29-05-2018 21:36 uur

Door een Furorebril...

Furore E4 - WWSV E2
Jordy had zijn ploeg, bestaande uit Indy (aanvoerder), Emani, Faye, Nikki en Demi, bij elkaar geroepen en in het (kunst)gras hield hij zijn peptalk voor de wedstrijd. Uit hadden wij verloren, maar we waren niet echt minder dan WWSV, dus als wij nu ons uiterste best doen zou de wedstrijd gewonnen kunnen worden.

Dat is ook zo en iedereen ging er in de eerste minuten lekker vol tegenaan. Ingrid had de taak om de wedstrijd in goede banen te lijden en toen zij floot nam Indy de bal middenuit. Faye en Demi speelden als heer en Emani begon als wissel.

Er was van iedere speler wel een supporter mee, die de ploeg aanmoedigden en ook Jordy was duidelijk hoorbaar aan de kant met zijn aanwijzingen. Ook de coaches van WWSV lieten zich horen, dus er was dus een gezonde spanning tijdens deze wedstrijd. En spannend was het zeker!!!!

Wij begonnen met een lange aanval, maar een mooi schot van Faye kwam op de rand en WWSV ving af en zodoende gingen zijn meteen in de aanval. Dus de Furore aanval moest meteen omschakelen naar de verdediging. Erbij meiden riep Jordy en dat deden ze ook, maar uit één van die uitbraken kwam toch een doelpunt 0-1. We wisten dus dat we die uitbraken van hen in de gaten moeten houden.

Schakelen, riep Jordy dan. Maar wij hadden ook zo'n uitbraak en Faye schoot de stand naar 1-1. In die eerste 10 minuten werd er veel van de ene kant van het speelveld naar de andere kant gerend. Er werd goed vrijgelopen maar ook goed verdedigd en de kansen troffen nog geen doel.

DRINKPAUZE

Emani kwam erin voor Nikki, die een paar keer een schot van haar tegenstander goed had verdedigd. We gingen weer in de aanval en Emani maakte vlak bij de korf 2-1, maar even later werd het toch weer 2-2 ook van dichtbij.

Opeens had Indy de bal bij de korf en gaf Faye aan voor een doorloopbal, GOAL en dus 3-2. Beide ploegen hadden goede aanvallen, een schot van Demi ging net mis en en duurde even eer er weer gescoord werd. Opeens een uitwijkbal van Faye, aangespeeld door Demi en hup, wat een mooi schot zeg, 4-2. Dat was een lekkere stand om te gaan rusten.

RUST

De tweede helft begon, Faye ging eruit en Nikki kwam er weer in. Emani speelde verder als heer en de snelle aanvallen begonnen weer, zowel van ons als van WWSV. Bij één van die aanvallen verdiende WWSV een strafworp omdat er foutief werd verdedigd door ons. Gelukkig (voor ons) ging de bal er niet in. Hij ging er wel een ½ meter overheen. Het spel ging weer verder, de heer van Demi schoot, maar Demi zat er goed bij en zo veroverde zij weer de bal en renden wij weer naar de korf van WWSV. Bij één zo’n renpartij ging er een dame van WWSV tegen het gras en zij had een zere knie. Even een beetje wrijven en het ging weer verder.

Opeens was Indy erlangs, maar voordat zij schoot deed ze een stapje teveel en daar floot Ingrid voor, ja de eerste overtreding.

Jammer, want anders was het een strafworp geweest omdat een heer haar verdedigde.

Het ging bij ons opeens een beetje minder en bij WWSV wat beter. Het werd 4-3 van achter de paal en jammer genoeg gingen de schoten van onze aanvallen er net niet in. We kregen toch wel kansen, maar ja . . . . . . . .de ballen moeten door de korf.

Het werd zelfs 4-4, maar het schot daarna werd door Nikki goed verdedigd en kregen wij de bal weer om aan te vallen. Maar eerst gingen we even wat drinken.

In de laatste 10 minuten nam Faye de plaats in van Indy en we kwamen achter door een schot van een WWSV dame. We gaven onze echter niet gewonnen, we gingen ervoor met z’n allen. . . . . . . de ploeg, coach en publiek.

Na een lange aanval met veel schoten en een goede afvang schoot Demi de bal door de korf en het was weer gelijk, 5-5.

WWSV wilde natuurlijk ook weer scoren, maar de ballen gingen er niet in. Wij onderschepten de bal en hadden gelijk een snelle aanval. Faye ving een schot van ons af en schoot gelijk zelf en dat was . . . . . . . . .6-5. Dat werd spannend met nog een paar minuten te spelen.

En weer EEN SNELLE AANVAL van ons, die door Faye afgemaakt werd, joepie, het was 7-5.

En toen floot Ingrid voor het einde van de wedstrijd en hadden we gewonnen met

7-5.

Indy, Emani, Faye, Nikki en Demi, jullie hebben met z’n allen goed gespeeld om deze overwinning binnen te slepen.

GEFELICITEERD PLOEG EN COACH!!!!

Daarna gingen we nog de strafworpen doen en dat werd 2-2.

Voor ons was Faye erg op schot en schoot beide strafworpen erin.

Jullie hebben nog een wedstrijd te gaan en hierbij wens ik jullie veel plezier en succes.

Rita