U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-09-2018 20:20 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - KZ B2 (3-7)

In de tweede wedstrijd moest onze B1 het opnemen tegen KZ B2 en dat werd een heel leuke wedstrijd om naar te kijken en het bleef ook erg lang zeer spannend of onze ploeg nog een puntje kon pakken. Het zat er in maar . . . . . . . . . . kwam er niet uit.

In de aanval stonden Joeri, Sven, Femke en Bente, terwijl Lennard, Tycho, Doenja en Kayleigh de taak hadden om onze korf te verdedigen. Lieke was niet aanwezig, Daniël en Tess (van de B2) waren wissel. Arjan is de coach en Jasper had de taak deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Aanvoerder Femke nam de bal uit en we probeerden gelijk een goede aanval op te zetten. Helaas was de afvang al snel voor KZ en zij namen de aanval over. Een kansje achter de paal werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut 0-1.

Hierna volgde een lange aanval van ons, KZ zat er bovenop, dus er moest hard gewerkt worden om vrij te komen. Dat ging best goed en er kwamen kansen om te scoren, alleen zat het met de afronding nog niet mee.

KZ weer in de aanval, maar dat duurde niet lang. Lennard ving goed af en via Tycho ging de bal weer naar onze aanval. Randjesballen van Bente en Femke, jammer. Femke maakte nog een flinke smakker toen ze de bal binnen wilde houden, gelukkig kon ze gewoon doorspelen.

Onze verdediging zat best goed in elkaar, Lennard en Doenja verdedigden beiden een doorloopbal .....prima gedaan.

Kayleigh en Tycho onderschepten veel en zo werd onze aanval weer gevoed om te kunnen scoren. Maar een doorloopbal van Sven ging er net niet in en ook Femke zag haar vrije bal op de rand van de korf belanden. Het uitspelen van de verdediging naar de aanval viel soms niet mee, want KZ verdedigde heel goed uit. Arjan coachte hoe er gelopen en gegooid moest worden en de bal kwam bij de aanval. In deze periode hadden beide ploegen veel kansen om te scoren, maar het lukte niet. Daniël wisselde met Joeri en we gingen weer door. Onze verdediging hield stand en na een onderschepping en een goed opgezette aanval was het Femke die vanachter de korf raak schoot, 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want een KZ dame schoot van afstand raak, 1-2. De aanvallen van Furore waren best goed, want iedereen had kans om te schieten, vooral van afstand en er werd regelmatig afgevangen. De eerste time out was van Furore om één en ander door te spreken en we gingen weer door. Kayleigh werd opgevangen bij een doorbraak en de vrije bal werd genomen door Doenja. RAAK!!!

En dus 2-2. En verdiend hoor jongelui.

Joeri wisselde met Sven en de wedstrijd ging door. Coaching voor de verdediging, wel aansluiten, niet springen. Het ging goed, maar in deze laatste minuten voor de rust waren de aanvallen van korte duur, beide ploegen wilden scoren, de ballen werden vaak door de tegenpartij afgevangen en zodoende ging het spel snel heen en weer. Bente probeerde nog een doorloopbal, maar deze was verdedigd en ook een omdraaibal van KZ werd afgefloten. Jasper floot voor......

RUST

Na de peptalk begonnen we aan de 2e helft, KZ nam uit en we moesten er dus meteen weer tegenaan in de verdediging. De bal werd snel onderschept en zodoende konden wij weer een aanval opzetten. En we hadden best veel kansen om te scoren, maar de ballen waren net niet zuiver genoeg en raakten vaak het randje om er dan aan de verkeerde kant weer af te rollen. Veel pech dus.

Een KZ heer ving een schot af en kon met één hand de bal er zo inleggen, 2-3 dat was een tegenvaller en moesten we een achterstand wegwerken. Sven ging erin voor Tycho en we gingen er weer tegenaan.

Arjan... Goede pass jongens, het paste net! Laag verdedigen en aansluiten.

Joeri zag zijn afstandsschot ook van de rand vallen, het wilde niet lukken. Wederom kwam er bij KZ een kans bij de paal uit een afvang, doelpunt 2-4. Daar moeten we wel op gaan letten, want dat zijn van die ........... doelpunten, hoe zeg je dat op een nette manier ??

Maar goed, er tegenaan maar weer en het resultaat mocht er zijn. Uit een goede aanval met het hele vak werd Sven vrijgespeeld en hij benutte de kans, 3-4. Even later was er nog een doorloopbal, maar die ging jammer genoeg net mis. Tycho kwam er weer in voor Lennard en het spel ging weer door. KZ verdedigde strak en jullie moesten veel bewegen om vrij te komen. Ik zag leuke en goede momenten en het was jammer dat de inspanningen niet beloond werden door doelpunten. En dan gaat er aan de andere kant een heel lullig balletje wel door de korf, 3-5 balen zeg!!

Bij deze stand misten wij een strafworp en ging er een doorloopbal in bij KZ en was de stand 3-6. Ja, met nog een paar minuten op de klok was er een vrije bal voor ons, maar kwam er nog een time out van KZ?

De vrije bal ging helaas mis en kort hierna bracht KZ de eindstand op 3-7 via een schot van afstand. De punten gingen mee naar Koog.

Ik heb een Furore ploeg gezien, die overal hard voor werkt, fel op de bal, goede aanvallen en een serieuze verdediging. Alleen schort het nog aan het afronden van de kansen, daar kan op getraind worden toch?

Kortom een ploeg met toekomst, zet hem op en veel plezier en succes in de verdere competitie.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek