U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
15-04-2018 20:36 uur

Door een Furorebril...

Furore A1 – AW/DTV A2
Als gewoonte maak ik altijd een groepsfoto van de ploeg waarvan ik een wedstrijdverslag ga maken. Judit vond het wel leuk als de tegenstander er ook op kwam. Zij had dat gevraagd en AW/DTV wilde dit wel. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Alleen was Suus nog bezig met het scorebord en zodoende staat zij niet op de foto en dat is natuurlijk erg jammer. Vandaar deze selfie!

We begonnen met in de aanval Tiuri, Thomas, Yara en Mirthe, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Jurre, Tom, Eline en Julia. Wissels waren Kristie, Judit, Daniël en Rik. Suus was de coach van onze A1 en we hadden een scheidsrechter van de bond, die alles in goede banen mocht gaan leiden.

We begonnen de wedstrijd goed met een snelle aanval en met Thomas in de paalzone hielden we de bal lang in het vak. Zo lang zelfs dat na een paar schoten een schot van Tiuri van achter de korf doel trof, 1-0. AW/DTV nam middenuit, maar ze hadden maar een korte aanval, want de bal werd onderschept. Tom had ogen in zijn achterhoofd, want hij deed precies op tijd zijn arm naar achteren toen zijn heer werd aangespeeld. Snel pakken en naar de aanval spelen. In de volgende periode werd er door beide ploegen hard gewerkt, vooral verdedigend ging het erg goed. Bij ons mede doordat Suus de verdediging bleef aanmoedigen en sturen. Hierop werd goed gereageerd en dat is leuk om te zien.

Yara verdiende een vrije bal en zij speelde de bal snel naar de vrijstaande Myrthe, helaas viel het schot er aan de verkeerde kant van de korf af. Jammer. AW/DTV maakte hierna van afstand 1-1. Wisselen dus en nieuwe aanval nieuwe kansen. Eline kwam met een doorbraak even in de knel en kreeg een por in haar ribben, even de adem kwijt en dat is niet prettig. Maar ze ging door en even later was ze er weer langs, maar de scheids vond het verdedigd. Hierover waren de meningen ZEER verdeeld.

Zo ging het spel heen en weer, dan weer een kans voor ons en dan weer voor AW/DTV . De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar wij hadden toch wat meer kansen om de score uit te bouwen, alleen lukte het schot niet erg vandaag.

Wel kwamen we voor door een vrije bal, Jurre gaf Eline goed strak aan en het was 2-1. Niet lang daarna stonden we met 2-3 achter, eerst werd nog een door Thomas goed verdedigde bal afgekeurd, maar toen scoorde AW/DTV twee keer van afstand. Tiuri maakte weer gelijk door een schot van Yara af te vangen en hem er zelf in te schieten, 3-3. Weer kwamen we aan de verkeerde kant van de score via een dames doorloopbal, 3-4. Maar gelukkig kon Eline een door Julia van de zijkant aangegeven bal er netjes inleggen en het was weer gelijk, 4-4.

De aanval deed er van alles aan om te scoren en uiteindelijk verdiende Yara een strafworp, die door Tiuri benut werd, 5-4. Maar het duurde niet lang voordat een dame van AW/DTV van halve afstand de stand weer gelijk kon trekken, 5-5. Dit was tevens de ruststand.

Ik vond dat we toch meer kansen hadden dan de tegenstander, maar ze wilden er gewoon niet in. Misschien lukte het in de tweede helft beter.

Eline wisselde met Judit en we begonnen weer. Ik was in de dug-out gaan zitten, maar door het geluid van Suus en Ivo werd ik een beetje afgeleid en zocht een ander plekje dicht bij de aanval.

Maar eer wij iets aan de stand konden doen, werd via een uitwijkbal vanachter de korf en een afstandschot de stand op 5-7 gebracht. Zo er moet wat aan gedaan worden, Thomas schoot van afstand, net op het randje, Tiuri ving af en schoot van dichtbij de bal door de korf, 6-7. Maar even later werd het door, vond ik, een goochelbal 6-8 en het werd zelfs 6-9 via een vrij- gespeelde dame van halve afstand. Dit gaat voor ons de verkeerde kant op, waarom gaan die ballen er niet in???

Judit onderschepte een bal en speelde een lange bal naar Eline (die er voor Julia was ingekomen), dit mislukte net dus kwam er geen schot, jammer. Het werd nog erger, want een heer schoot van heel ver de bal door de korf, 6-10. Tiuri maakte van afstand 7-10, maar kort daarna maakte een dame van afstand 7-11. Toen werd Judit verkeerd afgestopt en Jurre benutte de strafworp 8-11, was er nog een kans???

Maar een heer van AW/DTV torpedeerde onze hoop door de afstand weer op 4 doelpunten te brengen, 8-12. Toch kwamen we weer dichterbij tot 11-13 via een vrije bal van Yara, een doorloopbal van een AW/DTV heer, een afstandschot van Eline en een omdraaibal met 1 hand van Jurre. En met nog 3 minuten te spelen had het gekund om van deze ploeg een puntje te pakken. Helaas de werkelijkheid was anders, want AW/DTV schoot van afstand nog 2 keer door de korf en bracht de eindstand op 11-15.

Ik vond het geen slechte wedstrijd en ook geen goede, er werd wel hard gewerkt, maar ik vond het schot niet zo goed verzorgd. In principe hadden wij veel meer kansen om doelpunten te maken, maar de tegenpartij had aan minder kansen genoeg om toch van ons te winnen. Dus…………….WERKEN AAN DAT SCHOT!!!!

Het gaat met Ivo weer de goede kant op, hij traint weer mee maar mag dit seizoen nog niet spelen. Het komt gelukkig allemaal weer goed.

Succes in de volgende wedstrijden en zet ‘m op!!!

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek