U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
22-04-2018 21:14 uur

Door een Furorebril...

Furore F1 - Sporting Badhoevedorp F1
Ja, ja ik keek zo eens naar de kinderen van ons en de tegenpartij en zag al gelijk de verschillen, bijna allemaal groter en misschien ook een jaartje ouder. Zelfs een meisje dat bijna 2 koppen groter was dan de tegenstander.

Bij het inschieten en lopen van beide ploegen bleek dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Ja, zei Merel, de vorige wedstrijd tegen hen hebben we ook zo veel verloren.

Vooral bij die regel dat je verdedigd mag schieten, wat ik zelf al anti-korfbal vind, hebben grotere kinderen een groot voordeel, ze schieten gewoon over de handen heen. De kleinere spelers komen niet aan een schot toe omdat ze geblokkeerd worden?????????

Omdat het alweer een tijdje terug is dat ik de F zag spelen, moest ik weer mijn trukendoos opentrekken om de kinderen de kennen en dit te onthouden. Zo hadden we Jessy - blauwe schoenen, Daan - blauwe streep in broek, Niek - klein en blond, Vera - kende ik, Milou - roze in schoen, Gio - oranje/groen in schoen en Neve - lange blauwe kousen.

De leiders waren Merel, Bo en Kaylee en Ingrid was er om de wedstrijd in goede banen te leiden.

En dat was nog een hele klus, af en toe was er een veter los. En ook was er wel eens een valpartij en een aanvaring tussen de kinderen, zodat er oponthoud was en getroost moest worden. We begonnen met Daan, Niek, Vera en Milou, dus Jessy, Gio en Neve moesten even aan de kant blijven.

Milou nam de bal uit en gooide naar Vera, door naar Daan en Niek te gooien konden we in de buurt van de korf komen, maar de bal wordt gevangen door Badhoevedorp en hierdoor konden zij gaan aanvallen. Dit ging zo heen en weer totdat Badhoevedorp een paar keer achter elkaar scoorde en de stand opeens 0-4 was. Daan nam uit en speelde samen met Niek, Vera en Milou de bal naar de andere kant. Maar er kwam geen schot op de korf, de bal werd afgepakt en toen moesten we weer verdedigen. Toen het 0-5 werd mocht Furore er een speler bij, dus Gio kwam het team versterken.

Na de eerste 10 minuten werd er gewisseld en mochten Jessy en Neve het proberen. Opeens een lange bal op de vrijstaande Milou en zij schoot de bal bijna door de korf. Jessy kreeg ook een kans om te schieten en Neve ving de bal en speelde samen met Vera. Inmiddels was de stand opgelopen tot 0-9. De kinderen van Badhoevedorp speelden duidelijk een klasse beter en konden gemakkelijker schieten. Rust.

Niek en Milou gingen eruit en ons team met een Superspeler erbij begon vol goede moed aan de tweede helft. Onze coaches spoorden de kinderen aan, goed zo, goed gegooid, goed vrijgelopen enz. Onze F-jes deden reusachtig hun best en kregen steeds pluimpjes ook van het publiek.

Intussen gleed er een jongen met zijn knie over het kunstgras, huilen. Een tijdje later hadden twee jongens het met elkaar aan de stok, was er nog een botsing en kreeg iemand een vinger in zijn oog.

Ik vond wel dat in de tweede helft wat feller werd gespeeld, we lieten de bal niet zomaar afpakken en jullie werden naar de korf van Badhoevedorp geschreeuwd, maar een doelpunt wilde niet lukken. Jammer hoor, jullie deden zo je best. Het doelpunten maken lukte bij Badhoevedorp beter en het stond reeds 0-13.

In de laatste 10 minuten gingen Jessy en Gio eruit en toen begonnen Vera, Milou, Daan, Niek en Neve aan de laatste aanval. Maar er was zo'n verschil in spel, tussenspringen en aanvallen, dat Badhoevedorp door kon gaan met scoren en wij ons uiterste best deden om de doelpunten tegen te houden. Inmiddels was een einde aan de wedstrijd gekomen met 0-23. Eigenlijk vonden we die stand niet zo belangrijk, maar het was erg jammer dat de 0 niet weggewerkt kon worden.

Ik denk, dat als jullie een jaartje verderop zijn, na flink trainen en oefenen, jullie ook misschien veel doelpunten in een wedstrijd kunnen maken. En dan springen jullie ook overal tussen.

Ingrid floot voor het einde van de wedstrijd en toen mocht iedereen nog strafworpen nemen.

Badhoevedorp scoorde 4 keer en wij hadden veel bijna-doelpunten. Ik wens Merel, Bo en Kaylee heel veel succes en plezier met deze leuke, enthousiaste groep kinderen.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek