U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
29-04-2018 18:33 uur

Furore 1 – DTS 1 (17-9)

Zaterdagmiddag kwam DTS uit Enkhuizen op bezoek. De uitwedstrijd was gewonnen door het eerste, maar vanmiddag was het niet gemakkelijk, ondanks de ruime overwinning.

Merel en Max waren afwezig en Caro en Brian waren hun goede vervangers. Het eerste kwam al heel snel op 1-0 doordat Bram van halve afstand in de eerste minuut raak schoot. DTS kwam op 1-1 van afstand, maar Sven maakte in de achtste minuut 2-1 van afstand. Vlak daarna was het Dionne, die tegen de sterke wind schoot, maar het was raak, 3-1. DTS kwam terug tot 3-2 van afstand en even later was het 3-3 vanachter de korf.

Het eerste miste veel kansen in deze fase van de wedstrijd en DTS profiteerde hiervan en benutte een kansje vlak bij de paal, 3-4. Een minuut later was het Coen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, maar het lukte nog steeds niet erg goed. Het werd 4-5 van halve afstand. Toch werd het weer snel gelijk, na een actie van Brian, die langs zijn heer snelde en de doorloopbal benutte, 5-5.

Brit werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Coen benutte de strafworp, 6-5. Vlak voor rust werd het nog 7-5, Coen gaf de bal fraai aan Sven, die de kans benutte. Rust, veel gemiste kansen, dat zal beter moeten in de tweede helft.

DTS miste een strafworp en even later werd Caro verkeerd afgestopt bij een doorloopbal. Brian schoot de strafworp raak, 8-5. Even later was het Brian zelf, die een strafworp verdiende en wederom raak schoot, 9-5. DTS kwam op 9-6, via een omdraaibal en even later op 9-7 van afstand.

Niels kwam erin voor Brian en Bram maakte van afstand, 10-7. Caro schoot van afstand 11-7 in, maar DTS kwam op 11-8 van afstand. Lisanne kwam erin voor Dionne. Twee minuten later was het Sven, die van afstand 12-8 inschoot. Het lukte nu wel. Bram schoot 13-8 in van afstand en Caro werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, de strafworp werd benut door Niels, 14-8. Het werd 15-8 door Sven, de bal werd onderschept en Sven schoot fraai in.

DTS kon er weinig tegen doen en het eerste ging door. Lisanne snelde langs haar dame en de doorloopbal betekende 16-8. Ook Heleen snelde langs haar dame, maar werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd gemist. Toch was het Heleen, die 17-8 maakte van afstand en DTS zette de eindstand op 17-9, door in de laatste minuut raak te schieten.

Toch een goede overwinning eerste, een plaats gestegen op de ranglijst. Volgende wedstrijd DSO op de Omzoom op zaterdag 12 mei om 15.30 uur. In Alkmaar werd nipt verloren, dus eerste ertegenaan!!!

Sibbeltje

Belangrijkste nieuwsberichten

Het KNKV gaat voor de Rookvrije Generatie, en ook het bestuur van Furore is voorstander van een rookvrij sportcomplex, passend bij de sport en de rookvrije generatie. Want daar waar kinderen gezond aan het sporten zijn, hoort roken niet thuis. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders zijn voor een rookvrij sportterrein. Maar wat is jouw mening/ wat wil jij voor onze vereniging? Laat jouw stem horen, door de enquête in te vullen via: https://enquete.rookvrijegeneratie.nl/knkv/k-furore

Zaterdagmiddag kwam DSO uit Alkmaar op bezoek op de Omzoom, het was prachtig weer, weinig wind. De uitwedstrijd werd verloren, dus het zou niet gemakkelijk worden deze middag.

Het eerste opende sterk, want na twee minuten schoot Heleen van afstand de 1-0 binnen en een minuut later werd Merel verkeerd afgestopt en Brian schoot de strafworp raak, 2-0. DSO kwam terug tot 2-2, via afstand en strafworp, maar Bram werd gehinderd bij het scoren en de strafworp werd benut door Brian, 3-2.

Merel werd ook gehinderd en de scheids gaf wederom een strafworp, die Brian inschoot, 4-2. Vlak daarop was het Dionne, die van afstand 5-2 maakte en het eerste ging nog even door, Coen kreeg een strafworp en het was 6-2 en even later was het Bram, die een kansje vlakbij de paal benutte, 7-2.

Zaterdag 16 juni is het mixtoernooi bij Furore!

Bestuursblog

Voor vele jeugdleden staat aanstaande weekend een spannend weekend op het programma… Er wordt namelijk met twee bussen afgereisd naar Ommen voor een te gek Pinksterkamp!! Het bestuur wenst alle kinderen en de leiding veel plezier.

Vorige week dinsdag heeft Sportbedrijf Zaanstad in samenwerking met Furore, Lycurgus, Cromtigers en de brandweer "sportdag de Omzoom" georganiseerd. Het was prachtig weer en er kwamen ongeveer 130 kinderen op deze sportdag af. Furore was het middelpunt van deze dag, er werd namelijk gestart en geëindigd bij ons op het veld.

Binnenkort op de kalender

28 mei 2018 18:00 tot 01 juni 2018 20:30