05-03-2018 19:24 uur

Door een Furorebril...

Furore E1 - KZ E2
Om 9 uur in de morgen op 3 maart was het weer enorm druk in de sporthal, de E5, E4 en de E1 moesten tegelijk spelen. Dus Caro, Ingrid en Dave moesten tegelijk fluiten. Veel ouders, opa's, oma's, broers en zussen zaten op de tribune om de wedstrijden te bekijken. Geweldig!!

De E4 kan trouwens ook nog kampioen worden, ze hebben in de laatste wedstrijd nog 1 puntje nodig, veel succes hoor!

Ik ging een verslag maken van onze kampioen de E1. Ja, ze waren al kampioen in een uitwedstrijd geworden, dus Gefeliciteerd met z'n allen. Maar het is natuurlijk leuker om het thuis te vieren, dus na de wedstrijd tegen KZ zou de ploeg gehuldigd worden. Het lijken de olympische spelen wel!! Maar . . . . . . . . .dan moest er natuurlijk eerst gewonnen worden.

De E1 hebben, met deze wedstrijd mee, al 179 doelpunten gemaakt en 61 doorgelaten. Die gemaakte doelpunten, dat is gigantisch veel, jeetje kreetje.

Dave floot de E1 en Gaby stelde haar ploeg op met Lyem, Dani, Isabel en Shanya, Casper en Sanne zaten nog even aan de kant, maar hadden het druk met het scorebord. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en Isabel probeerde meteen een doorloopbal, die er net naast ging. KZ onderschepte de bal en ging de aanval in, maar ook zij hadden nog geen geluk met scoren. Shanya ving het schot af en Furore ging weer naar de korf van KZ, ook deze aanval had nog geen succes. Maar KZ had opeens een vrije speler, die kreeg de bal en schoot het eerste doelpunt erin, 0-1. Hé staan we achter???

Dat was niet de bedoeling, na veel aanvallen van beide kanten en doorloopballen die net misgingen scoorde Isabel de gelijkmaker 1-1. Maar weer kwam KZ voor met 1-2, een speler van ons miste met voorspringen en hierdoor kon de KZ-aanvaller vrij schieten. Daar moeten we dus wel op letten in de rest van de wedstrijd. Maar het werd toch weer 2-2, want Shanya gaf Lyem een mooie doorloper aan en hij scoorde, joepi!!!! Hierna kregen wij toch wat meer kansen, maar ze gingen er even nog niet in. Maar opeens ging het als een trein. . . . . . . .

Shanya maakte mooi 3-2, Dani scoorde 4-2, daarna ving Dani zijn eigen doorloopbal af en scoorde 5-2, 6-2 werd het door Isabel na goed samenspel met Shanya en Isabel schoot ook de 7-2 door de korf van halve afstand. Dat was toch even een sterke periode zeg!!!

Even een peptalk en verder ging het weer. Sanne en Casper kwamen erin voor Shanya en Dani.

In het tweede deel van de eerste helft was Furore ook veel sterker in het afronden van de kansen dan KZ, maar eerst maakte KZ uit een mooie aanval 7-3. Daarna gingen wij weer scoren, er werd heel snel en goed overgespeeld van de ene kant naar de andere kant van het veld. Petje af hoor voor jullie.......wat een tempo!!!

Casper geeft Isabel aan, 8-3 wat een mooi schot was dat. KZ schoot ook, maar Casper zat er bovenop dus floot de scheids voor verdedigd. Een mooi schot van Sanne ging net mis, daarna een gevecht om de bal en een KZ-dame wilde een doorloopbal maken, maar ze liep wel drie passen met de bal in haar handen, dat mag natuurlijk niet. Dus kregen wij de bal en gingen weer aanvallen. Isabel vangt een schot van Casper af en schiet de bal er zelf in 9-3. Het spel is erg balgericht van beide ploegen en zodoende rollen ze wel eens over elkaar heen. Maar opstaan en weer verder gaan en dat deden we, Isabel maakte uit een ver schot nog 10-3 en toen floot Dave voor de RUST.

Gaby pepte haar ploeg weer op voor de tweede helft en met Dani en Shanya voor Lyem en Isabel gingen we weer verder. Sanne stond veel in de aangeef en afvang en dat deed ze prima, maar scoren kan ze ook. Ze ving een doorloopbal af van Shanya en legde de bal er zelf in 11-3. En even later maakte ze uit een klein kansje 12-3. Intussen ging ook het aanvallen van KZ door, maar jullie gaven niet zoveel kansen weg omdat er heel goed werd verdedigd. Echter toch een vrije kans van KZ betekende 12-4. We gingen weer wisselen, Isabel en Lyem kwamen er weer in voor Casper en Shanya.

Na de 13-4 van alweer Sanne en 14-4 door Isabel brak er een sterke periode van KZ aan. Ze kwamen via een strafworp en een paar mooie aanvallen terug tot 14-8. Intussen had Dani ook gescoord, maar het was verdedigd dus het doelpunt telde niet. Jammer! Ook verdedigend was KZ iets sterker geworden, maar Isabel kwam er toch langs, Lyem gaf de bal goed aan en het was een doelpunt 15-8. KZ had echter het laatste woord met een mooi doelpunt. Het was een afstandschot en de bal ging geruisloos door de mand, 15-9 was de eindstand.

Dave floot af en toen . . . . . . . . . een enorm gejuich en gejoel van de tribune. De supporters lieten zich goed horen en de spelers ging hand in hand richting het publiek  - ze konden nog steeds hard rennen - om ze te bedanken.

Niet moe te krijgen die ploeg, want later na de fotosessie, allemaal naar boven, speech van Qruun, drinken, versnapering, cadeautje en oorkonde. Allemaal vrolijke gezichten en dat was prima, want . . . . . . .JULLIE ZIJN KAMPIOEN!!!

Gaby, Casper, Shanya, Dani, Isabel, Sanne en Lyem . . . . . . .

VAN HARTE GEFELICITEERD met dit succes!

Rita

O ja, ik vergeet helemaal de strafworpen te vermelden. KZ heeft dit gewonnen met 2-4 en onze schutters waren Dani en Shanya.