U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 20:36 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 – AW/DTV A2
Als gewoonte maak ik altijd een groepsfoto van de ploeg waarvan ik een wedstrijdverslag ga maken. Judit vond het wel leuk als de tegenstander er ook op kwam. Zij had dat gevraagd en AW/DTV wilde dit wel. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Alleen was Suus nog bezig met het scorebord en zodoende staat zij niet op de foto en dat is natuurlijk erg jammer. Vandaar deze selfie!

We begonnen met in de aanval Tiuri, Thomas, Yara en Mirthe, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Jurre, Tom, Eline en Julia. Wissels waren Kristie, Judit, Daniël en Rik. Suus was de coach van onze A1 en we hadden een scheidsrechter van de bond, die alles in goede banen mocht gaan leiden.

We begonnen de wedstrijd goed met een snelle aanval en met Thomas in de paalzone hielden we de bal lang in het vak. Zo lang zelfs dat na een paar schoten een schot van Tiuri van achter de korf doel trof, 1-0. AW/DTV nam middenuit, maar ze hadden maar een korte aanval, want de bal werd onderschept. Tom had ogen in zijn achterhoofd, want hij deed precies op tijd zijn arm naar achteren toen zijn heer werd aangespeeld. Snel pakken en naar de aanval spelen. In de volgende periode werd er door beide ploegen hard gewerkt, vooral verdedigend ging het erg goed. Bij ons mede doordat Suus de verdediging bleef aanmoedigen en sturen. Hierop werd goed gereageerd en dat is leuk om te zien.

Yara verdiende een vrije bal en zij speelde de bal snel naar de vrijstaande Myrthe, helaas viel het schot er aan de verkeerde kant van de korf af. Jammer. AW/DTV maakte hierna van afstand 1-1. Wisselen dus en nieuwe aanval nieuwe kansen. Eline kwam met een doorbraak even in de knel en kreeg een por in haar ribben, even de adem kwijt en dat is niet prettig. Maar ze ging door en even later was ze er weer langs, maar de scheids vond het verdedigd. Hierover waren de meningen ZEER verdeeld.

Zo ging het spel heen en weer, dan weer een kans voor ons en dan weer voor AW/DTV . De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar wij hadden toch wat meer kansen om de score uit te bouwen, alleen lukte het schot niet erg vandaag.

Wel kwamen we voor door een vrije bal, Jurre gaf Eline goed strak aan en het was 2-1. Niet lang daarna stonden we met 2-3 achter, eerst werd nog een door Thomas goed verdedigde bal afgekeurd, maar toen scoorde AW/DTV twee keer van afstand. Tiuri maakte weer gelijk door een schot van Yara af te vangen en hem er zelf in te schieten, 3-3. Weer kwamen we aan de verkeerde kant van de score via een dames doorloopbal, 3-4. Maar gelukkig kon Eline een door Julia van de zijkant aangegeven bal er netjes inleggen en het was weer gelijk, 4-4.

De aanval deed er van alles aan om te scoren en uiteindelijk verdiende Yara een strafworp, die door Tiuri benut werd, 5-4. Maar het duurde niet lang voordat een dame van AW/DTV van halve afstand de stand weer gelijk kon trekken, 5-5. Dit was tevens de ruststand.

Ik vond dat we toch meer kansen hadden dan de tegenstander, maar ze wilden er gewoon niet in. Misschien lukte het in de tweede helft beter.

Eline wisselde met Judit en we begonnen weer. Ik was in de dug-out gaan zitten, maar door het geluid van Suus en Ivo werd ik een beetje afgeleid en zocht een ander plekje dicht bij de aanval.

Maar eer wij iets aan de stand konden doen, werd via een uitwijkbal vanachter de korf en een afstandschot de stand op 5-7 gebracht. Zo er moet wat aan gedaan worden, Thomas schoot van afstand, net op het randje, Tiuri ving af en schoot van dichtbij de bal door de korf, 6-7. Maar even later werd het door, vond ik, een goochelbal 6-8 en het werd zelfs 6-9 via een vrij- gespeelde dame van halve afstand. Dit gaat voor ons de verkeerde kant op, waarom gaan die ballen er niet in???

Judit onderschepte een bal en speelde een lange bal naar Eline (die er voor Julia was ingekomen), dit mislukte net dus kwam er geen schot, jammer. Het werd nog erger, want een heer schoot van heel ver de bal door de korf, 6-10. Tiuri maakte van afstand 7-10, maar kort daarna maakte een dame van afstand 7-11. Toen werd Judit verkeerd afgestopt en Jurre benutte de strafworp 8-11, was er nog een kans???

Maar een heer van AW/DTV torpedeerde onze hoop door de afstand weer op 4 doelpunten te brengen, 8-12. Toch kwamen we weer dichterbij tot 11-13 via een vrije bal van Yara, een doorloopbal van een AW/DTV heer, een afstandschot van Eline en een omdraaibal met 1 hand van Jurre. En met nog 3 minuten te spelen had het gekund om van deze ploeg een puntje te pakken. Helaas de werkelijkheid was anders, want AW/DTV schoot van afstand nog 2 keer door de korf en bracht de eindstand op 11-15.

Ik vond het geen slechte wedstrijd en ook geen goede, er werd wel hard gewerkt, maar ik vond het schot niet zo goed verzorgd. In principe hadden wij veel meer kansen om doelpunten te maken, maar de tegenpartij had aan minder kansen genoeg om toch van ons te winnen. Dus…………….WERKEN AAN DAT SCHOT!!!!

Het gaat met Ivo weer de goede kant op, hij traint weer mee maar mag dit seizoen nog niet spelen. Het komt gelukkig allemaal weer goed.

Succes in de volgende wedstrijden en zet ‘m op!!!

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Op een voor ons vreemde tijd was de wedstrijd tegen ALO uit Den Haag. Na een minuut stilte, voor het vorige week overleden erelid Stefan Hartman, begon de wedstrijd, met Niels voor Bram, die geblesseerd is. Het zou niet gemakkelijk worden deze avond en dat kwam ook uit.

Er werd in hoog tempo gestart door beide ploegen en het was Niels, die het eerste op voorsprong zette, vanachter de korf raak, 1-0. Even later was het Ivo, die 2-0 maakte van afstand, maar ALO kwam al snel terug tot 2-2, via een doorloopbal en afstand.
Ons bereikte het trieste bericht dat op 89 jarige leeftijd de heer Steven Hartman plotseling is overleden. Steven Hartman is de oprichter van Kieviten en erelid van de vereniging. Door zijn verhuizing in 1974 naar Oldenzaal werd zijn directe betrokkenheid minder, maar door zijn dochter Hanneke bleef hij op de hoogte.
Eind 2018 werd bekend, dat de regering een Sportbesluit BTW had ingediend en dat het ook aangenomen is.

Er werden in december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden door de Gemeente. Deze werden ook bezocht door diverse bestuursleden. Langzamerhand werd wel duidelijk, dat het Sportbesluit, voor onze vereniging ook gevolgen zal hebben.

De grootste verandering is, dat Stichting Provily-Omzoom geen BTW meer in rekening mag brengen over de gebruikersvergoeding, die de vereniging nu betaalt.
I.v.m. de BTW verhoging en hogere inkoopprijzen zijn we genoodzaakt de prijzen van diverse dranken te verhogen.
Deze verhoging is per direct ingegaan.

Bestuursblog

De kerstvakantie zit erop en het wordt weer tijd om alle oliebollen, kerstdiners en al het andere eten eraf te gaan trainen en ons weer te gaan richtingen op korfbal. Via deze intern wil ik jullie namens het bestuur een mooi, gezond en sportief 2019 wensen!

De afgelopen weken is er op de vereniging niet heel veel gebeurd op het gebied van korfbal, echter zijn er welke leuke activiteiten georganiseerd! Zo is er een kerstdiner geweest waarbij iedereen netjes gekleed was en er heerlijk met elkaar gegeten en gedanst heeft.

Binnenkort op de kalender

23 februari 2019

Darttoernooi

15 maart 2019

Klaverjassen

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Furore C3 - HBC C1

HOERA......DE "0" is weg!!!!!

Ik kwam de kleedkamer in en daar waren Eline, Bouchra en de ploeg net klaar met de bespreking voor de wedstrijd en ze konden meteen op de foto.

Deze ploeg bestaat uit allemaal toffe meiden, een paar kende ik er wel van gezicht, maar welke namen erbij horen......

Tja, je kan van mij ook niet verwachten dat ik de gezichten en namen van alle 18 jeugdploegen uit mijn hoofd weet. Dus dat werd weer: kleur schoenen, knotje, vlecht, bril, groot enz. En zo komen we er altijd wel weer uit.

Zondagmiddag vroeg kwam Swift, de koploper in de competitie, op bezoek in het Trias. De E5 was de ploeg van de week.

Uit werd er flink verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden voor het eerste.

De eerste tien minuten ging de strijd gelijk op, het werd 0-1 uit een vrije bal en in dezelfde minuut was het 1-1 door Niels, die een kans bij de korf raak schoot. Twee minuten later was het Lisanne, die van afstand doel trof (2-1), maar prompt werd het 2-2 van afstand.

Laatste gastenboekbericht

2019-01-27 12:55:32

Oene

Het eerste heeft zaterdagmiddag in Zeist gewonnen van RDZ, De einstand was 14-18,punten mee naar Krommenie.

Bezoek ons gastenboek