19-02-2018 18:50 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 - Groen Geel D2

Beide ploegen 10 punten in de stand, dus het zou een leuke wedstrijd kunnen worden. Ik ben benieuwd. In de voorbespreking besprak Bastiaan o.a. het 4-0, dat jullie goed getraind hebben, dit is een prima basis voor de afvang en aangeef en houd vooral ruimte in de aanval zodat je elkaar niet in de weg loopt. Blijf bewegen, ga lekker korfballen met veel plezier. Jullie kunnen het!

Coen was er niet want die moest zelf spelen. Danny was de scheidsrechter en de moeder van Fenna hield de tijd en stand bij. Lees hier verder.

De aanval begon met Tom, Fenna (heer), Melissa en Isa, terwijl Jikke, Tigo, Lotte en Allysa-Lynn de verdediging op zich namen. Lars en Nora waren eerst nog wisselspelers. Daar onze eerste aanval niet erg lang duurde kon de verdediging gelijk aan de bak. De eerste aanval van Groen Geel had meer succes en van afstand werd de 0-1 ingeschoten. Maar even later benutte Tom een mooie kans en de stand was weer gelijk 1-1. Deze ploegen wisselen niet na 2 doelpunten van vak en functie, maar om de 12,5 minuut. Dus dezelfde spelers bleven gewoon aanvallen en verdedigen en beide ploegen deden dit erg goed.
Er werd met veel enthousiasme gespeeld, fijn om te zien. Melissa waagde een schot, maar zij had ook een grote tegenstander, zodat het schot geblokt werd, jammer. Maar er komen nog kansen genoeg. Het werd 1-2 van halve afstand en nadat Tom een vrije bal en Melissa een doorloopbal op de rand van de korf zagen belanden, zette de spelers een nieuwe aanval op. Isa schoot van afstand bijna raak en Tom gaf de doorkomende Melissa aan en het was 2-2. Prima gedaan. Maar we moesten wel attent blijven in de verdediging, want een klein kansje voor Groen Geel betekende 2-3. Met deze stand werd van vak en functie gewisseld.

Er kwamen voor beide ploegen weer kansen, maar wij hadden in deze periode het beste spel en de meeste kansen, echter het afronden ging nog niet zo soepel. Lotte en Allysa-Lynn zagen hun doorloopballen er net niet ingaan. Groen Geel weer in de aanval, maar Tom onderschepte de bal en via een verre gooi kwam de bal bij Jikke, Lotte liep door, maar haar bal ging mis, ze ving zelf af, draaide zich om en schoot alsnog de bal door de korf 3-3.

Groen Geel nam de aanval weer over en via een klein kansje uit beweging kwamen ze weer op voorsprong 3-4. Het bleef spannend, Tigo stond lekker af te vangen en te verdelen, Jikke kwam door, net mis en Lotte haar afstandschot kwam op de rand. Maar vlak voor rust werd het toch 4-4 want de heer van Jikke miste bij het voorspringen, Jikke draaide zich om en schoot de bal door de korf.

RUST

De tweede helft begon weer in de beginopstelling maar dan in het andere vak en er waren geen wissels. Uit een vrije bal van Groen Geel kwam geen resultaat en de door Tigo onderschepte bal ging weer naar onze aanval. Bij het spelen van de verdediging naar de aanval zat Groen Geel er soms fel op en moesten wij goed vrijlopen en zuiver overspelen om de bal in de aanval te krijgen, maar dit deden jullie prima hoor. Tom speelde zich vrij en hij kreeg de bal strak in de handen van Fenna en hij scoorde 5-4. Helaas was de voorsprong snel weer gelijk, want Groen Geel benutte een omdraaibal 5-5. We kwamen toch weer voor 6-5, want Tom benutte een strafworp verdiend door isa die bij een doorloopbal op de handen werd getikt. Even later verloor Lotte haar evenwicht en haar dame schoot 6-6 in. Weer gelijk maar Groen Geel zou weer voor komen, door verkeerd voorspringen ontstond er een kansje en de paal en die ging erin, 6-7.

HET BLIJFT WEL ERG SPANNEND!!!

In de laatste 12.5 minuten zou het beslist worden. Uit een afgevangen schot in de aanval van Groen Geel werd de 6-8 ingeschoten. Allysa-Lynn wisselde met Nora en zij speelde gelijk Lotte strak aan bij een uitwijkbal en het was 7-8. Lars kwam erin voor Jikke en het spel ging weer verder. Een goede aanval van Groen Geel betekende een schot vanachter de korf en die zat, 7-9. Nu een tactische wissel, Jikke kwam er weer in voor Tom in de verdediging en die wisselde even later met Tigo in de aanval. Allysa-Lynn wisselde nog met Melissa en we probeerden nog van alles.

Tom maakte nog een doorloopbal, maar deze wed wegens snijden afgekeurd, jammer! Maar hij maakte er even later nog eentje met één hand en dat was een hele mooie!!! Maar hij telde maar voor 1, 8-9 was de stand met nog 1 minuut te spelen. Groen Geel werd een beetje zenuwachtig en hun coach stond te roepen dat ze rustig moesten spelen, maar wij onderschepte veel en onze aanval had ook nog wel wat kansjes om gelijk te maken, maar het lukte niet meer. Danny floot voor het einde van de wedstrijd en een gelijkspel was net niet behaald.

Jammer, maar ja de doelpunten tellen nu eenmaal, echter een gelijkspel was wel verdiend geweest.

Ik vind dat jullie een puike wedstrijd hebben gespeeld, fel op de bal, goed verdedigd, lekker rondgespeeld en prima aanvallen opgezet. Een fijn team met z'n allen. Nu nog proberen om meer kansen te benutten, want dan . . . winnen jullie de uitwedstrijd tegen Groen Geel.

Veel succes verder D1.

Rita