01-04-2018 20:47 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 – Groen Geel E4
Ja, daar stonden we als coach, spelers en speelsters, scheidsrechter en publiek tijdens de eerste buitenwedstrijd te klapperen van de kou. Echt aangenaam was het niet, shirt en trainingsjack werden omgewisseld, dat was iets minder koud, maar met de wedstrijd ging de lange broek uit want als je gaat rennen heb je geen erg meer in kouwe benen. HET WAS GELUKKIG DROOG, maar ondanks dat het zonnetje er af en toe even door kwam was het toch aardig fris.

Coach Ronald ging met zijn ploeg Elize, Solane, Laura, Fleur en Lisa warmlopen en ballen totdat de vorige wedstrijd afgelopen was. We gingen even met Groen Geel samen op 1 korf, want bij de andere werden nog strafworpen genomen.

Maar toen was het tijd en Sara floot, nadat Furore de aanvalskorf had gekozen, voor het begin van de wedstrijd.

Lisa begon als wissel, Solane en Elize begonnen als heer en samen met Fleur en Laura begon Furore te spelen. In het begin ging het best wel aardig en wij hielden een tijdje de bal in de ploeg, maar Groen Geel nam het spel over en ging toen aanvallen. Maar nog zonder succes, want Laura ving een schot af en samen met de anderen van Furore speelde zij de bal naar de andere korf. Echter voor wij gevaarlijk konden worden, had Groen Geel de bal veroverd en ging de bal met een lange gooi naar de andere kant en werd het 0-1 via een doorloopbal.

Toen mochten wij de bal middenuit nemen en via via werd de bal naar de korf van Groen Geel gespeeld. Solane kwam tot een schot, helaas was deze verdedigd en floot Sara hiervoor. Dus ging Groen Geel weer met de bal aan de haal en uit deze uitbraak werd het 0-2. Oh jee, dachten wij met z’n allen. Als het zo verder gaat kon het wel eens heel moeilijk worden. Het werd in het eerste gedeelte nog 0-3 uit een vrije kans van Groen Geel.

De eerste 10 minuten waren om en Lisa nam de plaats in van Fleur. Zij begon met een lange bal naar een medespeler te gooien, echter helaas was het veld te klein en ging de bal net uit. Jammer, volgende keer beter. Echter wij, als publiek, merkten al snel dat Groen Geel sterker was. Ze waren gewoon wat verder in het korfbalspel, ze liepen en gooiden beter en waren erg gewiekst in het voorspringen, dus werden veel ballen onderschept voordat wij een aanval op konden zetten. En het schot van hun was ook erg goed, dus konden zij in het tweede deel van de eerste helft al uitlopen naar 0-12. Onze kinderen deden erg hun best, maar Groen Geel was gewoon een stuk sterker.

RUST

Ik liep met Ronald mee naar de kantine en hij zei, iedereen doet hartstikke zijn best, maar ze zijn gewoon beter dan wij. Sara floot in voor de tweede helft, Laura ging eruit en Fleur er weer in, zij speelde samen met Lisa als heer.

Ik vond wel dat het samenspelen in de 2e helft wat beter ging. Er werd een paar keer over een Groen Geel speler heen gegooid naar iemand van Furore, zodat wij wat langer in het bezit bleven van de bal om ook aan te vallen. Maar er werd goed verdedigd door de tegenpartij, zodat we toch niet zo veel kansen kregen om te schieten. Toch was het een goede periode van ons want Groen Geel maakte maar 2 doelpunten en bracht de stand op 0-14. Ja, die 0 moest eigenlijk weg, maar het lukte steeds net niet.

In het 2e deel van de tweede helft nam Laura weer de plaats in van Lisa en speelde Solane weer als heer. Onze E-tjes probeerden van alles om een keer een doelpunt te maken, maar het lukte net niet en dan ving Groen Geel de bal weer en speelde heel snel naar de andere kant met lange ballen, zodat er veel schotkansen kwamen en vaak werden deze kansen ook benut.

Die lange ballen gooien, daar hadden wij de kracht nog niet voor, dus daar moeten we op de training maar goed ons best voor doen. Misschien kunnen we dat dan laten zien tijdens de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Je weet maar nooit toch??

Uiteindelijk werd de stand 0-22 en ja, het is best knap om er zoveel in te gooien. Ze waren gewoon goed en ze hadden al meer geleerd van het korfballen dan wij. MAAR JULLIE TIJD KOMT NOG!!! Flink blijven trainen en goed oefenen, dan worden jullie steeds beter en kunnen andere ploegen worden verslagen. Niet elke tegenstander is zo goed als deze van afgelopen zaterdag!!

Ronald, veel succes met deze leuke ploeg meiden. En ik moet wel zeggen, dat iedereen er hard voor heeft gewerkt. En ik vroeg dan ook aan iedereen na de wedstrijd wie heeft er enorm zijn best gedaan en zie…….alle duimen gingen omhoog en vandaar deze leuke en vrolijke foto van de E2. Prima toch!!!

Na de wedstrijd moesten we nog strafworpen nemen, Groen Geel had er 3 in en ik hoopte zo dat onze ploeg een doelpunt zou maken en . . . . . . . ja hoor, Fleur schoot de bal door de korf en uiteindelijk is de 0 verslagen. Veel succes en plezier verder.

Rita