U bevindt zich hier: Volg Furore » Furore Intern

Furore Intern

19-03-2018 19:01 uur

Furore Intern

Al weken staat zondag 18 maart geblokt in de agenda, want misschien, wellicht, waarschijnlijk speelt Furore dan een beslissingswedstrijd… Alle voorbereidingen waren al getroffen: bussen in optie geregeld, een adhoc feestcommissie bij elkaar geroepen, activiteiten voor de jeugd in de planning, eten in optie geregeld en afspraken hoe de communicatie zou lopen. Natuurlijk was er ook plan A, maar dat was een hele, hele kleine kans. De zenuwen kwamen in ene volop vorige week zondag toen bleek dat OKV voor stond tegen DKV. Gekluisterd aan radio Oostzaan, via de mobiele telefoon, net als vele andere Furorianen.

Er zijn beelden van bij ons thuis, maar die zullen we jullie besparen. Met geluid, toen er afgefloten werd op 17-18 klonken er 4 gillen door huis. En terwijl Merel en Dionne op weg gingen naar de topsporthal voor in ene kampioenswedstrijd, werd mijn telefoon roodgloeiend van de groepsapp ‘beslissingswedstrijd’, en werden de acties van plan A uitgevoerd. De spandoeken stonden voor het geval dat overigens al in mijn auto.

De sfeer in de topsporthal was super. Zaandam Zuid was net kampioen geworden, waar ik Michael en zijn selectie van harte mee wil feliciteren. Veel publiek, sfeer, muziek, spandoeken, en een ploeg van de week met emmers maakte dit echt een kampioenswedstrijd. Met misschien niet zo’n mooie wedstrijd, maar de overwinning is eigenlijk geen moment in gevaar geweest en Furore 1 is kampioen! Met een promotie naar de 2e klasse. Dat stond op het wensenlijstje, maar zo snel, dat is echt een super prestatie! De feestvreugde werd nog groter toen het tweede ook wist te winnen en zich daarmee heeft gehandhaafd. In het clubhuis was aansluitend een gezellig feestje! Dank aan iedereen die zich daar voor ingezet heeft.

In de afgelopen periode is er voor Jantje Beton gecollecteerd, uit verschillende ploegjes hebben kinderen en ouders gecollecteerd. Op facebook staan diverse foto’s. Dit jaar wordt er ook digitaal gecollecteerd: het is nog mogelijk om tot 3 april een bijdrage te leveren, via Facebook of digitale collectebus Jantje Beton 50% is voor Jantje Beton, zodat kinderen kunnen buiten spelen, de andere 50% is voor de vereniging!

En dan nu naar buiten, het is nog wel wat koud zullen we maar zeggen