U bevindt zich hier: Volg Furore » Furore Intern

Furore Intern

28-08-2018 20:06 uur

Furore intern

Nadat iedereen van zijn welverdiende vrije tijd heeft genoten is het weer tijd om te trainen, commissie vergaderingen bij te wonen, te klussen, bardienst te draaien, te coachten, een training in elkaar te knutselen, te selecteren, het gebouw te onderhouden, onkruid te wieden, kantine dienst te draaien en vele zaken meer. Nu ik dit zo aan het typen ben besef ik wat nodig is en bedenk ik mij wederom wat een fantastische vrijwilligers wij eigenlijk hebben en ik hier trots op ben. Ik durf te stellen dat al deze zaken zich afgelopen weken al ruimschoots hebben voorgedaan.

Zo heeft de gouwe ouwe ploeg ontzettende veel werk verricht op de omzoom. Tijdens de vakantie was ik er even aanwezig en verbaasde mij over de hoeveelheid onkruid die tussen de tegels vandaan kwam. Bij de eerste training van de selectie was alles verdwenen. Super geregeld weer zou ik zeggen !! De selectie is alweer twee weken aan het trainen en heeft al drie wedstrijden gespeeld, waarbij we nu al met het eerste ongeslagen zijn dit beloofd een mooi seizoen te worden. Aanstaande donderdag speelt het eerste bij ZKC om half negen.

Tevens is een mooi actie geweest vanuit de Dekamarkt waarbij we uiteindelijk €750,- hebben ontvangen om daar nieuwe ballen van te kopen, deze zullen in de zaal gebruikt gaan worden. Inmiddels zijn alle shirts voor de spelende leden besteld en deze zullen in de loop van volgende week binnen komen en loopt iedereen er weer super netjes bij. Dit hebben we geregeld met sport en vrije tijd in Krommenie. Hier liggen ook tassen, pakken, inschietshirts en truien klaar van Furore. Dus mocht je nog een leuk cadeautje zoeken voor een verjaardag is dit probleem opgelost.

Tijdens de braderie cup zag ik selectie spelers druk toetsen maken en met elkaar aan het sparren omtrent het spelregelbewijs. Deze is voor senioren verplicht te halen en zal ingaan op 1 september. Dit is zeker van belang gezien hier in de toekomst op gecontroleerd gaat worden. Ik heb met de trainersstaf bepaald dat het voor de selectie verplicht is anders stellen wij de spelers die het niet gehaald hebben niet op. Het blijkt ook wel goed te zijn gezien de discussies die ik gezien heb, verdedigd wanneer wel/niet, snijden of is het een toegestaan blok het behelst nogal wat.

Tevens is ons terrein tegenwoordig rook vrij. We hebben we nog een hoekje achter het ballenhok waar gerookt mag worden. Ik denk als toch behoorlijke roker dat dit een goede zaak is. Aan de andere kant zie ik dan ook bij een voormalige Amsterdamse club onze oude voorzitter zitten in de bestuurskamer met biertje en sigaar in de hand. Dan denk ik wel eens wat zijn we toch aan het betuttelen met zijn allen en waar eindigt het ? Frikandellen en patat eruit broodjes gezond op de bar. Bier word ingeruild voor chemische sportdrank enz. maar desondanks vind ik het een goede zaak. Waarbij we zeker niet uit het oog moeten verliezen is dat we geen sportschool zijn maar een club waarbij je niet alleen komt om te sporten maar ook gezellig samen te komen.

Een mooi voorbeeld hierin is onze klaverjasclub die op vrijdagavonden komen kaarten, we hebben van de klaverjasclub een cadeau gehad, twee reuze parasols,  die komend seizoen op het terras te bewonderen zijn. Op 8 september is het openingsfeest van het seizoen en ik hoop dat het lekker druk word zodat we een mooi feestje kunnen bouwen.

Ik zeg aan een ieder tot 8 september en laten we er een prachtig seizoen van maken !!!

Dave van Zonderen