U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 20:36 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 – AW/DTV A2
Als gewoonte maak ik altijd een groepsfoto van de ploeg waarvan ik een wedstrijdverslag ga maken. Judit vond het wel leuk als de tegenstander er ook op kwam. Zij had dat gevraagd en AW/DTV wilde dit wel. Zo gezegd, zo gedaan.

Alleen was Suus nog bezig met het scorebord en zodoende staat zij niet op de foto en dat is natuurlijk erg jammer. Vandaar deze selfie!

We begonnen met in de aanval Tiuri, Thomas, Yara en Mirthe, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Jurre, Tom, Eline en Julia. Wissels waren Kristie, Judit, Daniël en Rik. Suus was de coach van onze A1 en we hadden een scheidsrechter van de bond, die alles in goede banen mocht gaan leiden.

We begonnen de wedstrijd goed met een snelle aanval en met Thomas in de paalzone hielden we de bal lang in het vak. Zo lang zelfs dat na een paar schoten een schot van Tiuri van achter de korf doel trof, 1-0. AW/DTV nam middenuit, maar ze hadden maar een korte aanval, want de bal werd onderschept. Tom had ogen in zijn achterhoofd, want hij deed precies op tijd zijn arm naar achteren toen zijn heer werd aangespeeld. Snel pakken en naar de aanval spelen. In de volgende periode werd er door beide ploegen hard gewerkt, vooral verdedigend ging het erg goed. Bij ons mede doordat Suus de verdediging bleef aanmoedigen en sturen. Hierop werd goed gereageerd en dat is leuk om te zien.

Yara verdiende een vrije bal en zij speelde de bal snel naar de vrijstaande Myrthe, helaas viel het schot er aan de verkeerde kant van de korf af. Jammer. AW/DTV maakte hierna van afstand 1-1. Wisselen dus en nieuwe aanval nieuwe kansen. Eline kwam met een doorbraak even in de knel en kreeg een por in haar ribben, even de adem kwijt en dat is niet prettig. Maar ze ging door en even later was ze er weer langs, maar de scheids vond het verdedigd. Hierover waren de meningen ZEER verdeeld.

Zo ging het spel heen en weer, dan weer een kans voor ons en dan weer voor AW/DTV . De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar wij hadden toch wat meer kansen om de score uit te bouwen, alleen lukte het schot niet erg vandaag.

Wel kwamen we voor door een vrije bal, Jurre gaf Eline goed strak aan en het was 2-1. Niet lang daarna stonden we met 2-3 achter, eerst werd nog een door Thomas goed verdedigde bal afgekeurd, maar toen scoorde AW/DTV twee keer van afstand. Tiuri maakte weer gelijk door een schot van Yara af te vangen en hem er zelf in te schieten, 3-3. Weer kwamen we aan de verkeerde kant van de score via een dames doorloopbal, 3-4. Maar gelukkig kon Eline een door Julia van de zijkant aangegeven bal er netjes inleggen en het was weer gelijk, 4-4.

De aanval deed er van alles aan om te scoren en uiteindelijk verdiende Yara een strafworp, die door Tiuri benut werd, 5-4. Maar het duurde niet lang voordat een dame van AW/DTV van halve afstand de stand weer gelijk kon trekken, 5-5. Dit was tevens de ruststand.

Ik vond dat we toch meer kansen hadden dan de tegenstander, maar ze wilden er gewoon niet in. Misschien lukte het in de tweede helft beter.

Eline wisselde met Judit en we begonnen weer. Ik was in de dug-out gaan zitten, maar door het geluid van Suus en Ivo werd ik een beetje afgeleid en zocht een ander plekje dicht bij de aanval.

Maar eer wij iets aan de stand konden doen, werd via een uitwijkbal vanachter de korf en een afstandschot de stand op 5-7 gebracht. Zo er moet wat aan gedaan worden, Thomas schoot van afstand, net op het randje, Tiuri ving af en schoot van dichtbij de bal door de korf, 6-7. Maar even later werd het door, vond ik, een goochelbal 6-8 en het werd zelfs 6-9 via een vrij- gespeelde dame van halve afstand. Dit gaat voor ons de verkeerde kant op, waarom gaan die ballen er niet in???

Judit onderschepte een bal en speelde een lange bal naar Eline (die er voor Julia was ingekomen), dit mislukte net dus kwam er geen schot, jammer. Het werd nog erger, want een heer schoot van heel ver de bal door de korf, 6-10. Tiuri maakte van afstand 7-10, maar kort daarna maakte een dame van afstand 7-11. Toen werd Judit verkeerd afgestopt en Jurre benutte de strafworp 8-11, was er nog een kans???

Maar een heer van AW/DTV torpedeerde onze hoop door de afstand weer op 4 doelpunten te brengen, 8-12. Toch kwamen we weer dichterbij tot 11-13 via een vrije bal van Yara, een doorloopbal van een AW/DTV heer, een afstandschot van Eline en een omdraaibal met 1 hand van Jurre. En met nog 3 minuten te spelen had het gekund om van deze ploeg een puntje te pakken. Helaas de werkelijkheid was anders, want AW/DTV schoot van afstand nog 2 keer door de korf en bracht de eindstand op 11-15.

Ik vond het geen slechte wedstrijd en ook geen goede, er werd wel hard gewerkt, maar ik vond het schot niet zo goed verzorgd. In principe hadden wij veel meer kansen om doelpunten te maken, maar de tegenpartij had aan minder kansen genoeg om toch van ons te winnen. Dus…………….WERKEN AAN DAT SCHOT!!!!

Het gaat met Ivo weer de goede kant op, hij traint weer mee maar mag dit seizoen nog niet spelen. Het komt gelukkig allemaal weer goed.

Succes in de volgende wedstrijden en zet ‘m op!!!

Rita

Belangrijkste nieuwsberichten

Zaterdag 16 juni is het mixtoernooi bij Furore!
Zondagmiddag op het Westerpark, lekker weer en het werd een spannende wedstrijd. Brian speelde voor Max, die op werkbezoek moest naar Italië.
Op 9 maart was weer de maandelijkse klaverjasavond van Furore.

Bestuursblog

Wie dit weekend op De Omzoom is geweest, heeft het vast gezien: het elektronische scorebord! Een supermooie aanwinst voor de vereniging. Met dank aan Dave van Zonderen voor het regelen van het scorebord en Henk Egberts, Dennis Tuinstra en Mark Ballering, die hebben geholpen bij het plaatsen hiervan.

Binnenkort op de kalender

28 april 2018