U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

26-05-2018 18:42 uur

Pinksterkamp 2018

Lieve kinderen, ouders en leiding...

Het was weer een feest vorige week, met de leiding mochten wij uw 98 kinderen een heel weekend lang vermaken met sport, spel en wateractiviteiten op ons jaarlijkse pinksterkamp.

Na heel erg veel voorwerk de afgelopen maanden was het 18 mei dan toch echt pinksterweekend. Twee grote bussen kwamen alle kinderen en leiding ophalen voor een lang weekend Pinksterkamp. De ouders hadden zich er zo te horen al flink op verheugd... een weekend zonder kinderen.. zucht... dat was voor menig ouder alweer een jaar geleden.. Wij als leiding hopen dat jullie een leuke tijd samen hebben gehad, wij hebben ons zeker vermaakt.

De kinderen werden onthaald in sprookjesthema en roodkampleider-kapje kwam koekjes uitdelen. aangezien oma toch aan de lijn is en geen koekjes lust mochten de ouders en kinderen een heerlijk koekje als versnapering. Nadat alle kinderen aangemeld waren vertrokken de bussen naar Ommen..... maar wacht.... we vergaten onze sportieve heks op haar bezemsteel (met fietsbel) zij vloog achter de bus aan en gelukkig had de buschauffeur het door en wachtte even op de hoek zodat ook zij in kon stappen.

Aangekomen in Ommen werden wij verwelkomd door de keukenzusters die in de middag al druk bezig waren met de voorbereidingen. de kinderen mochten direct hun slaapzaal inrichten en bedden opmaken voordat zij een "nachtelijke" wandeling gingen maken.
Na de wandeling was er disco en was het nog lang onrustig, zelfs de kleinste bleven erg lang op, wat later in het weekend 
wel te merken was.

Zaterdag was het nog redelijk fris en werd er heerlijk gesport op het veld, ook was er een schat-zoek-puzzeltocht waarbij de groepjes door middel van opdrachten een schat moesten opgraven op de gigantische zandvlakte nabij Ommen. Helaas waren er een aantal groepjes die de schat niet op hebben kunnen graven omdat ze 3 stappen te veel naar links of was het nou rechts gedaan hadden. 
In de avond werd er sprookjesbingo gedaan en daarna een echte sprookjes kamp quiz volledig met wie-is-het, muziek en algemene vragen over alle sprookjes.
De leiding was niet op de hoogte van de vragen en mocht dus ook meedoen (al was dat wel voor spek-en-bonen) want er zitten mij toch wat sprookjes kenners in de leiding... (toch groepje Sven, Merel, Kaylee, Sandra en nog een aantal)
Ze hadden bijna alle vragen goed.. maar gelukkig ging de eerste plaats naar een groep met kinderen, Joost had zijn team helemaal voorbereid op deze quiz en wist met 2 punten verschil te winnen.
Aangezien de eerste avond zo "laat" was ging het er in de 2e avond lekker rustig aan toe. 12:00 lagen de meeste kinderen heerlijk in bed... al sliepen sommige nog niet..

Zondagmorgen, ik stap uit bed.. ik loop naar de koffie en kijk uit het raam.. OH OH OH daar is die koperen ploert, ons gouden geweldenaartje, die overheerlijke ZON !!!! welkom op pinksterkamp wij zien u graag...
Na het ochtendprogramma was het "alle leiding in de benen".. alle voorbereiding kon zo hupsakee de prullenbak in de zeilen werden neergelegd, de zwembaden opgeblazen en de groene zeep kon uit de kast. WATERSPELLETJES !!!!!! 
Heerlijk even chillen, balspelletjes doen en natuurlijk waterglijbaan. 
Na deze heerlijke verfrissende middag was het tijd om te eten en om te kleden voor de bonte avond. Sprookjes toneelstukjes (zoals ook menig ouder heeft gevolgd via de livestream) 
waarna het bal werd geopend door de prins en prinses..

Maandag morgen, sjee het weekend is alweer voorbij spullen inpakken kamers opruimen en schoonmaken. Schoonmaken blijkt voor veel kinderen niet de gewoonste zaak van de wereld.. Lieve ouders, uw kinderen weten niet wat afwassen of afdrogen is (daar hebben we toch zo'n apparaat voor), kleren uit... oh die laten we gewoon op de grond liggen, die lopen vanzelf naar de wasmand en daarvandaan liggen ze automatisch allemaal volgende week weer opgevouwen in mijn kast. onwetend dat pappa of mamma deze achter hun broek opruimt...

Nou lieve ouders.. dat hebben de kinderen geweten.. met bloed zweet en tranen hebben wij ze leren "de tafel afruimen" "afwassen" en "afdrogen" Gebruik deze kennis in UW voordeel. volgende keer mogen ze helpen bij U in de keuken.. :) ze kunnen het echt super goed.

Bus volgeladen met 96 kinderen en leiding mocht natuurlijk ook mee naar huis.. Oh sjips zijn we er nou 2 verloren? er gingen er toch 98 mee op kamp... Tsja, in het bos verlies je nog wel eens wat kinderen uit het oog en 2% is toch redelijk ?
(nee natuurlijk niet, i.v.m. examens en vakantie werden er twee opgehaald) .... maar u schrok wel eventjes.....

Als afsluitende woorden wil ik graag alle ouders bedanken voor hun vertrouwen in ons geweldige team binnen deze geweldige vereniging, alle leiding bedanken voor hun inzet in deze geweldige dagen. Er zijn natuurlijk nog meer mensen van de vereniging die op de achtergrond meewerken aan dit kamp, allemaal bedankt.

Wij als leiding hopen u allen volgend jaar weer te zien op de vrijdag voor Pinksteren om uw kinderen volledig uitgedost in het thema van aankomend jaar uit te zwaaien.

Groetjes en zie u natuurlijk snel weer allemaal op het veld.

EdwardFoto's zijn te vinden op onze Facebook.

facebook twitter Email