U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

08-06-2018 14:16 uur

8 jaar als coach bij Furore

Wat zijn die 8 jaar snel voor bij gevlogen.

Als trainer/coach probeer je alles uit een team te halen wat er in zit. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en daar moet je mee leren omgaan en zorgen dat iedereen zijn waarde en invulling in de ploeg houdt. Waar vaak voorbij gelopen wordt is het stukje mentale begeleiding, niet ieder kind begrijpt meteen wat je wil als trainer. Maar soms moet ook eerst dat kwartje vallen en bij de een zal dit eerder zijn dan bij de ander. Ik ben mij daar altijd bewust van geweest, heb op vele niveaus en verschillende teams training en coaching mogen geven, binnen en buiten Furore.

In elk team heb je uitstekers, maar ook harde werkers. Iedereen in het team moet zijn waarde houden en als vereniging hoe groot we ook mogen worden moeten we ons daar altijd bewust van zijn.

De laatste 2 jaar heb ik mij vooral bezig gehouden met  junioren A1, 2 keer in de week 1,5 uur trainen en op zaterdag de wedstrijd. Iedere week hebben wij gestreden, van elke wedstrijd hebben we geleerd. Het laatste jaar hebben we zelfs alle wedstrijden gefilmd en hebben wij deze individueel terug gekeken met opdrachten  om daar van te leren.

Alle spelers heb ik zien groeien, om met z’n allen een andere manier van korfbal te gaan oppakken, heeft tijd nodig en die tijd heb ik jullie gegeven. Mijn doel was een dynamisch veld, elke speler heeft geen eigen taak,  iedereen moet elke taak kunnen uitvoeren. En die taken kunnen je breed bekijken zoals een spelverdeler, aanvaller, rebounder, ondersteuner en iedereen is een teamspeler.

Eerst werd ik een beetje gek aangekeken door de spelers en met de vraag ja maar hij is toch een veel betere rebounder?  Wat ik belangrijk vindt, is dat elke speler zijn eigen kwaliteiten weet, maar andere functies ook kan uitvoeren waardoor je geen statisch spel krijgt. En dat als het ene niet werkt we het andere kunnen gaan proberen. En wat valt op, alle spelers scoren in een wedstrijd en werken wij allemaal hard voor een doelpunt. Wat de ene wedstrijd natuurlijk makkelijker verliep dan de ander.

Dit wekte frustraties op bij de tegenstanders, zoals de trainer van Haarlem zei ; jullie spelen zo’n fijn spel, maar ik kan mijn spelers geen opdrachten meegeven want er wordt constant weer veranderd van spel. Dan heb je, als team je doel bereikt.

Ik wilde graag mijn gedachtegang met de club delen, ik stop nu na 8 jaar met trainen – coachen, ik ga mij richten op ons gezinnetje en wie weet sta ik over en paar jaar weer trainen te geven.

A1 toppers, jullie zijn de toekomst van de club en besef dat ook, neem mee wat ik jullie geleerd heb en sta open voor nieuwe dingen!!

Ons laatste uitje was geboeid als team, 3 uur lang door het leven. Laten we dat gevoel vast houden en voor Judit heel veel succes bij je nieuwe club en Joost succes met je muziek carrière. Het Beesten als team is voorbij, maar laat dat voor altijd je motivatie blijven om door te gaan!!!!

Susanne