11-02-2018 15:36 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - Madjoe B1
Madjoe had nog maar 4 punten behaald in de zaalcompetitie en wij al 12, dus en overwinning moet mogelijk zijn.De aanval bestond uit Daniël, Lennard, Doenja en Femke, terwijl de verdediging bemand werd door Donny, Rory, Senna en Lotus. Kayleigh was wissel en Rik was jammer genoeg ziek (beterschap Rik). Arjan ging zijn ploeg naar een goed resultaat coachen en de scheidsrechter, van het KNKV, was J. Louw.  Ab, de vader van Lennard, bediende de klok en de knoppen.

Na een peptalk en het "BEESTEN" begon de wedstrijd, de B1 zette in met een lange aanval, waaruit al gelijk een vrije bal kwam. Doenja ging hiervoor staan, een goede aangeef, maar het zal blijken dat er vandaag geen geluk rustte op de vrije ballen. Dat was jammer, maar gelukkig bleven er nog kansen genoeg over om te scoren. Een aanval van Madjoe werd onderbroken door Lotus en wij namen de aanval over. Tempo maken riep Arjan, er kwamen wat kansen. Lennard schoot van afstand, Daniël ving het schot af en schoot van achter de paal het eerste doelpunt erin 1-0. Madjoe was weer in de aanval, maar kon nog geen vuist maken, Senna ving een schot af, bal naar de lijn en een diepe bal op Doenja, een kans die maar net mis ging. Jammer! In onze verdediging ging het prima, er werd goed gesloten, want onder de korf werd heel goed voor verdedigd. Teamwork dus!!!

Bij een onderschepping van Lotus was de bal blijkbaar toch niet helemaal los, de scheids zag het niet en liet doorspelen, maar haar tegenstander liep in de tweede helft toch met tape om haar vinger. Kan gebeuren. Een lange aanval van Madjoe werd uiteindelijk onderbroken en na een goede vak combinatie werd Lennard op afstand vrijgespeeld en wammes, een mooi schot en het was 2-0. Hierna werden heel veel kleine kansjes gecreëerd, maar het duurde even eer er een bal doel trof. Maar hij kwam wel........ Lotus om de korf heen, een strakke bal van Danny, schot Lotus en 3-0. Madjoe begon weer aan een offensief, maar ook dankzij onze goed verdediging hadden zij geen succes met afronden en konden wij weer een aan al opzetten. Na lang en goed samenspelen, met goed wisselen in aangeef en afvang schoot Rory van afstand de 4-0 in. Een leuk kansje van Daniël met 1 hand ging er net naast, was leuk geweest. Uiteindelijk werd het toch 5-0 voor de rust, een lange aanval betekende veel schoten en prima afvang, totdat Doenja vlak bij de korf was vrijgespeeld, zij kreeg de bal en schoot raak.

RUST

In de tweede helft nog geen wissel. Vol vertrouwen gingen we weer tussen de lijnen, maar het zou even anders verlopen in de eerste 10 minuten. Madjoe kwam goed uit de startblokken en scoorde 3 keer achter elkaar, ziezo de stand was 5-3. Dat hadden we even niet zien aankomen. Arjan riep de verdediging op zich te blijven concentreren, maar de coach van Madjoe zag kansen en ook hij riep zijn team op om door te gaan. Zo zat toch de spanning er weer in, maar gelukkig liet de B1 zich niet gek maken en bleven doorgaan met hun spel. Nadat Daniël zich had vrijgespeeld achter de korf schoot hij de goed aangegeven bal er zuiver in, 6-3. Kayleigh kwam erin voor Femke en het spel ging verder. Lekker er voor meiden!!!! Dat maakt het aanvallen toch een stuk moeilijker en ook bij het scherp uitverdedigen werd menig balletje onderschept. Kortom er werd door iedereen keihard gewerkt. Klasse!!

Echter Madjoe kwam toch weer opzetten, na 6-4 uit een vrije bal en 6-5 werd het spannend en moest er een tandje bij. Intussen was Femke er weer in voor Senna, die last had van haar enkel. Sterkte Senna.

Madjoe begon na dit succes te jagen op de gelijkmaker, maar gelukkig bleven we ons eigen spel goed doorzetten en de kansen werden verzilverd. Femke maakte 7-5 en even later was Doenja tweemaal succesvol met haar schoten en bracht de stand op 8-5 en 9-5. Een lange aanval met goede schoten en afvang door Madjoe werd toch weer beloond met een doelpunt 9-6. Maar uiteindelijk hadden wij toch het laatste woord, uit een goede aanval speelde Femke zich vrij kort bij de korf en zij miste de kans niet, 10-6. De goed leidende scheidsrechter gaf nog 1 minuut te spelen aan, dus "kat in 't bakkie", zoals dat heet.

In deze laatste minuut werden er nog lange ballen gespeeld, met kansen en onderscheppingen, maar veranderingen kwam er niet meer, een mooie en zeer verdiende overwinning voor onze B1. Gefeliciteerd!!

Goed gespeeld jongens en meiden, ik heb een puike wedstrijd van jullie gezien.

Veel succes en plezier in de overige wedstrijden.

Rita