28-05-2018 20:42 uur

Stormvogels 1 - Furore 1 (6-14)

Zondagmiddag was het warm om een wedstrijd te spelen, maar deze wedstrijd was belangrijk voor het eerste en alle inzet was vereist deze middag.

Dat is gelukt, het eerste begon volledig en stond al snel op 0-1, doordat Max langs zijn heer snelde en de doorloopbal benutte. Een minuut later was het 0-2, Heleen scoorde uit een vrije bal. Stormvogels scoorde van afstand 1-2, maar Sven werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp. 1-3. In de tiende minuut was het Merel, die van halve afstand raak schoot, 1-4, maar het werd al snel 2-4, via een doorloopbal.

Sven schoot, vanaf bijna de achterlijn, raak en het was 2-5 en Brit maakte 2-6 van afstand. Het eerste was sterker en er werd scherp verdedigd, maar ook nog wel wat kansen gemist. Niettemin ging het eerste door met scoren, Bram werd verkeerd afgestopt en Max schoot de strafworp raak, 2-7. Na 3-7 was het Dionne, die van afstand 3-8 inschoot en Stormvogels miste een strafworp.

Rust, zou Stormvogels nog terug kunnen komen, dat was de vraag.

Het eerste kwam ook goed uit de startblokken in de tweede helft, wederom scherp verdedigen en Sven maakte van afstand, 3-9. Twee minuten later was het Max, die van afstand 3-10 inschoot. Stormvogels kon geen vuist meer maken en bij het eerste stokte het ook even, de warmte speelde ook mee.

Na de drinkpauze maakte Stormvogels 4-10 van afstand, maar het eerste pakte het weer op. Het was Brit, die na een heel mooie actie, 4-11 raak schoot en even later was het Coen, die van afstand raak schoot, 4-12. Bram maakte een doorloopbal en het was 4-13.

De wedstrijd was gespeeld, Stormvogels bakte er weinig van en de reserves werden nog even ingezet. Martin schoot van afstand, 4-14 en via een kansje en uit een vrije bal werd de eindstand 6-14.

Zeer nuttige en belangrijke overwinning eerste, scherp verdedigd en met veel inzet gespeeld. Na afloop kwam het bericht, dat het tweede ook gewonnen had, dus iedereen blij. Zondag a.s. komt Purmer op bezoek, belangrijk, de punten zullen wederom gepakt moeten worden.

Mooie zondag trouwens, vanaf 10.00 uur, Junioren 2, en daarna Senioren 3 tegen 4, Senioren 2 en Senioren 1.

Zaterdag ook voile bak, vanaf 09.45 uur tot in de middag. Succes allemaal voor dit laatste weekend.

Sibbeltje