U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-04-2018 18:33 uur

Furore 1 – DTS 1 (17-9)

Zaterdagmiddag kwam DTS uit Enkhuizen op bezoek. De uitwedstrijd was gewonnen door het eerste, maar vanmiddag was het niet gemakkelijk, ondanks de ruime overwinning.

Merel en Max waren afwezig en Caro en Brian waren hun goede vervangers. Het eerste kwam al heel snel op 1-0 doordat Bram van halve afstand in de eerste minuut raak schoot. DTS kwam op 1-1 van afstand, maar Sven maakte in de achtste minuut 2-1 van afstand. Vlak daarna was het Dionne, die tegen de sterke wind schoot, maar het was raak, 3-1. DTS kwam terug tot 3-2 van afstand en even later was het 3-3 vanachter de korf.

Het eerste miste veel kansen in deze fase van de wedstrijd en DTS profiteerde hiervan en benutte een kansje vlak bij de paal, 3-4. Een minuut later was het Coen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, maar het lukte nog steeds niet erg goed. Het werd 4-5 van halve afstand. Toch werd het weer snel gelijk, na een actie van Brian, die langs zijn heer snelde en de doorloopbal benutte, 5-5.

Brit werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Coen benutte de strafworp, 6-5. Vlak voor rust werd het nog 7-5, Coen gaf de bal fraai aan Sven, die de kans benutte. Rust, veel gemiste kansen, dat zal beter moeten in de tweede helft.

DTS miste een strafworp en even later werd Caro verkeerd afgestopt bij een doorloopbal. Brian schoot de strafworp raak, 8-5. Even later was het Brian zelf, die een strafworp verdiende en wederom raak schoot, 9-5. DTS kwam op 9-6, via een omdraaibal en even later op 9-7 van afstand.

Niels kwam erin voor Brian en Bram maakte van afstand, 10-7. Caro schoot van afstand 11-7 in, maar DTS kwam op 11-8 van afstand. Lisanne kwam erin voor Dionne. Twee minuten later was het Sven, die van afstand 12-8 inschoot. Het lukte nu wel. Bram schoot 13-8 in van afstand en Caro werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, de strafworp werd benut door Niels, 14-8. Het werd 15-8 door Sven, de bal werd onderschept en Sven schoot fraai in.

DTS kon er weinig tegen doen en het eerste ging door. Lisanne snelde langs haar dame en de doorloopbal betekende 16-8. Ook Heleen snelde langs haar dame, maar werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd gemist. Toch was het Heleen, die 17-8 maakte van afstand en DTS zette de eindstand op 17-9, door in de laatste minuut raak te schieten.

Toch een goede overwinning eerste, een plaats gestegen op de ranglijst. Volgende wedstrijd DSO op de Omzoom op zaterdag 12 mei om 15.30 uur. In Alkmaar werd nipt verloren, dus eerste ertegenaan!!!

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019