26-02-2018 20:40 uur

Door een Furorebril...

Furore D2 - Celeritas D1
Zaterdag de 24e was ik in de sporthal om een wedstrijd van de D2 tegen Celeritas D1 te verslaan voor de nieuwsbrief van Furore. Ik had al even gekeken hoe onze ploeg eruit zag.........allemaal meiden. En wat voor meiden, hier kwam ik later in de wedstrijd achter, dit team van meiden streed tot het einde van de wedstrijd en liet het kaas niet van hun brood eten.

Eline (coach) en Minte waren wegens vakantie afwezig, maar de overige 9 speelsters werden gecoacht door Sven en Rik. Edward floot de wedstrijd en Alexandra, de moeder van Yelena, bediende de knoppenkast.

In de aanval speelden Yelena, Marieke en Fleur en Loes als heer, terwijl in de verdediging stonden opgesteld Lotte, Sanne en Sienna en Lente als heer. Maud was wissel.

Het werd voor mij weer een wedstrijd van de gekleurde schoenen, paardenstaarten en knotjes om de meiden uit elkaar te houden, maar zo langzamerhand leerde ik welk gezicht er bij de naam hoorde.

Het werd een zeer spannende wedstrijd, wij begonnen met aanvallen maar waren een beetje snel de bal kwijt, dus dat moest de volgende keer anders. Nadat Sanne de bal in de aanval van Celeritas onderschepte gingen wij weer in de aanval. Een ver schot van Yelena kwam op de rand van de korf, dat was wel erg jammer zeg! De bal ging weer naar de andere kant, maar het duurde niet lang of Sienna onderschepte de bal, maar helaas kwam de bal niet in onze aanval omdat een Celeritas heer de bal weer veroverde en hij schoot gelijk, van een meter of 8, de bal door de korf 0-1. Wij hadden in onze aanval ook kansen en vlak voor de wissel gaf Loes Yelena een doorloopbal aan en deze zat er mooi in 1-1.

In het tweede gedeelte van de eerste helft werden er heel wat doelpunten gemaakt. Celeritas speelde zich vrij achter de korf en benutte de kans, 1-2 en even later stond een vrije heer van afstand te peren en dat werd een goal, 1-3. Ho. . . . . daar moeten we wat aan doen. Nadat Marieke een schot van haar tegenstander goed verdedigde speelde zij samen met Fleur de bal naar onze aanval. Lotte stond helemaal alleen bij de korf, zij kreeg de bal en schoot hem er in 2-3 Joepie!!! Maar ja, even niet goed erbij en het was weer 2-4. Nu moet ik wel zeggen, dat 2 jongens van Celeritas erg sterk waren en van best ver goed konden schieten. Dat is voor hun mazzel en voor ons pech. Maar we gingen door, Lotte ving een schot af van Lente en schoot meteen zelf. En ja hoor . . . . . . . . .hij zat erin, 3-4.

Celeritas probeerde weer een schot, maar Fleur zat er goed bij, dus verdedigd. Help Fleur meiden, werd er van de kant geroepen, de bal moet naar de aanval. Dit ging even niet gemakkelijk van Celeritas verdedigde goed uit. Ze onderschepten toch de bal en zette weer een aanval op waaruit een doelpunt kwam 3-5. De meiden in de aanval Sienna, Lotte, Lente en Sanne gingen er weer tegenaan en een schot van Lente kwam op het randje, maar even later schoot ze bal wel door de korf en was het 4-5. Nog eentje en het is weer gelijk, Loes was goed aan het verdedigen, zodat wij de bal weer kregen. Er werd een vrije bal verdiend en bij het aangeven werd er op de hand geslagen, dus een strafworp. Sienna ging er voor staan, maar het schot ging net mis en even later had Sanne een kans op de gelijkmaker, maar . . . . . . . .die ging ook net mis. Jammer, jammer, jammer!!!!

RUST

We begonnen weer in de beginopstelling met nu Maud voor Loes in de aanval. De eerste aanval van Celeritas werd onderschept door Lotte, Maud wil de bal vangen maar valt met bal en al net over de lijn, jammer. Maar we krijgen in deze periode kansen om te scoren, een mooi schot van Fleur kwam op de rand, Maud haar doorloopbal ging net mis. Allemaal pech, maar Celeritas profiteerde hiervan en maakte uit een ver schot 4-6 en aan deze stand kwam geen verandering meer tot de wissel.

Misschien kunnen we in het laatste deel van de wedstrijd nog zo goed spelen, dat er een gelijkspel of winst uit komt.

Eerst maakte Celeritas nog een doelpunt, maar Yelena verdedigde goed, dus telde het doelpunt niet. Maar het werd toch 4-7 door een afstandschot. Hierna hadden onze meiden een sterke periode, terwijl Yelena, Maud, Marieke en Fleur het goed dicht hielden in de verdediging ging onze aanval als een trein. Lente kreeg de uitwijkbal goed aangespeeld van Lotte en het schot ging feilloos door de korf, 5-7. Even daarna verdiende Sienna een strafworp, die er door Lente netjes ingelegd werd 6-7 en toen werd het 7-7 door Lotte die vlak bij de korf vrij kwam en niet miste. Zou het mogelijk zijn . . . . . . . . .????

Maar het mocht niet zo zijn, een ver schot van een Celeritas heer betekende 7-8 en toen hadden we nog een kans om het gelijk te maken. Echter drie schoten van Marieke, Sienna en Fleur waren verdedigd en de strafworp die we nog meekregen werd op een haar na gemist door Lente.

Erg jammer, temeer omdat Celeritas er nog een doorloopbal in gooide en de stand op 7-9 bracht. Hierna geen kansen meer, want Edward floot voor het einde van de wedstrijd.

Heel erg jammer dat het net niet is gelukt om een puntje te pakken, het was echt wel verdiend geweest. Jullie hebben er met z'n allen keihard voor gewerkt en ik vond het een erg leuke wedstrijd om te zien. Ik denk, als jullie zo door blijven gaan er vast nog punten behaald kunnen worden, want er wordt tot het eind van de wedstrijd gevochten als leeuwinnen.

Succes verder ploeg en trainers.

Rita