15-04-2018 21:23 uur

Dagboek van een coach

Lief dagboek, vandaag mijn eerste wedstrijd als coach van Senioren 2. Eigenlijk ben ik voorafgaande aan de wedstrijden niet echt zenuwachtig als speler maar nu voel ik mij toch als zijnde coach een beetje opgelaten. Twee trainingen waarin wij veel hebben gedaan met de afronding, hopend dat die trainingen vandaag voor doelpunten gaan zorgen.

In de voorbespreking duidelijk gemaakt aan het team dat ik volledige inzet verwacht en dat we gelijk vol van start moeten gaan. Diverse spelers een specifieke taak meegegeven en gemeld dat de afronding vandaag het belangrijkste is.

De scheids fluit in en HOPPA !!! 1-0 voor.. nu 34 minuten lang de bal vasthouden en we zijn de winnaar van de eerste helft. Helaas gaat dat niet zoals in het voetbal en zal de bal nog meermalen van helft wisselen en doelkansen aan beide zijdes geven.

De inzet loont en we blijven heel erg goed bij met score tot we opeens 3-6 achter komen door een aantal wegtrekballen en afstandschoten. Gelukkig herpakken wij ons en komen netjes terug tot 6-7 door hele mooie aanvallen over de dames.

In de tweede helft wordt het opeens 12-12 na terugvechten van onze kant (8-12 achterstand). Er wordt een heel mooi schot geplaatst vanaf de achterlijn en helaas wordt deze afgekeurd (verdedigd) en gelijk aan de andere kan krijgen wij een strafworp tegen.. potjandrie-pindakaas, dat brak ons helaas op.

Moegestreden en iedereen heeft zich 100% gegeven ben ik echt super trots op het team en wat alle spelers gepresteerd hebben vandaag. Een dikke pluim voor jullie allemaal. Met deze instelling en inzet gaan wij zeker weten nog punten pakken in de laatste wedstrijden.

De eindstand was 13-17 geworden, had helaas iets minder mogen zijn maar wel terecht. DKV was vandaag de betere ploeg. Complimenten voor de ploeg en dank je wel voor alle reserves die aanwezig waren vandaag.

Een trotse coach.