01-04-2018 20:08 uur

Zaandam Zuid 1 – Furore 1 (14-15)

De eerste wedstrijd, na de zaalcompetitie was tegen Zaandam Zuid, thuis werd er nipt verloren, dus het zou een moeilijke wedstrijd worden. Brit was nog geblesseerd, Caro was haar goede vervangster, het eerste trad aan in de nieuwe shirts van de nieuwe sponsor, tevens was het kunstgrasveld van Zaandam Zuid, nieuw en ook op de kleinere maat.

De wedstrijd, Max opende de score van afstand 0-1, maar even later was het 1-1 vanachter de korf. Het werd 2-1 via een doorloopbal, maar Coen benutte een strafworp, die hij zelf verdiend had, 2-2.

Max zette het eerste weer op een voorsprong van afstand, 2-3, maar Zaandam Zuid kwam op 3-3 van afstand. Na een strafworp werd het 4-3 en het werd 5-3, vanuit een vrij bal. Heleen werd bij een doorloopbal verkeerd afgestopt, maar de strafworp werd gemist. Even later snelde Heleen langs haar dame, maar werd nu ook verkeerd afgestopt, Max benutte de strafworp, 5-4. Twee minuten later was het 5-5, Heleen zuiver van afstand. Coen maakte van afstand, 5-6, maar een minuut later was het 6-6 van afstand. Zaandam Zuid liep vlak voor rust nog uit tot 8-6, via een strafworp en afstand.

Rust, het publiek was er niet gerust op, maar het kon nog alle kanten op.

Zaandam Zuid schoot al snel 9-6 in van afstand, maar Sven werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 9-7. Na 10-7 was het Bram, die verkeerd werd afgestopt en Max benutte de strafworp, 10-8. Het werd 11-8 in de elfde minuut, maar Sven schoot meteen raak en het was 11-9. Bram maakte een actie en dat betekende een strafworp en Max schoot deze raak,11-10. Het eerste bleef knokken, vooral in de verdediging werd er fel opgezeten en dat had resultaat. Heleen schoot feilloos van afstand 11-11 in en toen kreeg Sven het op zijn heupen,

Binnen een minuut schoot Sven, 11-12 in van afstand vanachter de korf en 11-13 ook van afstand. Zaandam Zuid kwam ook weer terug tot 12-13 via een strafworp, maar Heleen werd verkeerd afgestopt en Max schoot de strafworp raak, 12-14. Het bleef wel erg spannend, want van afstand werd het 13-14, maar Sven maakte het verschil weer op twee, door van afstand raak te schieten,13-15. In de laatste minuut werd het nog 14-15, maar het eerste haalde de punten binnen deze middag.

Tweede helft, zeer goed teruggekomen en met veel inzet gespeeld eerste.

Mooie overwinning.

Volgende week vrij en over 14 dagen DKV/Victoria thuis op de Omzoom.

Sibbeltje.