U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-05-2018 20:55 uur

Furore intern

Voor vele jeugdleden staat aanstaande weekend een spannend weekend op het programma… Er wordt namelijk met twee bussen afgereisd naar Ommen voor een te gek Pinksterkamp!! Het bestuur wenst alle kinderen en de leiding veel plezier.

Vorige week dinsdag heeft Sportbedrijf Zaanstad in samenwerking met Furore, Lycurgus, Cromtigers en de brandweer "sportdag de Omzoom" georganiseerd. Het was prachtig weer en er kwamen ongeveer 130 kinderen op deze sportdag af. Furore was het middelpunt van deze dag, er werd namelijk gestart en geëindigd bij ons op het veld.

Voordat alle kinderen kennis gingen maken met de verschillende sporten verzorgde het Sportbedrijf een warming-up bij ons op het veld, daarna werd er gestart met de verschillende sporten en tot slot was er een prijsuitreiking. De kinderen konden bij ons kennis maken met korfbal doormiddel van vier activiteiten. Het was een leuke dag en met de vrijwilligers hebben we onze sport en vereniging weer goed op de kaart gezet! Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken die geholpen heeft tijdens deze sportdag.

Nog een aantal wedstrijden en dan zit het seizoen er alweer op, ik hoop dat we uiteindelijk een aantal kampioenen mogen huldigen. Ons eerste moeten nog minimaal 2 punten behalen om zeker te zijn om te handhaven en het tweede moet alles winnen om te kunnen handhaven, dus nog een spannende tijd. Zet hem op selectie!

De komende tijdzijn er nog een aantal activiteiten bij Furore, zo is er op 16 juni een mixtoernooi. Tijdens het mixtoernooi kan je samen met je familie, vrienden en kennissen het opnemen tegen de andere samengestelde teams. Kijk voor meer info op Facebook. Zoals ieder jaar staat het schoolkorfbaltoernooi ook weer op het programma! Hiervoor worden nog veel vrijwilligers gezocht, met name scheidrechters en verkeersregelaars voor bij de fietsenstalling. Dus mocht je in de week van 28 mei tot en met 1 juni kunnen helpen? Schrijf jezelf dan in op het formulier in de kantine!

Tot slot wil ik jullie nog even op de hoogte brengen van onze enquête, het bestuur wilt namelijk weten hoe er binnen de vereniging tegen het roken wordt gekeken. Vindt u het prima dat er gerookt wordt? Of ziet u het roken liever verdwijnen binnen de vereniging? Laat uw mening weten aan de hand van  de onderstaande enquête:  https://enquete.rookvrijegeneratie.nl/knkv/k-furore

Met vriendelijke groet,

Jasper Jak

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019