U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-04-2018 18:33 uur

Furore 1 – DTS 1 (17-9)

Zaterdagmiddag kwam DTS uit Enkhuizen op bezoek. De uitwedstrijd was gewonnen door het eerste, maar vanmiddag was het niet gemakkelijk, ondanks de ruime overwinning.

Merel en Max waren afwezig en Caro en Brian waren hun goede vervangers. Het eerste kwam al heel snel op 1-0 doordat Bram van halve afstand in de eerste minuut raak schoot. DTS kwam op 1-1 van afstand, maar Sven maakte in de achtste minuut 2-1 van afstand. Vlak daarna was het Dionne, die tegen de sterke wind schoot, maar het was raak, 3-1. DTS kwam terug tot 3-2 van afstand en even later was het 3-3 vanachter de korf.

Het eerste miste veel kansen in deze fase van de wedstrijd en DTS profiteerde hiervan en benutte een kansje vlak bij de paal, 3-4. Een minuut later was het Coen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, maar het lukte nog steeds niet erg goed. Het werd 4-5 van halve afstand. Toch werd het weer snel gelijk, na een actie van Brian, die langs zijn heer snelde en de doorloopbal benutte, 5-5.

Brit werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Coen benutte de strafworp, 6-5. Vlak voor rust werd het nog 7-5, Coen gaf de bal fraai aan Sven, die de kans benutte. Rust, veel gemiste kansen, dat zal beter moeten in de tweede helft.

DTS miste een strafworp en even later werd Caro verkeerd afgestopt bij een doorloopbal. Brian schoot de strafworp raak, 8-5. Even later was het Brian zelf, die een strafworp verdiende en wederom raak schoot, 9-5. DTS kwam op 9-6, via een omdraaibal en even later op 9-7 van afstand.

Niels kwam erin voor Brian en Bram maakte van afstand, 10-7. Caro schoot van afstand 11-7 in, maar DTS kwam op 11-8 van afstand. Lisanne kwam erin voor Dionne. Twee minuten later was het Sven, die van afstand 12-8 inschoot. Het lukte nu wel. Bram schoot 13-8 in van afstand en Caro werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, de strafworp werd benut door Niels, 14-8. Het werd 15-8 door Sven, de bal werd onderschept en Sven schoot fraai in.

DTS kon er weinig tegen doen en het eerste ging door. Lisanne snelde langs haar dame en de doorloopbal betekende 16-8. Ook Heleen snelde langs haar dame, maar werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd gemist. Toch was het Heleen, die 17-8 maakte van afstand en DTS zette de eindstand op 17-9, door in de laatste minuut raak te schieten.

Toch een goede overwinning eerste, een plaats gestegen op de ranglijst. Volgende wedstrijd DSO op de Omzoom op zaterdag 12 mei om 15.30 uur. In Alkmaar werd nipt verloren, dus eerste ertegenaan!!!

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.
Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.

Bestuursblog

Wanneer ik dit schrijf is het buitenseizoen alweer afgelopen. We hebben een heleboel kampioenen mogen huldigen bij de jeugd en de senioren. Wat is dat altijd leuk om te zien: glunderende koppies, mooie medailles en daarbij nog een heus diploma. Dit wordt natuurlijk gevierd met een drankje en wat lekkers. Soms nog een feestje onder de douche (uiteraard in tenue en daarna zelf opruimen) en een nat gegooide trainer. Het hoort er allemaal bij. Ik hoop dat het seizoen in de zaal net zo succesvol zal zijn!

Binnenkort op de kalender

24 november 2018