U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
01-04-2018 20:47 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 – Groen Geel E4
Ja, daar stonden we als coach, spelers en speelsters, scheidsrechter en publiek tijdens de eerste buitenwedstrijd te klapperen van de kou. Echt aangenaam was het niet, shirt en trainingsjack werden omgewisseld, dat was iets minder koud, maar met de wedstrijd ging de lange broek uit want als je gaat rennen heb je geen erg meer in kouwe benen. HET WAS GELUKKIG DROOG, maar ondanks dat het zonnetje er af en toe even door kwam was het toch aardig fris.

Coach Ronald ging met zijn ploeg Elize, Solane, Laura, Fleur en Lisa warmlopen en ballen totdat de vorige wedstrijd afgelopen was. We gingen even met Groen Geel samen op 1 korf, want bij de andere werden nog strafworpen genomen.

Maar toen was het tijd en Sara floot, nadat Furore de aanvalskorf had gekozen, voor het begin van de wedstrijd.

Lisa begon als wissel, Solane en Elize begonnen als heer en samen met Fleur en Laura begon Furore te spelen. In het begin ging het best wel aardig en wij hielden een tijdje de bal in de ploeg, maar Groen Geel nam het spel over en ging toen aanvallen. Maar nog zonder succes, want Laura ving een schot af en samen met de anderen van Furore speelde zij de bal naar de andere korf. Echter voor wij gevaarlijk konden worden, had Groen Geel de bal veroverd en ging de bal met een lange gooi naar de andere kant en werd het 0-1 via een doorloopbal.

Toen mochten wij de bal middenuit nemen en via via werd de bal naar de korf van Groen Geel gespeeld. Solane kwam tot een schot, helaas was deze verdedigd en floot Sara hiervoor. Dus ging Groen Geel weer met de bal aan de haal en uit deze uitbraak werd het 0-2. Oh jee, dachten wij met z’n allen. Als het zo verder gaat kon het wel eens heel moeilijk worden. Het werd in het eerste gedeelte nog 0-3 uit een vrije kans van Groen Geel.

De eerste 10 minuten waren om en Lisa nam de plaats in van Fleur. Zij begon met een lange bal naar een medespeler te gooien, echter helaas was het veld te klein en ging de bal net uit. Jammer, volgende keer beter. Echter wij, als publiek, merkten al snel dat Groen Geel sterker was. Ze waren gewoon wat verder in het korfbalspel, ze liepen en gooiden beter en waren erg gewiekst in het voorspringen, dus werden veel ballen onderschept voordat wij een aanval op konden zetten. En het schot van hun was ook erg goed, dus konden zij in het tweede deel van de eerste helft al uitlopen naar 0-12. Onze kinderen deden erg hun best, maar Groen Geel was gewoon een stuk sterker.

RUST

Ik liep met Ronald mee naar de kantine en hij zei, iedereen doet hartstikke zijn best, maar ze zijn gewoon beter dan wij. Sara floot in voor de tweede helft, Laura ging eruit en Fleur er weer in, zij speelde samen met Lisa als heer.

Ik vond wel dat het samenspelen in de 2e helft wat beter ging. Er werd een paar keer over een Groen Geel speler heen gegooid naar iemand van Furore, zodat wij wat langer in het bezit bleven van de bal om ook aan te vallen. Maar er werd goed verdedigd door de tegenpartij, zodat we toch niet zo veel kansen kregen om te schieten. Toch was het een goede periode van ons want Groen Geel maakte maar 2 doelpunten en bracht de stand op 0-14. Ja, die 0 moest eigenlijk weg, maar het lukte steeds net niet.

In het 2e deel van de tweede helft nam Laura weer de plaats in van Lisa en speelde Solane weer als heer. Onze E-tjes probeerden van alles om een keer een doelpunt te maken, maar het lukte net niet en dan ving Groen Geel de bal weer en speelde heel snel naar de andere kant met lange ballen, zodat er veel schotkansen kwamen en vaak werden deze kansen ook benut.

Die lange ballen gooien, daar hadden wij de kracht nog niet voor, dus daar moeten we op de training maar goed ons best voor doen. Misschien kunnen we dat dan laten zien tijdens de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Je weet maar nooit toch??

Uiteindelijk werd de stand 0-22 en ja, het is best knap om er zoveel in te gooien. Ze waren gewoon goed en ze hadden al meer geleerd van het korfballen dan wij. MAAR JULLIE TIJD KOMT NOG!!! Flink blijven trainen en goed oefenen, dan worden jullie steeds beter en kunnen andere ploegen worden verslagen. Niet elke tegenstander is zo goed als deze van afgelopen zaterdag!!

Ronald, veel succes met deze leuke ploeg meiden. En ik moet wel zeggen, dat iedereen er hard voor heeft gewerkt. En ik vroeg dan ook aan iedereen na de wedstrijd wie heeft er enorm zijn best gedaan en zie…….alle duimen gingen omhoog en vandaar deze leuke en vrolijke foto van de E2. Prima toch!!!

Na de wedstrijd moesten we nog strafworpen nemen, Groen Geel had er 3 in en ik hoopte zo dat onze ploeg een doelpunt zou maken en . . . . . . . ja hoor, Fleur schoot de bal door de korf en uiteindelijk is de 0 verslagen. Veel succes en plezier verder.

Rita

facebook twitter Email

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan
En wat hebben we met elkaar ontzettend veel gedaan

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dat doen we met meer
Alle vrijwilligers waarderen we daarom zeer

Soms komen we handjes te kort en is het behelpen
Wat is het dan fijn dat u spontaan klaar staat om te helpen

Sportief gaat het ook heel erg goed
Dat is tenslotte waar je het allemaal voor doet

Kampioenen bij de senioren en heel veel bij de jeugd
Dat doet ouders, spelers en commissies deugt

Binnenkort op de kalender

16 december 2018

Furore 1 - Sporting West 1

21 december 2018

Klaverjassen

5 januari 2019

Nieuwjaarsborrel

2 februari 2019

Pyjamaparty Kangoeroes/F/E

23 maart 2019

Pizzaparty D/C

Volledige activiteitenkalender

 

Laatste nieuws

Laatst aangepaste pagina's

Laatste verslagen

Zondag aan het eind van de middag moest het eerste spelen tegen DKV/Victoria, een bekende tegenstander van vorig seizoen en ook een tegenstander die in Diemen nooit verslagen werd.

Er waren lekker wat supporters meegekomen en de wedstrijd begon met Tiuri in de basis.

DKV/Victoria begon meteen raak te schieten en na twee minuten was het al 2-0, Een minuut later was het 2-1, toen Tiuri verkeerd werd afgestopt en Sven de strafworp benutte.

Vlak daarop was het 2-2 door Britt, die van afstand raak schoot. Het werd vrijwel meteen 3-2 van afstand, maar Heleen schoot ook raak van afstand en het was 3-3, toen waren er nog maar vier minuten gespeeld.

Furore D2 – Groen Geel D4
De trainers van deze ploeg zijn Martin en Ronald, vandaag wordt de wedstrijd gecoacht door Ronald en de scheidsrechter was Jesse.

Ik had de D2 al een tijdje niet zien spelen en ik moet zeggen dat ik een enorme vooruitgang zag in het spel. Hartstikke goed zeg!

Laatste gastenboekbericht

2018-11-08 10:41:21

Oene

Het zaalprogramma is bekend. Kijk op de website, competitie.

Bezoek ons gastenboek