U bevindt zich hier: Volg Furore » Nieuwsarchief

18-02-2018 20:04 uur

Nikantes 1 – Furore 1 (14-25)

Zaterdagmiddag was de laatste uitwedstrijd van het eerste in Hoogvliet bij Rotterdam tegen Nikantes. Thuis was er gewonnen en dat lag ook nu in de lijn der verwachting.
Sibbeltje was niet mee, maar kon door de live verbinding het duel redelijk goed volgen.

Ivo speelde voor Max en Nikantes stond al vrij snel op 1-0 van afstand. Ivo schoot de gelijkmaker in van afstand, 1-1 en even later was het Sven, die 1-2 inschoot van vlakbij de korf. Na 2-2 was het Bram, die 2-3 maakte van halve afstand. Het eerste begon los te komen; Ivo schoot van afstand, 2-4 in en Coen van halve afstand, 2-5. Nikantes miste een strafworp en Coen benutte een strafworp, 2-6 die hij zelf verdiend had.

Na 3-6 was het Bram, die goed werd aangegeven en de doorloopbal benutte, 3-7. Het eerste was sterker en ging nog even door. Dionne schoot 3-8 in uit een vrije bal en het werd 4-8 via een strafworp. Ivo scoorde vanachter de korf, 4-9 en Heleen werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, maar de strafworp werd gemist. Bram, deze middag erg goed op schot, maakte 4-10 van halve afstand.

Ivo kwam ongelukkig in botsing met een tegenstander en dat kwam nogal hard aan. Schouder uit de kom en Ivo kon niet verder. Thomas kwam het veld in en na ongeveer een kwartier kon de wedstrijd verder. Een strafworp betekende 5-10, maar Sven schoot van afstand 5-11 in.

Heleen snelde langs haar dame, maar werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Bram benut, 5-12. Thomas maakte van halve afstand, 5-13 en even later was het Sven, die verkeerd werd afgestopt. De strafworp werd benut door Coen, 5-14. Nikantes benutte een strafworp 6-14, maar Bram scoorde fraai, nu van vlakbij de paal, 6-15 en kort daarop vanachter de korf, 6-16.

Rust.

De ambulance was aangekomen en Ivo werd onderzocht, nadat het begin van de tweede helft, stil gelegd was, is Ivo naar het ziekenhuis vervoerd.

De verbinding was met het begin van de tweede helft verbroken en toen deze hersteld was, stond de stand al op 9-20. In ieder geval meegekregen, doelpunten van Sven, Coen strafworp, Bram kans dus de ene moet mij maar worden vergeven. Bram schoot ook 9-21 in.

Het werd 11-21 en Bram schoot raak van halve afstand, 11-22. Heleen werd nu ook weer verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en de strafworp werd benut door Bram, 11-23. Het werd 12-23 van afstand, maar Coen schoot van afstand 12-24 in. Nikantes benutte een kansje, 13-24, maar Thomas schoot van afstand 13-25 in. Een strafworp bepaalde de eindstand op 14-25. Ruime overwinning, dus goed!! Met dank aan de live verbinding.

Ivo heeft zaterdagavond, na behandeling in het ziekenhuis, weer thuis geslapen en had een goede nacht gehad, dus nu maar snel herstellen, sterkte.

Triade had trouwens, bijna een punt gepakt van DKV/Victoria, de uitslag was 20-21. Twee weken geen wedstrijd en dan komt, thuis, Stormvogels op bezoek. Dus dan kan het een prachtige ontknoping van de competitie worden.

Sibbeltje