U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 20:36 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 – AW/DTV A2
Als gewoonte maak ik altijd een groepsfoto van de ploeg waarvan ik een wedstrijdverslag ga maken. Judit vond het wel leuk als de tegenstander er ook op kwam. Zij had dat gevraagd en AW/DTV wilde dit wel. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Alleen was Suus nog bezig met het scorebord en zodoende staat zij niet op de foto en dat is natuurlijk erg jammer. Vandaar deze selfie!

We begonnen met in de aanval Tiuri, Thomas, Yara en Mirthe, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Jurre, Tom, Eline en Julia. Wissels waren Kristie, Judit, Daniël en Rik. Suus was de coach van onze A1 en we hadden een scheidsrechter van de bond, die alles in goede banen mocht gaan leiden.

We begonnen de wedstrijd goed met een snelle aanval en met Thomas in de paalzone hielden we de bal lang in het vak. Zo lang zelfs dat na een paar schoten een schot van Tiuri van achter de korf doel trof, 1-0. AW/DTV nam middenuit, maar ze hadden maar een korte aanval, want de bal werd onderschept. Tom had ogen in zijn achterhoofd, want hij deed precies op tijd zijn arm naar achteren toen zijn heer werd aangespeeld. Snel pakken en naar de aanval spelen. In de volgende periode werd er door beide ploegen hard gewerkt, vooral verdedigend ging het erg goed. Bij ons mede doordat Suus de verdediging bleef aanmoedigen en sturen. Hierop werd goed gereageerd en dat is leuk om te zien.

Yara verdiende een vrije bal en zij speelde de bal snel naar de vrijstaande Myrthe, helaas viel het schot er aan de verkeerde kant van de korf af. Jammer. AW/DTV maakte hierna van afstand 1-1. Wisselen dus en nieuwe aanval nieuwe kansen. Eline kwam met een doorbraak even in de knel en kreeg een por in haar ribben, even de adem kwijt en dat is niet prettig. Maar ze ging door en even later was ze er weer langs, maar de scheids vond het verdedigd. Hierover waren de meningen ZEER verdeeld.

Zo ging het spel heen en weer, dan weer een kans voor ons en dan weer voor AW/DTV . De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar wij hadden toch wat meer kansen om de score uit te bouwen, alleen lukte het schot niet erg vandaag.

Wel kwamen we voor door een vrije bal, Jurre gaf Eline goed strak aan en het was 2-1. Niet lang daarna stonden we met 2-3 achter, eerst werd nog een door Thomas goed verdedigde bal afgekeurd, maar toen scoorde AW/DTV twee keer van afstand. Tiuri maakte weer gelijk door een schot van Yara af te vangen en hem er zelf in te schieten, 3-3. Weer kwamen we aan de verkeerde kant van de score via een dames doorloopbal, 3-4. Maar gelukkig kon Eline een door Julia van de zijkant aangegeven bal er netjes inleggen en het was weer gelijk, 4-4.

De aanval deed er van alles aan om te scoren en uiteindelijk verdiende Yara een strafworp, die door Tiuri benut werd, 5-4. Maar het duurde niet lang voordat een dame van AW/DTV van halve afstand de stand weer gelijk kon trekken, 5-5. Dit was tevens de ruststand.

Ik vond dat we toch meer kansen hadden dan de tegenstander, maar ze wilden er gewoon niet in. Misschien lukte het in de tweede helft beter.

Eline wisselde met Judit en we begonnen weer. Ik was in de dug-out gaan zitten, maar door het geluid van Suus en Ivo werd ik een beetje afgeleid en zocht een ander plekje dicht bij de aanval.

Maar eer wij iets aan de stand konden doen, werd via een uitwijkbal vanachter de korf en een afstandschot de stand op 5-7 gebracht. Zo er moet wat aan gedaan worden, Thomas schoot van afstand, net op het randje, Tiuri ving af en schoot van dichtbij de bal door de korf, 6-7. Maar even later werd het door, vond ik, een goochelbal 6-8 en het werd zelfs 6-9 via een vrij- gespeelde dame van halve afstand. Dit gaat voor ons de verkeerde kant op, waarom gaan die ballen er niet in???

Judit onderschepte een bal en speelde een lange bal naar Eline (die er voor Julia was ingekomen), dit mislukte net dus kwam er geen schot, jammer. Het werd nog erger, want een heer schoot van heel ver de bal door de korf, 6-10. Tiuri maakte van afstand 7-10, maar kort daarna maakte een dame van afstand 7-11. Toen werd Judit verkeerd afgestopt en Jurre benutte de strafworp 8-11, was er nog een kans???

Maar een heer van AW/DTV torpedeerde onze hoop door de afstand weer op 4 doelpunten te brengen, 8-12. Toch kwamen we weer dichterbij tot 11-13 via een vrije bal van Yara, een doorloopbal van een AW/DTV heer, een afstandschot van Eline en een omdraaibal met 1 hand van Jurre. En met nog 3 minuten te spelen had het gekund om van deze ploeg een puntje te pakken. Helaas de werkelijkheid was anders, want AW/DTV schoot van afstand nog 2 keer door de korf en bracht de eindstand op 11-15.

Ik vond het geen slechte wedstrijd en ook geen goede, er werd wel hard gewerkt, maar ik vond het schot niet zo goed verzorgd. In principe hadden wij veel meer kansen om doelpunten te maken, maar de tegenpartij had aan minder kansen genoeg om toch van ons te winnen. Dus…………….WERKEN AAN DAT SCHOT!!!!

Het gaat met Ivo weer de goede kant op, hij traint weer mee maar mag dit seizoen nog niet spelen. Het komt gelukkig allemaal weer goed.

Succes in de volgende wedstrijden en zet ‘m op!!!

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdagmiddag was het prachtig korfbalweer op de Omzoom en het was lekker druk. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de kampioenen, E2 en E4 oplopen met het eerste en werden voorgesteld aan het publiek. Daarna werden ze gehuldigd in de kantine, onverwacht kampioen, enorm goed.

Bram moest werken deze middag en Coen was de verdienstelijke vervanger. De wedstrijd, DSO is al jaren een moeilijke tegenstander voor het eerste en het is een stugge ploeg, toch ging het eerste voortvarend van start, Heleen schoot in de eerste minuut al raak van afstand, 1-0. Vier minuten later was het gelijk van afstand, 1-1, maar Sven maakte van halve afstand, 2-1.
Zondagmiddag was het lekker weer. Wel een straf windje, maar dat zijn we wel gewend. Er waren best wel lekker wat supporters meegekomen en Stormvogels opende de score met 1-0 van afstand, het duurde tot de achtste minuut, Heleen schoot raak vanuit een vrije bal, 1-1.

Het eerste werd daarna sterker, Lisanne werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 1-2. Even later schoot Lisanne uit een vrije bal 1-3 in en een minuut later was het Heleen, die van afstand, 1-4 inschoot. Het eerste verdedigde goed en onderschepte veel ballen, Merel maakte na een goede actie van het vak, 1-5 van afstand.
Het schoonmaakrooster staat online. Bekijk deze hier.
We gaan weer beginnen en dus zullen er weer kantinediensten gedraaid worden.
Heb je geen inlogcode ontvangen, of ben je je inlogcode kwijt?

Bestuursblog

Het is gelukt, het financieel seizoen 2017-2018 is onlangs afgesloten en de doelstelling, om minstens op nul uit te komen, is behaald. Totaal komen we op een plus uit en daar ben ik best wel blij mee.

Het ging niet vanzelf, afgelopen seizoen heb ik de penningen weer overgenomen, samen eerst met Patricia en later met Pascale. Dat we tot een positief resultaat zijn gekomen, dat is niet zomaar, er zijn fantastische acties gehouden: Grote Club Actie, Vriendenloterij en Schoolkorfbal-loterij brachten extra geld binnen. Ook de kantine had een mooi resultaat.

Binnenkort op de kalender

16 november 2018

Klaverjassen

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore A1 - AW/DTV A2
Voor deze wedstrijd speelde de C1 een gewonnen partij tegen KZ C4, waarmee zij onbetwist KAMPIOEN waren van hun afdeling. ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

Jasper was er niet bij, want die moest zelf spelen. Coen moest dus in zijn eentje de ploeg coachen. Na het warm lopen, inschieten, peptalk en yell kon de wedstrijd beginnen. Tom, Danny, Kristy en Lotus begonnen in de aanval en Rik, Rory, Senna en Lieke moesten het scoren van de tegenpartij verhinderen. Op de bank zaten Julia en Thomas.
Furore B2 - Aurora B1
De B2 wordt getraind en gecoacht door Mary. Ze trainen twee keer in de week op conditie, techniek en tactiek. Een enthousiaste ploeg zo te zien en dat kwam wel uit in de wedstrijd. Er werd met veel energie gespeeld en er zat behoorlijk wat gang in. PRIMA!!

Sander ging deze wedstrijd fluiten.Ties, Kristel, Bo (heer) en Isa begonnen in de aanval en Dani, Sanne, Tess (heer) en Kim (heer) tevens aanvoerder stonden in de verdediging. Jesse, Floor en Bodile waren de wisselspelers.

Laatste gastenboekbericht

2018-10-22 10:57:04

Oene

Nederland is gisteren Europees kampioen geworden in Heerenveen. Top!

Bezoek ons gastenboek