U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-05-2018 20:38 uur

Door een Furorebril...

Furore B3 - Blauw Wit B2

Lisanne en Heleen gingen deze zaterdag de B3 coachen in de wedstrijd tegen Blauw Wit en zou dat naar een goed resultaat leiden?

De aanval bestond uit Luna (heer), Daniek, Lisa en Sven. En degenen, die in de eerste opstelling de doelpunten moesten tegenhouden waren Robyn, Tosca, Sem en Youri. Verder hadden we nog twee wissels, t.w. Jasmijn en Tycho. Gelukkig stond Tycho naast me toen ik zijn naam opschreef, anders had er Tigo gestaan. Sander ging de wedstrijd leiden.

Er was best veel publiek, het weer was dan ook erg lekker.

We begonnen zeer sterk, want de bal bleef heel lang in de aanval en zodoende kon Sven al heel snel 1-0 maken vanachter de korf. En 2-0 had er wel ingezeten, want we hadden veel kansen. Maar deze gingen er even niet in en Blauw Wit scoorde toen wel, zodat de stand weer gelijk was, 1-1. Een schot in onze aanval werd afgevangen door Youri en hij schoot daarna gelijk de bal erin, 2-1. Intussen was Jasmijn bezig haar trainingsbroek uit te trekken, want Lisa had wat last met haar adem en was haar puffertje vergeten. Haar schoenen waren te groot voor haar broek, of haar broek was te krap voor haar schoenen. Het ging in ieder geval niet gemakkelijk, maar uiteindelijk was de wissel een feit. We probeerden de voorsprong uit te bouwen, een mooi schot van Sem kwam op de rand - jammer!!

We hadden nog meer kansen, maar opeens stond het 2-2 omdat een Blauw Wit heer raak schoot. Dat was niet de bedoeling, Daniek kreeg de bal van Sven van de zijkant aangegeven en zij maakte de kans netjes af, 3-2. Het werd zelfs 4-2 via een doorloopbal van Sven. Intussen was Lisa er weer in voor Daniek, zij verstapte zich en ging door haar knie. Gebeurde wel eens vaker, zei ze. De stand was intussen 4-3 geworden, maar verder wilden wij het niet laten komen. Er werd goed voorverdedigd, zodat de aanval van Blauw Wit geen aangeef had voor de doorloopbal. Prima gedaan verdediging! Een lange aanval van ons stelde Youri in staat een kans mooi af te ronden tot 5-3, voordat Sander affloot voor de rust.

RUST

Daniek haar knie ging weer goed en zij kon de tweede helft spelen. Jasmijn en Tycho moesten op het andere veld spelen.

Blauw Wit kwam goed uit de startblokken en maakte 5-4 via een doorloopbal en 5-5 met een schot heel erg tegenwind, maar hij zat wel 5-5. Ja, daar moet wat aan gedaan worden. Robyn ving haar eigen schot af en schoot daarna raak, 6-5. Sven onderschepte een aanval van Blauw Wit en speelde de bal naar onze aanval, waar na goed samenspel de kans van Robyn vlak bij de paal erin ging, zie zo 7-5. Dat lucht op en we gingen door, want Sven schoot een afgevangen bal door de korf, 8-5.

Hierna kreeg onze verdediging het zwaar, want Blauw Wit wilde steeds op de doorloopbal spelen, vooral de dames. Maar onze verdediging met Sem, Youri, Robyn en Tosca stond pal en ze kwamen er niet langs. Prima hoor!

Onze aanval had veel kansen, maar Sven, Daniek, Lisa en Luna hadden even niet het geluk aan hun zijde, dus de bal ging er niet in. Blauw Wit daarentegen zag een ver schot door de korf gaan en kwamen ze toch weer dichterbij, 8-6. Maar jullie hadden een goede eindsprint, want na een waterval aan schoten die steeds goed werden afgevangen ging een schot van Youri door de mand en hij bracht de stand op 9-6 en even later maakte hij een doorloopbal af en was het 10-6. Nou, dat is kat in 't bakkie dachten we allemaal en dit was ook zo. Om alle twijfel te laten verdwijnen, benutte Daniek nog een mooie doorloopbal en zo werd de eindstand op 11-6 gebracht.

Een verdiende overwinning, want jullie waren gewoon sterker.

Er werd goed samengespeeld, fanatiek verdedigd, er was enthousiast publiek, goede coaches, een goed leidende scheidsrechter (dank aan Sander), een leuke wedstrijd en lekker weer.

En de punten zijn binnen!!

Wat wil je nog meer?

Ga zo door B3, veel succes en korfbalplezier nog met z'n allen.

Rita

Belangrijkste nieuwsberichten

Binnenkort 21 September starten wij weer met onze maandelijkse klaverjas avond. Wij spelen 1x per maand op de derde vrijdag. We spelen een competitie van acht avonden en we starten in september en eindigen in april .
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?
Het trainingsschema is gewijzigd.

Bestuursblog

Zo, de kop is er af! Iedereen zit inmiddels denk ik zo weer in het ritme van school of werk, trainen en spelen. Afgelopen zaterdag hebben we het seizoen geopend met een gezellig openingsfeest. De 3e keer al weer op de Omzoom, en we gaan het 10e jaar Furore in, tijd gaat toch echt heel snel. Volgend jaar een jubileum, maar eerst dit jaar nog een aantal feestjes te gaan, de activiteitencommissie is al druk bezig en dit jaar zullen we voor het eerst een vrijwilligersfeest organiseren, om alle vrijwilligers van Furore in het zonnetje te zetten.

Binnenkort op de kalender

19 oktober 2018