U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-05-2018 20:55 uur

Furore intern

Voor vele jeugdleden staat aanstaande weekend een spannend weekend op het programma… Er wordt namelijk met twee bussen afgereisd naar Ommen voor een te gek Pinksterkamp!! Het bestuur wenst alle kinderen en de leiding veel plezier.

Vorige week dinsdag heeft Sportbedrijf Zaanstad in samenwerking met Furore, Lycurgus, Cromtigers en de brandweer "sportdag de Omzoom" georganiseerd. Het was prachtig weer en er kwamen ongeveer 130 kinderen op deze sportdag af. Furore was het middelpunt van deze dag, er werd namelijk gestart en geëindigd bij ons op het veld.

Voordat alle kinderen kennis gingen maken met de verschillende sporten verzorgde het Sportbedrijf een warming-up bij ons op het veld, daarna werd er gestart met de verschillende sporten en tot slot was er een prijsuitreiking. De kinderen konden bij ons kennis maken met korfbal doormiddel van vier activiteiten. Het was een leuke dag en met de vrijwilligers hebben we onze sport en vereniging weer goed op de kaart gezet! Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken die geholpen heeft tijdens deze sportdag.

Nog een aantal wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op, ik hoop dat we uiteindelijk een aantal kampioenen mogen huldigen. Ons eerste moeten nog minimaal 2 punten behalen om zeker te zijn om te handhaven en het tweede moet alles winnen om te kunnen handhaven, dus nog een spannende tijd. Zet hem op selectie!

De komende tijdzijn er nog een aantal activiteiten bij Furore, zo is er op 16 juni een mixtoernooi. Tijdens het mixtoernooi kan je samen met je familie, vrienden en kennissen het opnemen tegen de andere samengestelde teams. Kijk voor meer info op Facebook. Zoals ieder jaar staat het schoolkorfbaltoernooi ook weer op het programma! Hiervoor worden nog veel vrijwilligers gezocht, met name scheidrechters en verkeersregelaars voor bij de fietsenstalling. Dus mocht je in de week van 28 mei tot en met 1 juni kunnen helpen? Schrijf jezelf dan in op het formulier in de kantine!

Tot slot wil ik jullie nog even op de hoogte brengen van onze enquête, het bestuur wilt namelijk weten hoe er binnen de vereniging tegen het roken wordt gekeken. Vindt u het prima dat er gerookt wordt? Of ziet u het roken liever verdwijnen binnen de vereniging? Laat uw mening weten aan de hand van  de onderstaande enquête:  https://enquete.rookvrijegeneratie.nl/knkv/k-furore

Met vriendelijke groet,

Jasper Jak

Belangrijkste nieuwsberichten

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.
Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.

Bestuursblog

Wanneer ik dit schrijf is het buitenseizoen alweer afgelopen. We hebben een heleboel kampioenen mogen huldigen bij de jeugd en de senioren. Wat is dat altijd leuk om te zien: glunderende koppies, mooie medailles en daarbij nog een heus diploma. Dit wordt natuurlijk gevierd met een drankje en wat lekkers. Soms nog een feestje onder de douche (uiteraard in tenue en daarna zelf opruimen) en een nat gegooide trainer. Het hoort er allemaal bij. Ik hoop dat het seizoen in de zaal net zo succesvol zal zijn!

Binnenkort op de kalender

24 november 2018