspel door het gehele vak, Lars een doorloopbal nam en hieruit gelijk de 1-0 scoorde.

Tom, die de scorebord ging bedienen, werd meteen aan het werk gezet. Nou, als dat zo doorgaat krijgt hij het druk, maar helaas was dat niet zo.

Maar kansen genoeg, na een lange aanval van BEP, waar overigens geen schot uit kwam omdat onze verdediging er bovenop zat, ging de bal weer naar onze aanval. Tigo en Nila gingen voor een doorloopbal, maar het was niet zuiver genoeg dus geen doelpunt erbij. Jammer en zo ging het een tijdje door, kansen genoeg, maar de schoten wilden niet door de mand maar kwamen meestal op de rand.

Opeens stond er toch een dame vrij van BEP vlak achter de paal en zij de stand naar 1-1. De 2e verdediging zat er ook goed bij, BEP kon weinig goede ballen plaatsen, hierdoor bleef de bal wel lang in hun aanvalsvak. Maar Loes onderschepte toch de bal en speelde samen met haar vakgenoten de bal naar de aanval. Helaas kwam er maar één schot, afvang was voor BEP en zodoende gingen zij weer aanvallen. Maar dat was van korte duur want Tigo pakte de bal weer af en Furore ging weer proberen om een doelpunt te maken. Echter tegenwind schieten ging een beetje moeilijk. Eline riep, deze kant aanvallen, hier is de wind. Weer veel op de doorloopbal gespeeld, maar de kansen gingen er niet in. Rox verdiende een strafworp, maar er zat een deksel op de korf. Toen opeens een doorloopbal van Nora door de korf, maar die was verdedigd dus werd niet geteld door Hans. Wat een pech!

Een kansje van Fenna, jullie raden het al, op de rand en even daarna was het rust.

RUST

In de tweede helft kwam Maud erin voor Isa en heer Noor voor Nora. Het spel ging weer verder en we creëerden veel kansen, maar . . . . . . . . . de bal wilde niet door de korf.

En zo ging het spel nog een tijdje door, we waren echt sterker dan BEP, maar konden het niet in doelpunten uitdrukken.

De verdediging stond pal en hierdoor veel mogelijkheden voor ons om aan te vallen. Rox ging even palen en hierdoor konden Noor, Maud en Fenna aanvallen, helaas ging de bal niet door de korf. En toen…….werd het 1-2 via een afstandschot van BEP. Oei, daar hadden we niet op gerekend en we moeten nu serieus aan het werk om een doelpunt te maken, anders verliezen we de wedstrijd nog. Dag mag niet gebeuren, want we waren in het veld veel beter. Maar ja, de doelpunten tellen. Dat dacht Rox ook en ze schoot de bal van afstand door de korf, 2-2. Gelukkig en nu doorgaan. Intussen had Nora gewisseld met Tigo. Een dame van BEP ging door haar enkel en moest het veld verlaten, ze werd vervangen door een heer, die in de eerste helft al wisselde omdat hij een zeer been had. Dat schoot niet echt op voor BEP.

Een andere speler wilde een doorloopbal nemen, echt een doorloopbal, want hij werd afgefloten wegens lopen. Ze kregen nog een kans met een doorloopbal, maar Fenna nam de doorgebroken heer goed over en dus was het schot verdedigd.

Toen konden wij weer aanvallen, maar na een paar schoten ving een BEP heer de bal af en speelde deze naar hun aanvalsvak. Tijdens hun aanval werd een verdedigingsfout gemaakt en Hans gaf een vrije bal. Dus iedereen op 2,5 meter, de BEP heer kreeg de bal snel terug, maar Fenna was nog sneller in de verdediging, zodat het schot werd afgefloten. Prima toch!

Nu krijgen we een stukje one-woman show van Loes, eerst ging ze met het uitverdedigen tegen de grond, maar ze kon gelukkig verder spelen.

Daarna miste ze een doorloopbal, maar even later werd ze door Nila goed aangespeeld en ze schoot de stand naar 3-2. Hiep hoi!! Nog 4 minuten op de klok, dat wordt spannend. Maar het werd ook nog 4-2, eerst nam Nila een doorloopbal en die ging er net niet in en even later speelde Nora Loes aan en die benutte de kans. Dus kreeg Tom het aan het eind toch nog druk met het bijhouden van het scorebord. Zo zie je, dat Loes een hoofdrol had in de laatste 10 minuten, maar. . . . . . . .als ze de bal niet op tijd krijgt van een medespeler kan ze ook niet scoren. Dus korfballen is echt een teamsport!!

De overwinning was een feit, want even later floot Hans voor het einde van de wedstrijd.

Goed doorgegaan met z’n allen, een compliment waard. Jullie hebben er met de hele ploeg voor gevochten om de punten in Krommenie te houden en dat is gelukt.

Prima hoor!!

Veel plezier en succes nog in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?

Bestuursblog

Het is gelukt, het financieel seizoen 2017-2018 is onlangs afgesloten en de doelstelling, om minstens op nul uit te komen, is behaald. Totaal komen we op een plus uit en daar ben ik best wel blij mee.

Het ging niet vanzelf, afgelopen seizoen heb ik de penningen weer overgenomen, samen eerst met Patricia en later met Pascale. Dat we tot een positief resultaat zijn gekomen, dat is niet zomaar, er zijn fantastische acties gehouden: Grote Club Actie, Vriendenloterij en Schoolkorfbal-loterij brachten extra geld binnen. Ook de kantine had een mooi resultaat.

Binnenkort op de kalender

16 november 2018

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.
Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Laatste gastenboekbericht

2018-10-22 10:57:04

Oene

Nederland is gisteren Europees kampioen geworden in Heerenveen. Top!

Bezoek ons gastenboek