U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-09-2018 20:20 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - KZ B2 (3-7)

In de tweede wedstrijd moest onze B1 het opnemen tegen KZ B2 en dat werd een heel leuke wedstrijd om naar te kijken en het bleef ook erg lang zeer spannend of onze ploeg nog een puntje kon pakken. Het zat er in maar . . . . . . . . . . kwam er niet uit.

In de aanval stonden Joeri, Sven, Femke en Bente, terwijl Lennard, Tycho, Doenja en Kayleigh de taak hadden om onze korf te verdedigen. Lieke was niet aanwezig, Daniël en Tess (van de B2) waren wissel. Arjan is de coach en Jasper had de taak deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Aanvoerder Femke nam de bal uit en we probeerden gelijk een goede aanval op te zetten. Helaas was de afvang al snel voor KZ en zij namen de aanval over. Een kansje achter de paal werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut 0-1.

Hierna volgde een lange aanval van ons, KZ zat er bovenop, dus er moest hard gewerkt worden om vrij te komen. Dat ging best goed en er kwamen kansen om te scoren, alleen zat het met de afronding nog niet mee.

KZ weer in de aanval, maar dat duurde niet lang. Lennard ving goed af en via Tycho ging de bal weer naar onze aanval. Randjesballen van Bente en Femke, jammer. Femke maakte nog een flinke smakker toen ze de bal binnen wilde houden, gelukkig kon ze gewoon doorspelen.

Onze verdediging zat best goed in elkaar, Lennard en Doenja verdedigden beiden een doorloopbal .....prima gedaan.

Kayleigh en Tycho onderschepten veel en zo werd onze aanval weer gevoed om te kunnen scoren. Maar een doorloopbal van Sven ging er net niet in en ook Femke zag haar vrije bal op de rand van de korf belanden. Het uitspelen van de verdediging naar de aanval viel soms niet mee, want KZ verdedigde heel goed uit. Arjan coachte hoe er gelopen en gegooid moest worden en de bal kwam bij de aanval. In deze periode hadden beide ploegen veel kansen om te scoren, maar het lukte niet. Daniël wisselde met Joeri en we gingen weer door. Onze verdediging hield stand en na een onderschepping en een goed opgezette aanval was het Femke die vanachter de korf raak schoot, 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want een KZ dame schoot van afstand raak, 1-2. De aanvallen van Furore waren best goed, want iedereen had kans om te schieten, vooral van afstand en er werd regelmatig afgevangen. De eerste time out was van Furore om één en ander door te spreken en we gingen weer door. Kayleigh werd opgevangen bij een doorbraak en de vrije bal werd genomen door Doenja. RAAK!!!

En dus 2-2. En verdiend hoor jongelui.

Joeri wisselde met Sven en de wedstrijd ging door. Coaching voor de verdediging, wel aansluiten, niet springen. Het ging goed, maar in deze laatste minuten voor de rust waren de aanvallen van korte duur, beide ploegen wilden scoren, de ballen werden vaak door de tegenpartij afgevangen en zodoende ging het spel snel heen en weer. Bente probeerde nog een doorloopbal, maar deze was verdedigd en ook een omdraaibal van KZ werd afgefloten. Jasper floot voor......

RUST

Na de peptalk begonnen we aan de 2e helft, KZ nam uit en we moesten er dus meteen weer tegenaan in de verdediging. De bal werd snel onderschept en zodoende konden wij weer een aanval opzetten. En we hadden best veel kansen om te scoren, maar de ballen waren net niet zuiver genoeg en raakten vaak het randje om er dan aan de verkeerde kant weer af te rollen. Veel pech dus.

Een KZ heer ving een schot af en kon met één hand de bal er zo inleggen, 2-3 dat was een tegenvaller en moesten we een achterstand wegwerken. Sven ging erin voor Tycho en we gingen er weer tegenaan.

Arjan... Goede pass jongens, het paste net! Laag verdedigen en aansluiten.

Joeri zag zijn afstandsschot ook van de rand vallen, het wilde niet lukken. Wederom kwam er bij KZ een kans bij de paal uit een afvang, doelpunt 2-4. Daar moeten we wel op gaan letten, want dat zijn van die ........... doelpunten, hoe zeg je dat op een nette manier ??

Maar goed, er tegenaan maar weer en het resultaat mocht er zijn. Uit een goede aanval met het hele vak werd Sven vrijgespeeld en hij benutte de kans, 3-4. Even later was er nog een doorloopbal, maar die ging jammer genoeg net mis. Tycho kwam er weer in voor Lennard en het spel ging weer door. KZ verdedigde strak en jullie moesten veel bewegen om vrij te komen. Ik zag leuke en goede momenten en het was jammer dat de inspanningen niet beloond werden door doelpunten. En dan gaat er aan de andere kant een heel lullig balletje wel door de korf, 3-5 balen zeg!!

Bij deze stand misten wij een strafworp en ging er een doorloopbal in bij KZ en was de stand 3-6. Ja, met nog een paar minuten op de klok was er een vrije bal voor ons, maar kwam er nog een time out van KZ?

De vrije bal ging helaas mis en kort hierna bracht KZ de eindstand op 3-7 via een schot van afstand. De punten gingen mee naar Koog.

Ik heb een Furore ploeg gezien, die overal hard voor werkt, fel op de bal, goede aanvallen en een serieuze verdediging. Alleen schort het nog aan het afronden van de kansen, daar kan op getraind worden toch?

Kortom een ploeg met toekomst, zet hem op en veel plezier en succes in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek