U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
22-04-2018 21:14 uur

Door een Furorebril...

Furore F1 - Sporting Badhoevedorp F1
Ja, ja ik keek zo eens naar de kinderen van ons en de tegenpartij en zag al gelijk de verschillen, bijna allemaal groter en misschien ook een jaartje ouder. Zelfs een meisje dat bijna 2 koppen groter was dan de tegenstander.

Bij het inschieten en lopen van beide ploegen bleek dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Ja, zei Merel, de vorige wedstrijd tegen hen hebben we ook zo veel verloren.

Vooral bij die regel dat je verdedigd mag schieten, wat ik zelf al anti-korfbal vind, hebben grotere kinderen een groot voordeel, ze schieten gewoon over de handen heen. De kleinere spelers komen niet aan een schot toe omdat ze geblokkeerd worden?????????

Omdat het alweer een tijdje terug is dat ik de F zag spelen, moest ik weer mijn trukendoos opentrekken om de kinderen de kennen en dit te onthouden. Zo hadden we Jessy - blauwe schoenen, Daan - blauwe streep in broek, Niek - klein en blond, Vera - kende ik, Milou - roze in schoen, Gio - oranje/groen in schoen en Neve - lange blauwe kousen.

De leiders waren Merel, Bo en Kaylee en Ingrid was er om de wedstrijd in goede banen te leiden.

En dat was nog een hele klus, af en toe was er een veter los. En ook was er wel eens een valpartij en een aanvaring tussen de kinderen, zodat er oponthoud was en getroost moest worden. We begonnen met Daan, Niek, Vera en Milou, dus Jessy, Gio en Neve moesten even aan de kant blijven.

Milou nam de bal uit en gooide naar Vera, door naar Daan en Niek te gooien konden we in de buurt van de korf komen, maar de bal wordt gevangen door Badhoevedorp en hierdoor konden zij gaan aanvallen. Dit ging zo heen en weer totdat Badhoevedorp een paar keer achter elkaar scoorde en de stand opeens 0-4 was. Daan nam uit en speelde samen met Niek, Vera en Milou de bal naar de andere kant. Maar er kwam geen schot op de korf, de bal werd afgepakt en toen moesten we weer verdedigen. Toen het 0-5 werd mocht Furore er een speler bij, dus Gio kwam het team versterken.

Na de eerste 10 minuten werd er gewisseld en mochten Jessy en Neve het proberen. Opeens een lange bal op de vrijstaande Milou en zij schoot de bal bijna door de korf. Jessy kreeg ook een kans om te schieten en Neve ving de bal en speelde samen met Vera. Inmiddels was de stand opgelopen tot 0-9. De kinderen van Badhoevedorp speelden duidelijk een klasse beter en konden gemakkelijker schieten. Rust.

Niek en Milou gingen eruit en ons team met een Superspeler erbij begon vol goede moed aan de tweede helft. Onze coaches spoorden de kinderen aan, goed zo, goed gegooid, goed vrijgelopen enz. Onze F-jes deden reusachtig hun best en kregen steeds pluimpjes ook van het publiek.

Intussen gleed er een jongen met zijn knie over het kunstgras, huilen. Een tijdje later hadden twee jongens het met elkaar aan de stok, was er nog een botsing en kreeg iemand een vinger in zijn oog.

Ik vond wel dat in de tweede helft wat feller werd gespeeld, we lieten de bal niet zomaar afpakken en jullie werden naar de korf van Badhoevedorp geschreeuwd, maar een doelpunt wilde niet lukken. Jammer hoor, jullie deden zo je best. Het doelpunten maken lukte bij Badhoevedorp beter en het stond reeds 0-13.

In de laatste 10 minuten gingen Jessy en Gio eruit en toen begonnen Vera, Milou, Daan, Niek en Neve aan de laatste aanval. Maar er was zo'n verschil in spel, tussenspringen en aanvallen, dat Badhoevedorp door kon gaan met scoren en wij ons uiterste best deden om de doelpunten tegen te houden. Inmiddels was een einde aan de wedstrijd gekomen met 0-23. Eigenlijk vonden we die stand niet zo belangrijk, maar het was erg jammer dat de 0 niet weggewerkt kon worden.

Ik denk, dat als jullie een jaartje verderop zijn, na flink trainen en oefenen, jullie ook misschien veel doelpunten in een wedstrijd kunnen maken. En dan springen jullie ook overal tussen.

Ingrid floot voor het einde van de wedstrijd en toen mocht iedereen nog strafworpen nemen.

Badhoevedorp scoorde 4 keer en wij hadden veel bijna-doelpunten. Ik wens Merel, Bo en Kaylee heel veel succes en plezier met deze leuke, enthousiaste groep kinderen.

Rita

Belangrijkste nieuwsberichten

Binnenkort 21 September starten wij weer met onze maandelijkse klaverjas avond. Wij spelen 1x per maand op de derde vrijdag. We spelen een competitie van acht avonden en we starten in september en eindigen in april .
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?
Het trainingsschema is gewijzigd.

Bestuursblog

Zo, de kop is er af! Iedereen zit inmiddels denk ik zo weer in het ritme van school of werk, trainen en spelen. Afgelopen zaterdag hebben we het seizoen geopend met een gezellig openingsfeest. De 3e keer al weer op de Omzoom, en we gaan het 10e jaar Furore in, tijd gaat toch echt heel snel. Volgend jaar een jubileum, maar eerst dit jaar nog een aantal feestjes te gaan, de activiteitencommissie is al druk bezig en dit jaar zullen we voor het eerst een vrijwilligersfeest organiseren, om alle vrijwilligers van Furore in het zonnetje te zetten.

Binnenkort op de kalender

19 oktober 2018