U bevindt zich hier: Home
Volg KV Furore op Facebook Volg KV Furore op Twitter Inloggen voor ledenaltklube
competitie-2
01-04-2018 20:08 uur

Zaandam Zuid 1 – Furore 1 (14-15)

De eerste wedstrijd, na de zaalcompetitie was tegen Zaandam Zuid, thuis werd er nipt verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden. Brit was nog geblesseerd, Caro was haar goede vervangster, het eerste trad aan in de nieuwe shirts van de nieuwe sponsor, tevens was het kunstgrasveld van Zaandam Zuid, nieuw en ook op de kleinere maat.

De wedstrijd, Max opende de score van afstand 0-1, maar even later was het 1-1 vanachter de korf. Het werd 2-1 via een doorloopbal, maar Coen benutte een strafworp, die hij zelf verdiend had, 2-2.

Max zette het eerste weer op een voorsprong van afstand, 2-3, maar Zaandam Zuid kwam op 3-3 van afstand. Na een strafworp werd het 4-3 en het werd 5-3, vanuit een vrij bal. Heleen werd bij een doorloopbal verkeerd afgestopt, maar de strafworp werd gemist. Even later snelde Heleen langs haar dame, maar werd nu ook verkeerd afgestopt, Max benutte de strafworp, 5-4. Twee minuten later was het 5-5, Heleen zuiver van afstand. Coen maakte van afstand, 5-6, maar een minuut later was het 6-6 van afstand. Zaandam Zuid liep vlak voor rust nog uit tot 8-6, via een strafworp en afstand.

Rust, het publiek was er niet gerust op, maar het kon nog alle kanten op.

Zaandam Zuid schoot al snel 9-6 in van afstand, maar Sven werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 9-7. Na 10-7 was het Bram, die verkeerd werd afgestopt en Max benutte de strafworp, 10-8. Het werd 11-8 in de elfde minuut, maar Sven schoot meteen raak en het was 11-9. Bram maakte een actie en dat betekende een strafworp en Max schoot deze raak,11-10. Het eerste bleef knokken, vooral in de verdediging werd er fel opgezeten en dat had resultaat. Heleen schoot feilloos van afstand 11-11 in en toen kreeg Sven het op zijn heupen,

Binnen een minuut schoot Sven, 11-12 in van afstand vanachter de korf en 11-13 ook van afstand. Zaandam Zuid kwam ook weer terug tot 12-13 via een strafworp, maar Heleen werd verkeerd afgestopt en Max schoot de strafworp raak, 12-14. Het bleef wel erg spannend, want van afstand werd het 13-14, maar Sven maakte het verschil weer op twee, door van afstand raak te schieten,13-15. In de laatste minuut werd het nog 14-15, maar het eerste haalde de punten binnen deze middag.

Tweede helft, zeer goed teruggekomen en met veel inzet gespeeld eerste.

Mooie overwinning.

Volgende week vrij en over 14 dagen DKV/Victoria thuis op de Omzoom.

Sibbeltje.

Belangrijkste nieuwsberichten

Beste kaarters,
Hier een verslagje. We zijn ondertussen drie maanden bezig en het is zoals altijd een gezellige boel met verschillende nieuwe spelers.
Het eerste kwam zondagmiddag uit tegen Swift. De eerste helft kon het eerste nog goed meekomen, er werd hard gewerkt, maar Swift bleef wel steeds aan de goede kant van de score.
Vanwege Sinterklaasavond op woensdag 5 december is besloten de jeugdtrainingen niet plaats te laten vinden. Tevens is dit jaar besloten om alle trainingen van de jeugd in de kerstvakantie niet door te laten gaan.

In de periode van 23 december 2018 tot maandag 7 januari 2019 is er dus geen trainen.

Namens de TC van furore wensen wij u hele fijne feestdagen en een sportief 2019.

Komend weekend start de zaalcompetitie. Het heeft even geduurd, de binnen trainingen zijn eind oktober al begonnen. We starten dit komende seizoen met 23 ploegen en dat is niet niks, om alles in goede banen te leiden.

Het eerste komt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van Furore uit in de tweede klasse. Het zal dus geen makkelijk seizoen worden voor het eerste, het tempo en de schotkracht zal hoger liggen en dat wordt dus wennen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen Emmeloord geoefend, een tweede klas ploeg en dat ging niet onverdienstelijk. Weliswaar werd er nipt verloren, maar het was een leuke pot om naar te kijken. Scherpte en strak verdedigen zal het motto zijn voor het komende seizoen en natuurlijk scoren, want met 14 doelpunten win je geen wedstrijd meer.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er bijna op en we hebben met alle scheidsrechters keihard gewerkt om op elke wedstrijd een scheidsrechter te hebben. Dit betekende dat sommige scheidsrechters meerdere weekenden achter elkaar hebben moeten fluiten, ons dank is dan ook groot dat zij zich zo fanatiek hebben ingezet in het eerste deel van het veldseizoen. Op dit moment staat de teller van verplichte knkv wedstrijden op een totaal van 13, na de zaal zal dit weer verder gaan.

Bestuursblog

Zo zitten we alweer in de laatste maand van het jaar
Voor dat je het weet is 2018 helemaal klaar

Het is allemaal erg snel gegaan