22-04-2018 20:46 uur

Sporting West 1 – Furore 1 (16-15)

Zondagmiddag op het Westerpark, lekker weer en het werd een spannende wedstrijd. Brian speelde voor Max, die op werkbezoek moest naar Italiƫ.

Het was Sven, die verkeerd werd afgestopt en de strafworp werd benut door Coen, 0-1. Het was al snel 1-1. Sporting West liep binnen vijf minuten uit tot 4-1, maar Sven maakte een kansje bij de korf af, 4-2.

Dave wisselde af en toe heen en weer, maar Sporting West kwam via een strafworp op 5-2 en na de drinkpauze liepen ze uit tot 7-2, via afstand en een doorloopbal. Het eerste schoot in deze fase van de wedstrijd veel, maar niet best. Sven maakte 7-3 van afstand en na het missen van een strafworp, maakte Sporting West via een doorloopbal 8-3. Vlak voor rust was het Brit, die raak schoot van afstand, 8-4. Rust.

Sibbeltje was er niet gerust op. Sporting West schoot veel beter, maar het eerste had het niet opgegeven, dat zou blijken in de tweede helft.

Coen scoorde van afstand 8-5 in en een minuut later was het Sven, die ook raak schoot van afstand, 8-6. Sporting West benutte een strafworp, 9-6, maar Bram schoot, fraai een doorloopbal in, 9-7. Het eerste kwam nog dichterbij doordat Sven raak schoot, 9-8 en toen waren er nog maar tien minuten gespeeld.

De strijd ging nu gelijk op en het werd spannend. Het werd 10-8 van afstand en Bram benutte een kansje, 10-9. Sporting West ging wat moeilijker scoren, mede door de inzet van het eerste en Brit scoorde van afstand, 10-10. Toch werd het 11-10 uit een vrije bal, maar drie minuten later was het weer gelijk, 11-11 door Sven van afstand.

Het werd 12-11 uit een strafworp en 13-11 van afstand, maar Merel werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 13-12. Ook Sporting West benutte een strafworp, 14-12, maar Brit zette de stand op 14-13 van afstand. Drie minuten voor tijd was het 15-13 van afstand. Sven schoot daarna heel snel 15-14 in van afstand en met nog twee minuten te spelen was het Sporting West, die van afstand 16-14 in schoot.

Toch was het nog niet gedaan. Jasper kwam erin voor Brian en snelde langs zijn heer en schoot fraai de doorloopbal in, 16-15. De laatste minuut, zou er nog een doelpunt vallen? Helaas nog twee schoten, maar de bal ging niet door de mand. Jammer.

Het eerste heeft vooral in de tweede helft veerkracht getoond en een punt was verdiend geweest. Toch een nederlaag, ook al is het tegen de koploper.

Zaterdag a.s op de Omzoom komt DTS op bezoek om 15.30 uur, daar zullen punten gepakt moeten worden. Dus ertegen aan Eerste!!!

Sibbeltje