U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
17-09-2018 20:15 uur

DKV/Victoria 1 – Furore 1 (11-8)

Lastige wedstrijd voor het eerste, een nederlaag, maar er had meer ingezeten deze middag. Het was al heel snel 1-0, onoplettendheid verdediging, maar daarna kwam het eerste toch sterk terug, Merel snelde tweemaal langs haar dame en werd beide keren verkeerd afgestopt, strafworp tweemaal, beide keren gemist en dat is niet best. DKV maakte 2-0 van afstand en even later werd Bram verkeerd afgestopt, strafworp en weer mis.

DKV maakte 3-0 van afstand en uiteindelijk in de 12e minuut was het Sven, die van afstand 3-1 inschoot. Het werd 4-1, maar Bram schoot raak en het was 4-2. Het eerste speelde rommelig en de afstandsschoten waren slecht, DKV profiteerde hiervan en liep uit tot 6-2. Niels kwam erin en maakte van afstand 6-3, maar door een fout van de verdediging en een afstandsschot was de ruststand 8-3.

Eerste helft, de inzet was er wel, maar rommelig gespeeld.

Tweede helft, het eerste ging er tegenaan, Lisanne maakte 8-4, vanuit een vrije bal en een minuut later was het Niels, die van afstand 8-5 inschoot. Het werd 9-5, maar Sven werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd door Sven benut, 9-6.

Het werd door Bram 9-7, via een doorloopbal, toen waren er nog twintig minuten te spelen, het publiek begon erin te geloven, maar de score werd niet doorgezet. DKV maakte 10-7 van afstand, toch probeerde het eerste het nog wel, er werden twee strafworpen toegekend, maar helaas, beide mis.

Ivo maakte 10-8 via een doorloopbal, maar ook nu kwam het eerste niet verder, DKV maakte in de laatste minuut nog, 11-8, maar meer zat er niet in deze middag.

Vijf strafworpen werden er gemist, deze middag en dat gewoon te veel, tweede helft was een stuk beter, maar het schieten zal nog veel beter moeten eerste.

Komende zaterdag komt Helios op bezoek op de Omzoom om 15.30 uur.

Komt aanmoedigen, want het eerste heeft de steun hard nodig.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019