U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-09-2018 20:20 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - KZ B2 (3-7)

In de tweede wedstrijd moest onze B1 het opnemen tegen KZ B2 en dat werd een heel leuke wedstrijd om naar te kijken en het bleef ook erg lang zeer spannend of onze ploeg nog een puntje kon pakken. Het zat er in maar . . . . . . . . . . kwam er niet uit.

In de aanval stonden Joeri, Sven, Femke en Bente, terwijl Lennard, Tycho, Doenja en Kayleigh de taak hadden om onze korf te verdedigen. Lieke was niet aanwezig, Daniël en Tess (van de B2) waren wissel. Arjan is de coach en Jasper had de taak deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Aanvoerder Femke nam de bal uit en we probeerden gelijk een goede aanval op te zetten. Helaas was de afvang al snel voor KZ en zij namen de aanval over. Een kansje achter de paal werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut 0-1.

Hierna volgde een lange aanval van ons, KZ zat er bovenop, dus er moest hard gewerkt worden om vrij te komen. Dat ging best goed en er kwamen kansen om te scoren, alleen zat het met de afronding nog niet mee.

KZ weer in de aanval, maar dat duurde niet lang. Lennard ving goed af en via Tycho ging de bal weer naar onze aanval. Randjesballen van Bente en Femke, jammer. Femke maakte nog een flinke smakker toen ze de bal binnen wilde houden, gelukkig kon ze gewoon doorspelen.

Onze verdediging zat best goed in elkaar, Lennard en Doenja verdedigden beiden een doorloopbal .....prima gedaan.

Kayleigh en Tycho onderschepten veel en zo werd onze aanval weer gevoed om te kunnen scoren. Maar een doorloopbal van Sven ging er net niet in en ook Femke zag haar vrije bal op de rand van de korf belanden. Het uitspelen van de verdediging naar de aanval viel soms niet mee, want KZ verdedigde heel goed uit. Arjan coachte hoe er gelopen en gegooid moest worden en de bal kwam bij de aanval. In deze periode hadden beide ploegen veel kansen om te scoren, maar het lukte niet. Daniël wisselde met Joeri en we gingen weer door. Onze verdediging hield stand en na een onderschepping en een goed opgezette aanval was het Femke die vanachter de korf raak schoot, 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want een KZ dame schoot van afstand raak, 1-2. De aanvallen van Furore waren best goed, want iedereen had kans om te schieten, vooral van afstand en er werd regelmatig afgevangen. De eerste time out was van Furore om één en ander door te spreken en we gingen weer door. Kayleigh werd opgevangen bij een doorbraak en de vrije bal werd genomen door Doenja. RAAK!!!

En dus 2-2. En verdiend hoor jongelui.

Joeri wisselde met Sven en de wedstrijd ging door. Coaching voor de verdediging, wel aansluiten, niet springen. Het ging goed, maar in deze laatste minuten voor de rust waren de aanvallen van korte duur, beide ploegen wilden scoren, de ballen werden vaak door de tegenpartij afgevangen en zodoende ging het spel snel heen en weer. Bente probeerde nog een doorloopbal, maar deze was verdedigd en ook een omdraaibal van KZ werd afgefloten. Jasper floot voor......

RUST

Na de peptalk begonnen we aan de 2e helft, KZ nam uit en we moesten er dus meteen weer tegenaan in de verdediging. De bal werd snel onderschept en zodoende konden wij weer een aanval opzetten. En we hadden best veel kansen om te scoren, maar de ballen waren net niet zuiver genoeg en raakten vaak het randje om er dan aan de verkeerde kant weer af te rollen. Veel pech dus.

Een KZ heer ving een schot af en kon met één hand de bal er zo inleggen, 2-3 dat was een tegenvaller en moesten we een achterstand wegwerken. Sven ging erin voor Tycho en we gingen er weer tegenaan.

Arjan... Goede pass jongens, het paste net! Laag verdedigen en aansluiten.

Joeri zag zijn afstandsschot ook van de rand vallen, het wilde niet lukken. Wederom kwam er bij KZ een kans bij de paal uit een afvang, doelpunt 2-4. Daar moeten we wel op gaan letten, want dat zijn van die ........... doelpunten, hoe zeg je dat op een nette manier ??

Maar goed, er tegenaan maar weer en het resultaat mocht er zijn. Uit een goede aanval met het hele vak werd Sven vrijgespeeld en hij benutte de kans, 3-4. Even later was er nog een doorloopbal, maar die ging jammer genoeg net mis. Tycho kwam er weer in voor Lennard en het spel ging weer door. KZ verdedigde strak en jullie moesten veel bewegen om vrij te komen. Ik zag leuke en goede momenten en het was jammer dat de inspanningen niet beloond werden door doelpunten. En dan gaat er aan de andere kant een heel lullig balletje wel door de korf, 3-5 balen zeg!!

Bij deze stand misten wij een strafworp en ging er een doorloopbal in bij KZ en was de stand 3-6. Ja, met nog een paar minuten op de klok was er een vrije bal voor ons, maar kwam er nog een time out van KZ?

De vrije bal ging helaas mis en kort hierna bracht KZ de eindstand op 3-7 via een schot van afstand. De punten gingen mee naar Koog.

Ik heb een Furore ploeg gezien, die overal hard voor werkt, fel op de bal, goede aanvallen en een serieuze verdediging. Alleen schort het nog aan het afronden van de kansen, daar kan op getraind worden toch?

Kortom een ploeg met toekomst, zet hem op en veel plezier en succes in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?

Bestuursblog

Het is gelukt, het financieel seizoen 2017-2018 is onlangs afgesloten en de doelstelling, om minstens op nul uit te komen, is behaald. Totaal komen we op een plus uit en daar ben ik best wel blij mee.

Het ging niet vanzelf, afgelopen seizoen heb ik de penningen weer overgenomen, samen eerst met Patricia en later met Pascale. Dat we tot een positief resultaat zijn gekomen, dat is niet zomaar, er zijn fantastische acties gehouden: Grote Club Actie, Vriendenloterij en Schoolkorfbal-loterij brachten extra geld binnen. Ook de kantine had een mooi resultaat.

Binnenkort op de kalender

16 november 2018

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.
Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Laatste gastenboekbericht

2018-10-22 10:57:04

Oene

Nederland is gisteren Europees kampioen geworden in Heerenveen. Top!

Bezoek ons gastenboek