U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:31 uur

Furore 1 - Helios 1 (19-13)

Zaterdagmiddag was de lastige wedstrijd tegen Helios op de Omzoom, het was fris deze middag, droog en uiteraard wat winderig. Brian was geblesseerd, Tiuri was de goede vervanger, het eerste moest de punten pakken, deze middag, want het ging de afgelopen twee wedstrijden niet echt lekker.

De eerste helft werd doelpuntrijk en ging gelijk op, in de derde minuut werd Heleen verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en de strafworp, genomen door Bram was raak, 1-0. Vier minuten later was het Yvo, die van afstand raak schoot, na een goede actie van het vak, 2-0.

Helios kwam van afstand op 2-1, maar Brit schoot van halve afstand 3-1 in.

Uit een vrije bal werd het 3-2 en even later gaf de scheidsrechter, volgens het publiek, een onterechte strafworp, maar het was toen wel 3-3.

Twee minuten daarna werd Sven verkeerd afgestopt en Sven benutte zelf de strafworp 4-3, maar Helios schoot meteen raak daarna en het was 4-4.

Er werd strijd geleverd van beide kanten, Heleen scoorde uit een vrije bal, 5-4, maar prompt was het Helios, die van afstand 5-5 inschoot. Een minuut later was het Sven, die een kansje vlakbij de paal inschoot, 7-5, fraai aangegeven door Brit.

Helios kwam terug en drie minuten later was de stand weer gelijk 7-7, vanuit een vrije bal en van afstand.

Lisanne zette de stand op 8-7, via een vrije bal, maar Helios deed hetzelfde en het was 8-8.

Helios maakte van afstand 8-9, maar Heleen scoorde van afstand al heel snel 9-9.

Het werd 9-10 door een strafworp, maar Sven maakte een doorloopbal en het was 10-10.

Rust, spannende eerste helft met veel doelpunten.

Tweede helft, het was Heleen, die in de tweede minuut van afstand 11-10 inschoot, na goede actie van het vak. Helios benutte een strafworp, 11-11, maar Sven benutte ook een strafworp en het was 12-11.

Tiuri maakte 13-11, door een kansje te benutten, maar Helios schoot prompt weer raak van afstand 13-12.

Met nog een kwartier te spelen begon het eerste wat sterker te worden, Bram benutte een kansje bij de paal, 14-12. Helios miste een strafworp en Tiuri schoot van afstand 15-12 in.

Vijf minuten later schoot Tiuri weer raak van afstand en toen was 16-12, Nadat Bram verkeerd was afgestopt werd de strafworp gemist en kwam Helios, via afstand op 16-13. Bram werd weer verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 17-13

Met nog drie minuten te spelen was de zege binnen, Tiuri maakte van afstand 18-13 en Sven, via een omdraaibal 19-13.

Fraaie overwinning eerste, hele wedstrijd geknokt voor de punten, zondag a.s. Aurora uit, er dus tegen aan.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan