U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 21:23 uur

Dagboek van een coach

Lief dagboek, vandaag mijn eerste wedstrijd als coach van Senioren 2. Eigenlijk ben ik voorafgaande aan de wedstrijden niet echt zenuwachtig als speler maar nu voel ik mij toch als zijnde coach een beetje opgelaten. Twee trainingen waarin wij veel hebben gedaan met de afronding, hopend dat die trainingen vandaag voor doelpunten gaan zorgen.

In de voorbespreking duidelijk gemaakt aan het team dat ik volledige inzet verwacht en dat we gelijk vol van start moeten gaan. Diverse spelers een specifieke taak meegegeven en gemeld dat de afronding vandaag het belangrijkste is.

De scheids fluit in en HOPPA !!! 1-0 voor.. nu 34 minuten lang de bal vasthouden en we zijn de winnaar van de eerste helft. Helaas gaat dat niet zoals in het voetbal en zal de bal nog meermalen van helft wisselen en doelkansen aan beide zijdes geven.

De inzet loont en we blijven heel erg goed bij met score tot we opeens 3-6 achter komen door een aantal wegtrekballen en afstandschoten. Gelukkig herpakken wij ons en komen netjes terug tot 6-7 door hele mooie aanvallen over de dames.

In de tweede helft wordt het opeens 12-12 na terugvechten van onze kant (8-12 achterstand). Er wordt een heel mooi schot geplaatst vanaf de achterlijn en helaas wordt deze afgekeurd (verdedigd) en gelijk aan de andere kan krijgen wij een strafworp tegen.. potjandrie-pindakaas, dat brak ons helaas op.

Moegestreden en iedereen heeft zich 100% gegeven ben ik echt super trots op het team en wat alle spelers gepresteerd hebben vandaag. Een dikke pluim voor jullie allemaal. Met deze instelling en inzet gaan wij zeker weten nog punten pakken in de laatste wedstrijden.

De eindstand was 13-17 geworden, had helaas iets minder mogen zijn maar wel terecht. DKV was vandaag de betere ploeg. Complimenten voor de ploeg en dank je wel voor alle reserves die aanwezig waren vandaag.

Een trotse coach.

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?

Bestuursblog

Het is gelukt, het financieel seizoen 2017-2018 is onlangs afgesloten en de doelstelling, om minstens op nul uit te komen, is behaald. Totaal komen we op een plus uit en daar ben ik best wel blij mee.

Het ging niet vanzelf, afgelopen seizoen heb ik de penningen weer overgenomen, samen eerst met Patricia en later met Pascale. Dat we tot een positief resultaat zijn gekomen, dat is niet zomaar, er zijn fantastische acties gehouden: Grote Club Actie, Vriendenloterij en Schoolkorfbal-loterij brachten extra geld binnen. Ook de kantine had een mooi resultaat.

Binnenkort op de kalender

16 november 2018