19-03-2018 20:05 uur

Door een Furorebril....

Furore E4 - Sporting West E2
Onze E4 moest tegen Sporting West spelen en wij moesten nog 1 punt halen om kampioen te worden. Haarlem E3 had 19 punten en was al uitgespeeld, wij hadden ook 19 punten, dus met 1 puntje erbij zijn wij KAMPIOEN!

Onze E4 had al 102 doelpunten gemaakt en 27 doorgelaten, dus een plus van 75 doelpunten, dat is heel veel hoor!! Haarlem had een plus van 33 doelpunten en Sporting West had maar 4 punten behaald met de wedstrijden en wij 19, dus……………dat moest een makkie worden.

Maar??????? Houden we de zenuwen in bedwang? EN. . . . . . . . . . . . . . . . . .de tribune zat vol!!!!

Onze ploeg met Jaydn, Indy, Demi, Emami en Faye, getraind en gecoacht door Jordy, moest het toch maar even doen.

Frank ging de wedstrijd fluiten en na de foto, praatje en inschieten begonnen we aan de wedstrijd. Bo hield samen met degene, die op dat moment wissel was (Indy was de eerste), de stand bij. Emami speelde als heer.

Wij namen de bal middenuit en begonnen gelijk aan te vallen, er werden wat schoten gelost, maar er werd nog niet gescoord. Sporting West ving een schot af en probeerde de bal naar de andere kant te spelen, maar Faye onderschepte hun aanval en toen gingen wij het weer proberen. Jaydn had een goede kans en scoorde 1-0. Mooi, het deksel is van de korf, er kunnen nu meer doelpunten vallen. Faye moest hard rennen om de bal binnen de lijnen te houden en dat lukte net niet, dus mocht Sporting West ingooien. Maar Emami pakte te bal weer af en schoot de bal er meteen in. Jammer voor haar telde dit doelpunt niet, want het was verdedigd. Even later speelde Demi Faye een doorloopbal aan en dat betekende 2-0.

Het spel ging heel snel heen en weer en wij waren toch duidelijk beter dan Sporting West. We hadden langer de bal in bezit en kregen ook meer schotkansen.

Opeens krijgt een meisje van Sporting West de bal in haar gezicht en met een bril op je neus doet dat extra zeer. Maar ze legde de bril aan de kant, wreef even over haar gezicht en wilde meteen weer verder spelen. Hartstikke tof!

De eerste 10 minuten waren om en na een minuutje gingen we weer verder, Indy kwam erin voor Demi en we zetten de aanval weer in.

Jayden probeerde nog een schot van afstand, maar dat was even te ver. Ws kon beter verdedigen dan aanvallen, dus we moesten wel blijven bewegen om schotkansen te krijgen en dat deden jullie heel goed E4. Af en toe werd er gevoetbald en floot Frank voor een vrije bal voor de andere partij. Opeens kwam Jaydn langs zijn heer en Indy gaf de bal prima aan, een doelpunt dus en 3-0.

Even later geeft Faye Jaydn een bal aan en hij gooide hem er mooi in, 4-0. Maar volgens mij hadden jullie nog een zak vol met doelpunten, want opeens was het 5-0 en 6-0. Indy en Emami speelden goed samen, zodoende kwam Emami vrij en hoeps….. doelpunt en even later schoot Jayden van afstand door de korf. Bijna nog een doelpunt van Faye, maar de bal viel van het randje af. Jammer.

RUST.

Na de rust kwam Demi er weer in voor Faye. Sporting West mag de bal middenuit nemen en de 2e helft is begonnen. De bal kwam echter in bij de korf van Furore, want het gooien van de Sporting West spelers was niet zo goed en zodoende konden wij de bal steeds weer afpakken.

En we kregen veel kansen om te schieten, Demi, Indy en Emami schoten verschillende keren op de korf, maar de bal ging er nog niet door heen en ja. . . . . . .dat moet nu eenmaal wel!

Emami maakte nog wel een doelpunt, maar daarvoor had ze voetbal gemaakt, en daarom keurde Frank de goal af. Jammer. Maar we hadden nog tijd genoeg om te scoren, opeens maakte Jaydn van achter de korf een mooi doelpunt en was het 7-0. Demi zag dat haar dame niet dicht genoeg verdedigde en schoot, de bal was net op het randje, jammer zeg dat was een mooie kans. De eerste 10 minuten van de 2e helft was om, even praten en drinken en weer verder gaan.

Jaydn wisselt met Faye en verder ging het weer. Wij waren weer oersterk en hielden heel lang de bal en als Sporting West de bal had deden we onze uiterste best om hem weer af te pakken. Jullie gingen er echt voor, klasse!!

Opeens stond de heer van Emami achter haar en ze dacht, hé ik kan schieten en ja hoor, de 8-0 zat er mooi in. Hierna kreeg Sporting West toch wel wat kansjes om te scoren, maar het lukte hen niet. Dat was voor hun toch wel jammer, want ze deden ook reuze hun best. Indy hielp Faye met samenspel de bal naar de andere kant te brengen en Faye stond vrij, olé . . . . . een schot en goal 9-0.

Hierna volgde weer een goed aanval met z’n vieren, waardoor Demi een schot kon lossen op de korf van Sporting West, weer een doelpunt 10-0 en even later scoorde Faye 11-0. Dat ging wel even hard achter elkaar zeg. Hartstikke goed zeg!

Maar . . . . . . . . . . uiteindelijk had Sporting West het laatste woord en schoot een heer van best ver de bal door de Furorekorf 11-1. Allemaal juichen natuurlijk, want de eer was gered en ze hadden natuurlijk best een doelpunt verdiend.

Iedereen had hartstikke zijn best gedaan en keihard gewerkt, zowel bij ons als bij de tegenpartij.

Frank floot voor het einde van de wedstrijd, dus. . . . . .jullie zijn KAMPIOEN!!!!

Indy, Demi, Emami, Jaydn, Faye en Jordy, jullie hebben het kampioenschap echt verdiend en daarom:

VAN HARTE GEFELICITEERD!!!

Er moesten ook nog strafworpen genomen worden en dat wonnen we met 5-2. Indy haar laatste schot, kwam op de achterste rand van de korf, 1 cm korter en het was een doelpunt geweest, jammer. Emami maakte er 2 en Jaydn, Faye en Demi ieder 1.

Ja, en toen kwam Sandra, ze feliciteerde de ploeg en coach met het behaalde kampioenschap en iedereen kreeg een mooie plak en een oorkonde.

Hartstikke mooi! En. . . . . . . boven in de kantine gaan we nog wat drinken en snoepen met z’n allen.

DAT HEBBEN JULLIE WEL VERDIEND!!!

Succes en veel plezier met de wedstrijden op het veld.

Rita