29-04-2018 18:33 uur

Furore 1 – DTS 1 (17-9)

Zaterdagmiddag kwam DTS uit Enkhuizen op bezoek. De uitwedstrijd was gewonnen door het eerste, maar vanmiddag was het niet gemakkelijk, ondanks de ruime overwinning.

Merel en Max waren afwezig en Caro en Brian waren hun goede vervangers. Het eerste kwam al heel snel op 1-0 doordat Bram van halve afstand in de eerste minuut raak schoot. DTS kwam op 1-1 van afstand, maar Sven maakte in de achtste minuut 2-1 van afstand. Vlak daarna was het Dionne, die tegen de sterke wind schoot, maar het was raak, 3-1. DTS kwam terug tot 3-2 van afstand en even later was het 3-3 vanachter de korf.

Het eerste miste veel kansen in deze fase van de wedstrijd en DTS profiteerde hiervan en benutte een kansje vlak bij de paal, 3-4. Een minuut later was het Coen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, maar het lukte nog steeds niet erg goed. Het werd 4-5 van halve afstand. Toch werd het weer snel gelijk, na een actie van Brian, die langs zijn heer snelde en de doorloopbal benutte, 5-5.

Brit werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Coen benutte de strafworp, 6-5. Vlak voor rust werd het nog 7-5, Coen gaf de bal fraai aan Sven, die de kans benutte. Rust, veel gemiste kansen, dat zal beter moeten in de tweede helft.

DTS miste een strafworp en even later werd Caro verkeerd afgestopt bij een doorloopbal. Brian schoot de strafworp raak, 8-5. Even later was het Brian zelf, die een strafworp verdiende en wederom raak schoot, 9-5. DTS kwam op 9-6, via een omdraaibal en even later op 9-7 van afstand.

Niels kwam erin voor Brian en Bram maakte van afstand, 10-7. Caro schoot van afstand 11-7 in, maar DTS kwam op 11-8 van afstand. Lisanne kwam erin voor Dionne. Twee minuten later was het Sven, die van afstand 12-8 inschoot. Het lukte nu wel. Bram schoot 13-8 in van afstand en Caro werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, de strafworp werd benut door Niels, 14-8. Het werd 15-8 door Sven, de bal werd onderschept en Sven schoot fraai in.

DTS kon er weinig tegen doen en het eerste ging door. Lisanne snelde langs haar dame en de doorloopbal betekende 16-8. Ook Heleen snelde langs haar dame, maar werd verkeerd afgestopt, de strafworp werd gemist. Toch was het Heleen, die 17-8 maakte van afstand en DTS zette de eindstand op 17-9, door in de laatste minuut raak te schieten.

Toch een goede overwinning eerste, een plaats gestegen op de ranglijst. Volgende wedstrijd DSO op de Omzoom op zaterdag 12 mei om 15.30 uur. In Alkmaar werd nipt verloren, dus eerste ertegenaan!!!

Sibbeltje