U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 21:23 uur

Dagboek van een coach

Lief dagboek, vandaag mijn eerste wedstrijd als coach van Senioren 2. Eigenlijk ben ik voorafgaande aan de wedstrijden niet echt zenuwachtig als speler maar nu voel ik mij toch als zijnde coach een beetje opgelaten. Twee trainingen waarin wij veel hebben gedaan met de afronding, hopend dat die trainingen vandaag voor doelpunten gaan zorgen.

In de voorbespreking duidelijk gemaakt aan het team dat ik volledige inzet verwacht en dat we gelijk vol van start moeten gaan. Diverse spelers een specifieke taak meegegeven en gemeld dat de afronding vandaag het belangrijkste is.

De scheids fluit in en HOPPA !!! 1-0 voor.. nu 34 minuten lang de bal vasthouden en we zijn de winnaar van de eerste helft. Helaas gaat dat niet zoals in het voetbal en zal de bal nog meermalen van helft wisselen en doelkansen aan beide zijdes geven.

De inzet loont en we blijven heel erg goed bij met score tot we opeens 3-6 achter komen door een aantal wegtrekballen en afstandschoten. Gelukkig herpakken wij ons en komen netjes terug tot 6-7 door hele mooie aanvallen over de dames.

In de tweede helft wordt het opeens 12-12 na terugvechten van onze kant (8-12 achterstand). Er wordt een heel mooi schot geplaatst vanaf de achterlijn en helaas wordt deze afgekeurd (verdedigd) en gelijk aan de andere kan krijgen wij een strafworp tegen.. potjandrie-pindakaas, dat brak ons helaas op.

Moegestreden en iedereen heeft zich 100% gegeven ben ik echt super trots op het team en wat alle spelers gepresteerd hebben vandaag. Een dikke pluim voor jullie allemaal. Met deze instelling en inzet gaan wij zeker weten nog punten pakken in de laatste wedstrijden.

De eindstand was 13-17 geworden, had helaas iets minder mogen zijn maar wel terecht. DKV was vandaag de betere ploeg. Complimenten voor de ploeg en dank je wel voor alle reserves die aanwezig waren vandaag.

Een trotse coach.

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019