U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
12-09-2018 09:35 uur

Furore 1 - Zaandam Zuid 1 (4 - 11)

Zondagmiddag op de Omzoom een stevige wind, dwars over het veld, maar lekker weer. Een nieuwe competitie en het eerste kwam met Lisanne, Brian en Ivo in het veld. Zaandam Zuid is altijd een lastige tegenstander en dat bleek vanmiddag ook. Het eerste had het deze middag niet, met de rust waren er nog maar twee doelpunten gescoord, beide uit strafworpen, benut door Ivo. Zaandam Zuid scoorde ook niet veel en de ruststand was 2-4, vele kansen werden door beide ploegen gemist.

Eigenlijk kon er nog van alles gebeuren, er waren wat wissels, maar het eerste kon het deze middag niet bolwerken, vele kansen gingen er niet in en Zaandam Zuid scoorde nu wat regelmatiger. Tiuri maakte vanachter de korf de derde en Bram scoorde een kwartier later de vierde, maar bij het eindsignaal stond Zaandam Zuid op elf doelpunten. Verdiende nederlaag en eerstelingen, daar zal wat aan gedaan moeten worden! Gauw vergeten, volgende week DKV/Victoria uit, lastig, al leed deze ploeg ook flinke nederlaag. Het publiek was teleurgesteld en terecht. Jammer. Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019