12-03-2018 21:35 uur

Furore 1 - Stormvogels 1 (17-10)

De laatste thuiswedstrijd van het eerste vond plaats in de Topsporthal in Koog. Jammer dat het niet in het Trias was, want dat is eigenlijk de thuishal.

Niettemin waren er veel supporters gekomen. Temeer omdat drie kwartier voor de wedstrijd bekend was geworden dat DKV/Victoria, de grote concurrent, thuis had verloren van OKV.

Dus bij gelijkspel en natuurlijk winst was het eerste kampioen. In de zaal was dat te merken, vlaggen van Furore en spandoeken werden opgehangen en de trommels werden klaargezet. De opkomst van het eerste was met de D2, de ploeg van de week.

Martin speelde in de basis voor Coen. Coen had een studiecongres van school in Oostenrijk, dus die kon er helaas niet bij zijn. De wedstrijd begon al snel met een strafworp, verdiend door Bram, maar deze werd gemist. Stormvogels kwam van afstand op 0-1, maar even later was het Max die van afstand raak schoot na een goede actie van het vak. Het werd 1-2 via een strafworp, maar Britt benutte een doorloopbal, na fraai aangeven van Sven, 2-2.

Het eerste kwam, na dertien minuten spelen, op een voorsprong doordat Heleen van afstand raak schoot, 3-2. Heleen schoot een minuut later, 4-2 in van afstand en het eerste begon sterker te worden. Dionne maakte een omdraaibal en het was 5-2. Na 5-3 van afstand was het Bram, die een doorloopbal benutte, 6-3 en een paar minuten later was het Max, die van afstand 7-4 inschoot.

Vlak voor rust was het Britt, die van afstand 8-3 maakte.

Rust, het was een moeizame eerste helft, de wedstrijd was nog niet gespeeld en er zat best wel druk op bij het eerste.

Tweede helft, Stormvogels kwam op 8-4 uit een vrije bal. Max schoot 9-4 van afstand. Heleen was weer heel goed op schot deze middag en het was 10-4 van afstand. Na 10-5 blesseerde Britt zich aan haar rug en het spel werd even stil gelegd. Britt kon niet verder en Lisanne kwam Britt vervangen. Lisanne maakte haar rentree, na een jaar van blessure leed.

Het eerste moest dit even verwerken en Stormvogels kwam terug tot 10-7, maar Bram zette de stand op 11-8 door een kansje onder de korf te benutten. Het werd nog 11-9, vanachter de korf, maar het eerste werd daar verder niet echt zenuwachtig van en Dionne schoot van afstand 12-8 in. Bram werd verkeerd afgestopt en Max schoot de strafworp raak, 13-8. Bram schoot 14-8 in, door zijn bekende kansje vlakbij de korf raak te schieten. Na 14-9 van afstand was het Sven, die 15-9 inschoot van halve afstand. Toen was het gedaan, Heleen schoot 16-9 van afstand en na 16-10 was het Lisanne, die 17-10 benutte, via een doorloopbal.

Eindstand 17-10, geen beste wedstrijd, maar wel heel fraai KAMPIOEN!!!!!!!

Applaus, gejuich, iedereen was uitbundig en terecht, felicitaties, bloemen en foto’s, alles moest op het laatste moment geregeld worden. HULDE hiervoor.

Het tweede speelde na het eerste en won, dus het tweede was veilig.

De selectie en aanhang trok daarna naar de kantine op de Omzoom en is daar gehuldigd door het bestuur en heeft nog een aantal gezellige uren doorgebracht op de Omzoom.

GEFELICITEERD, TWEEDE Klasse, wie had dat gedacht. Enorm!!!!

Kijk nog even op Furore facebook, mooie foto’s en veel reacties!

Sibbeltje