U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
24-09-2018 20:31 uur

Furore 1 - Helios 1 (19-13)

Zaterdagmiddag was de lastige wedstrijd tegen Helios op de Omzoom, het was fris deze middag, droog en uiteraard wat winderig. Brian was geblesseerd, Tiuri was de goede vervanger, het eerste moest de punten pakken, deze middag, want het ging de afgelopen twee wedstrijden niet echt lekker.

De eerste helft werd doelpuntrijk en ging gelijk op, in de derde minuut werd Heleen verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en de strafworp, genomen door Bram was raak, 1-0. Vier minuten later was het Yvo, die van afstand raak schoot, na een goede actie van het vak, 2-0.

Helios kwam van afstand op 2-1, maar Brit schoot van halve afstand 3-1 in.

Uit een vrije bal werd het 3-2 en even later gaf de scheidsrechter, volgens het publiek, een onterechte strafworp, maar het was toen wel 3-3.

Twee minuten daarna werd Sven verkeerd afgestopt en Sven benutte zelf de strafworp 4-3, maar Helios schoot meteen raak daarna en het was 4-4.

Er werd strijd geleverd van beide kanten, Heleen scoorde uit een vrije bal, 5-4, maar prompt was het Helios, die van afstand 5-5 inschoot. Een minuut later was het Sven, die een kansje vlakbij de paal inschoot, 7-5, fraai aangegeven door Brit.

Helios kwam terug en drie minuten later was de stand weer gelijk 7-7, vanuit een vrije bal en van afstand.

Lisanne zette de stand op 8-7, via een vrije bal, maar Helios deed hetzelfde en het was 8-8.

Helios maakte van afstand 8-9, maar Heleen scoorde van afstand al heel snel 9-9.

Het werd 9-10 door een strafworp, maar Sven maakte een doorloopbal en het was 10-10.

Rust, spannende eerste helft met veel doelpunten.

Tweede helft, het was Heleen, die in de tweede minuut van afstand 11-10 inschoot, na goede actie van het vak. Helios benutte een strafworp, 11-11, maar Sven benutte ook een strafworp en het was 12-11.

Tiuri maakte 13-11, door een kansje te benutten, maar Helios schoot prompt weer raak van afstand 13-12.

Met nog een kwartier te spelen begon het eerste wat sterker te worden, Bram benutte een kansje bij de paal, 14-12. Helios miste een strafworp en Tiuri schoot van afstand 15-12 in.

Vijf minuten later schoot Tiuri weer raak van afstand en toen was 16-12, Nadat Bram verkeerd was afgestopt werd de strafworp gemist en kwam Helios, via afstand op 16-13. Bram werd weer verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 17-13

Met nog drie minuten te spelen was de zege binnen, Tiuri maakte van afstand 18-13 en Sven, via een omdraaibal 19-13.

Fraaie overwinning eerste, hele wedstrijd geknokt voor de punten, zondag a.s. Aurora uit, er dus tegen aan.

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019