U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-05-2018 20:32 uur

Furore 1 - DSO 1 (17-19)

Zaterdagmiddag kwam DSO uit Alkmaar op bezoek op de Omzoom, het was prachtig weer, weinig wind. De uitwedstrijd werd verloren, dus het zou niet gemakkelijk worden deze middag.

Het eerste opende sterk, want na twee minuten schoot Heleen van afstand de 1-0 binnen en een minuut later werd Merel verkeerd afgestopt en Brian schoot de strafworp raak, 2-0. DSO kwam terug tot 2-2, via afstand en strafworp, maar Bram werd gehinderd bij het scoren en de strafworp werd benut door Brian, 3-2.

Merel werd ook gehinderd en de scheids gaf wederom een strafworp, die Brian inschoot, 4-2. Vlak daarop was het Dionne, die van afstand 5-2 maakte en het eerste ging nog even door, Coen kreeg een strafworp en het was 6-2 en even later was het Bram, die een kansje vlakbij de paal benutte, 7-2.

Drinkpauze en er werd een strafworp gemist door het eerste. Daarna stokte de productie van doelpunten. DSO, een fysieke en ook heel stugge ploeg, kwam binnen drie minuten terug tot 7-5, Heleen gaf wat rust door van afstand 8-5 in te schieten en Thomas kwam erin voor Bram. Na 8-6 van afstand was het Coen die van halve afstand 9-6 inschoot na een fraaie actie van het vak. Een minuut voor de rust maakte Coen fraai 10-6 van halve afstand, maar DSO kreeg nog een strafworp en de ruststand was 10-7.

Sibbeltje was er niet helemaal gerust op, DSO is een ploeg die nooit opgeeft, dus het eerste zou nog flink aan de bak moeten.

Het werd echter al snel 11-7, doordat Bram, weer terug, een strafworp benutte en zelfs 12-7 van afstand, via Dionne van afstand. Maar DSO was niet verslagen, het eerste scoorde niet en DSO kwam terug 12-10, door afstandsschoten. Coen zorgde weer voor wat ruimte, van halve afstand was het 13-10.

De scheids zag een cruciale overtreding over het hoofd en DSO profiteerde daarvan en het was, 13-11. Heleen maakte van afstand 14-11, maar DSO stond binnen twee minuten op 14-14. Toen waren er nog tien minuten te spelen, dus de spanning nam toe, Heleen werd verkeerd afgestopt en Bram benutte de strafworp,15-14.

Toen ging het snel, binnen de minuut zette DSO de stand op 15-16, doorloopbal en afstand. Dat kwam even aan en twee minuten later was het 15-17 van afstand. Thomas was in het veld gekomen voor Brian en scoorde van afstand, 16-17.

Met nog vier minuten te spelen was alles nog mogelijk, maar het mocht niet baten, Wat in de uitwedstrijd in Alkmaar gebeurde, dat gebeurde nu ook, helaas, er werd met scherp geschoten, en een minuut voor tijd was het 16-19. Dionne maakte van afstand nog 17-19, maar de nederlaag was een feit.

Jammer, er had meer ingezeten eerste. Het was bekend dat DSO altijd door gaat tot het bittere einde en dat was nu ook het geval.

Nog twee wedstrijden te gaan, zondag 27 mei Stormvogels uit en 3 juni Purmer thuis. Dus dat wordt nog hard werken voor de punten, we rekenen op jullie eerste!!

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Het KNKV gaat voor de Rookvrije Generatie, en ook het bestuur van Furore is voorstander van een rookvrij sportcomplex, passend bij de sport en de rookvrije generatie. Want daar waar kinderen gezond aan het sporten zijn, hoort roken niet thuis. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders zijn voor een rookvrij sportterrein. Maar wat is jouw mening/ wat wil jij voor onze vereniging? Laat jouw stem horen, door de enquête in te vullen via: https://enquete.rookvrijegeneratie.nl/knkv/k-furore

Zaterdag 16 juni is het mixtoernooi bij Furore!

Bestuursblog

Voor vele jeugdleden staat aanstaande weekend een spannend weekend op het programma… Er wordt namelijk met twee bussen afgereisd naar Ommen voor een te gek Pinksterkamp!! Het bestuur wenst alle kinderen en de leiding veel plezier.

Vorige week dinsdag heeft Sportbedrijf Zaanstad in samenwerking met Furore, Lycurgus, Cromtigers en de brandweer "sportdag de Omzoom" georganiseerd. Het was prachtig weer en er kwamen ongeveer 130 kinderen op deze sportdag af. Furore was het middelpunt van deze dag, er werd namelijk gestart en geëindigd bij ons op het veld.

Binnenkort op de kalender

28 mei 2018 18:00 tot 01 juni 2018 20:30