U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-09-2018 20:20 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - KZ B2 (3-7)

In de tweede wedstrijd moest onze B1 het opnemen tegen KZ B2 en dat werd een heel leuke wedstrijd om naar te kijken en het bleef ook erg lang zeer spannend of onze ploeg nog een puntje kon pakken. Het zat er in maar . . . . . . . . . . kwam er niet uit.

In de aanval stonden Joeri, Sven, Femke en Bente, terwijl Lennard, Tycho, Doenja en Kayleigh de taak hadden om onze korf te verdedigen. Lieke was niet aanwezig, Daniël en Tess (van de B2) waren wissel. Arjan is de coach en Jasper had de taak deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Aanvoerder Femke nam de bal uit en we probeerden gelijk een goede aanval op te zetten. Helaas was de afvang al snel voor KZ en zij namen de aanval over. Een kansje achter de paal werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut 0-1.

Hierna volgde een lange aanval van ons, KZ zat er bovenop, dus er moest hard gewerkt worden om vrij te komen. Dat ging best goed en er kwamen kansen om te scoren, alleen zat het met de afronding nog niet mee.

KZ weer in de aanval, maar dat duurde niet lang. Lennard ving goed af en via Tycho ging de bal weer naar onze aanval. Randjesballen van Bente en Femke, jammer. Femke maakte nog een flinke smakker toen ze de bal binnen wilde houden, gelukkig kon ze gewoon doorspelen.

Onze verdediging zat best goed in elkaar, Lennard en Doenja verdedigden beiden een doorloopbal .....prima gedaan.

Kayleigh en Tycho onderschepten veel en zo werd onze aanval weer gevoed om te kunnen scoren. Maar een doorloopbal van Sven ging er net niet in en ook Femke zag haar vrije bal op de rand van de korf belanden. Het uitspelen van de verdediging naar de aanval viel soms niet mee, want KZ verdedigde heel goed uit. Arjan coachte hoe er gelopen en gegooid moest worden en de bal kwam bij de aanval. In deze periode hadden beide ploegen veel kansen om te scoren, maar het lukte niet. Daniël wisselde met Joeri en we gingen weer door. Onze verdediging hield stand en na een onderschepping en een goed opgezette aanval was het Femke die vanachter de korf raak schoot, 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want een KZ dame schoot van afstand raak, 1-2. De aanvallen van Furore waren best goed, want iedereen had kans om te schieten, vooral van afstand en er werd regelmatig afgevangen. De eerste time out was van Furore om één en ander door te spreken en we gingen weer door. Kayleigh werd opgevangen bij een doorbraak en de vrije bal werd genomen door Doenja. RAAK!!!

En dus 2-2. En verdiend hoor jongelui.

Joeri wisselde met Sven en de wedstrijd ging door. Coaching voor de verdediging, wel aansluiten, niet springen. Het ging goed, maar in deze laatste minuten voor de rust waren de aanvallen van korte duur, beide ploegen wilden scoren, de ballen werden vaak door de tegenpartij afgevangen en zodoende ging het spel snel heen en weer. Bente probeerde nog een doorloopbal, maar deze was verdedigd en ook een omdraaibal van KZ werd afgefloten. Jasper floot voor......

RUST

Na de peptalk begonnen we aan de 2e helft, KZ nam uit en we moesten er dus meteen weer tegenaan in de verdediging. De bal werd snel onderschept en zodoende konden wij weer een aanval opzetten. En we hadden best veel kansen om te scoren, maar de ballen waren net niet zuiver genoeg en raakten vaak het randje om er dan aan de verkeerde kant weer af te rollen. Veel pech dus.

Een KZ heer ving een schot af en kon met één hand de bal er zo inleggen, 2-3 dat was een tegenvaller en moesten we een achterstand wegwerken. Sven ging erin voor Tycho en we gingen er weer tegenaan.

Arjan... Goede pass jongens, het paste net! Laag verdedigen en aansluiten.

Joeri zag zijn afstandsschot ook van de rand vallen, het wilde niet lukken. Wederom kwam er bij KZ een kans bij de paal uit een afvang, doelpunt 2-4. Daar moeten we wel op gaan letten, want dat zijn van die ........... doelpunten, hoe zeg je dat op een nette manier ??

Maar goed, er tegenaan maar weer en het resultaat mocht er zijn. Uit een goede aanval met het hele vak werd Sven vrijgespeeld en hij benutte de kans, 3-4. Even later was er nog een doorloopbal, maar die ging jammer genoeg net mis. Tycho kwam er weer in voor Lennard en het spel ging weer door. KZ verdedigde strak en jullie moesten veel bewegen om vrij te komen. Ik zag leuke en goede momenten en het was jammer dat de inspanningen niet beloond werden door doelpunten. En dan gaat er aan de andere kant een heel lullig balletje wel door de korf, 3-5 balen zeg!!

Bij deze stand misten wij een strafworp en ging er een doorloopbal in bij KZ en was de stand 3-6. Ja, met nog een paar minuten op de klok was er een vrije bal voor ons, maar kwam er nog een time out van KZ?

De vrije bal ging helaas mis en kort hierna bracht KZ de eindstand op 3-7 via een schot van afstand. De punten gingen mee naar Koog.

Ik heb een Furore ploeg gezien, die overal hard voor werkt, fel op de bal, goede aanvallen en een serieuze verdediging. Alleen schort het nog aan het afronden van de kansen, daar kan op getraind worden toch?

Kortom een ploeg met toekomst, zet hem op en veel plezier en succes in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen DSO. Er stond niets meer op het spel en het eerste kwam met een gemixt team in het veld van senioren 1 en 2 en junioren. Vakantie en afspraken waren de oorzaak, daarentegen loopt deze veldcompetitie wel heel lang door dit seizoen. Niettemin deden de spelers en speelsters hun best, maar DSO was sterker.
Het eerste is KAMPIOEN, GEWELDIG!!!!!
Op de winderige Omzoom trad het eerste tegen Stormvogels aan, er moest gewonnen worden, maar deze wedstrijd was voor Stormvogels ook belangrijk voor de nodige punten. Het was warm, maar er stond een stevige en flagerige wind, dwars over het veld en dat viel niet mee met de vele afstandsschoten. Lekker veel publiek, het veld aangekleed met vlaggen en zwart/witte ballonen, dus het zag er allemaal goed uit.

Merel opende de score, na een goede actie van het vak en het was 1-0. Twee minuten later was het gelijk door een strafworp, 1-1, maar het was Lisanne, die verkeerd werd afgestopt, strafworp, benut door Sven, 2-1.

Schoolkorfbaltoernooi 2019 op De Omzoom

Afgelopen week is het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op de Omzoom. Er werd op vijf avonden gespeeld en ook dit jaar was het een groot succes. Het weer was de eerste twee avonden koud en winderig, maar droog, vanaf woensdag werd het zonnig en warmer, al met al, uitstekend toernooiweer. 96 teams deden mee dit jaar en het was een enorme drukte, iedere avond weer.

Bestuursblog

Binnenkort op de kalender

22 juni 2019

Mixtoernooi

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore E5 - Purmer E1

De E5 is de laatste ploeg waarover ik een "door een Furorebril" schrijf, dan heb ik alle ploegen gehad die competitie spelen t/m de A, en dat waren er dit seizoen 18. Zoveel ploegen hebben we naar mijn weten nog nooit gehad.

Bij de E5 waren vandaag de spelers Floor, Reina (beiden als heer), Noor, Lana en Roos. Tamara (één van de moeders) was vandaag de coach. Roos begon aan de kant en Caro was de scheidsrechter.

Furore E4 - Groen Geel E5

Afgelopen zaterdag was ik bij de E4 van Lotte en Tom. Lotte en Tom kende ik wel, maar van de kinderen van de ploeg kende ik er maar twee, namelijk Mike en Roan. Dus.......

Myliska blauwe kousen, Liz knotje, Anne en Daniël hadden beiden lichtblauwe schoenen. Dus had ik weer een hulpmiddeltje om de kinderen de herkennen, want iedereen bij naam kennen van 16 jeugdploegen valt niet mee.

Laatste gastenboekbericht

2019-06-02 18:17:05

Oene

Het eerste heeft Stormvogels met 16-5 verslagen en is KAMPIOEN!!!!! Geweldig, veel publiek en het eerste staat ook op het veld in de tweede klasse. GEFELICITEERD EERSTE!!!!!!!!!

Bezoek ons gastenboek