U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

03-06-2018 20:36 uur

Furore 1 – Purmer 1 (21-5)

Zondagmiddag op de Omzoom, lekker weer, zon en een beetje wind, dus goed toeven op de Omzoom. Het was een belangrijke zondagmiddag, het tweede moest winnen en deed dat op overtuigende wijze met 25-7 en handhaafde zich. Geweldig!

Het eerste moest ook aan de bak, want Purmer moest verslagen worden en het eerste ging er voor deze middag. Het was al snel 1-0, Bram schoot raak vanachter de korf, maar een minuut later was het 1-1 van afstand. Coen maakte van afstand 2-1 en even later snelde Sven langs zijn heer en gooide de bal naar Coen en dat was 3-1. Purmer kwam terug via afstand 2x en het was gelijk, het werd nog 3-4 uit een vrije bal, maar toen vond het eerste het genoeg.

Na 10 minuten spelen maakte Sven van afstand 4-4 en even later was het Max, die van afstand 5-4 inschoot. Bram schoot 6-4 in, kansje onder de korf en een paar minuten later was het Brit, die van afstand 7-4 inschoot. Het eerste ging nog even door en werd veel sterker dan Purmer. Coen schoot raak, na een goede actie van het vak, 8-4 en het was Bram die van halve afstand 9-4 inschoot.

Merel schoot vanachter de korf 10-4 in en Coen maakte 11-4. Er werd nog een strafworp gemist, maar Brit scoorde en het was 12-4. Vlak voor rust maakte Max 13-4 van afstand en een minuut voor rust werd Sven verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 15-4. Rust.

Tweede helft. De doelpunten werden wat duurder, maar de wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. Het eerste ging nog even door, Coen maakte van afstand 16-4 en Bram schoot een doorloopbal fraai in 17-4. Het eerste miste een strafworp en het scoren stokte even, echter Purmer wist ook geen vuist te maken. Na een kwartier spelen scoorde Purmer 17-5, maar het eerste pakte het weer op. Sven snelde langs zijn heer en de doorloopbal was raak, 18-5.

Een minuut later was het Coen, die van afstand 19-5 inschoot en in dezelfde minuut scoorde Max van afstand, 20-5. Bram werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Max, 21-5.

De wedstrijd was gespeeld, de wissels kwamen er nog in en onder luid applaus kreeg Coen een applauswissel. Eindstand 21-5. Prachtige overwinning eerste, uiteindelijk geƫindigd op de vierde plek en dat is best goed.

Senioren 1 en 2 gehandhaafd, dus een prachtige middag op de Omzoom. Sibbeltje heeft wel genoten van het afgelopen seizoen, zowel zaal (kampioen) en veld (handhaving). Geen wedstrijden meer, begin september zijn we er weer klaar voor.

Sibbeltje