11-02-2018 15:30 uur

Furore 1 – Triade 1 (22-17)

Zaterdag om 18.00 uur in het Trias kwam Triade op bezoek. Uit werd er nipt gewonnen, dus het eerste was gewaarschuwd. De D3 was de ploeg van de week en ondanks het wat vreemde tijdstip was het lekker druk op de tribune.

Het eerste had het, in het begin van de eerste helft, best wel moeilijk, Triade ging er fris tegenaan, toch werd Bram verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Max, 1-0. Triade maakte al snel gelijk, via een doorloopbal,1-1 en ven later was het 1-2 van afstand. Brit schoot 2-2 in van afstand, maar het was Triade, dat uitliep tot, 2-6, via afstand 2x, doorloopbal en uit vrij bal, dat was even schrikken, maar het was Bram, die van afstand, 3-6 inschoot, na, 3-7 van afstand, kwam het eerste sterk terug. Coen werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Coen, 4-7.

Even later was het Dionne, die van afstand raak schoot, 5-7 en een minuut later schoot Max raak van afstand, 6-7. Bram werd verkeerd afgestopt, maar de strafworp werd gemist. Triade maakte via een strafworp, 6-8 maar het eerste kwam daarna heel goed terug. Sven schoot 7-8 in van afstand en Coen zette het eerste op 8-8, door van halve afstand in te schieten, na een goede actie van het vak.

Heleen zette het eerste op een voorsprong, 9-8, door van afstand raak te schieten en Max maakte 10-8 van afstand. Het eerste ging nog even door, Triade had het even niet en het was Coen, die van afstand 11-8 inschoot.

Twee minuten voor de rust was het Sven, die, 12-8 maakte na een fraaie actie van het vak. In de laatste minuut was het Max, die 13-8 inschoot van afstand

Rust, merkwaardig scoreverloop, maar een tegenstander om rekening mee te houden in de tweede helft.

Het was Heleen, die al snel langs haar dame liep en de doorloopbal fraai benutte, 14-8. Het werd 14-9 vanachter de korf, door een fout in de verdediging en even later was het 14-10 door een afstandsschot. Het werd 14-11 uit een vrije bal, maar Heleen schoot 15-11 in van afstand in dezelfde minuut. Dionne schoot raak en het was, 16-11.

Ivo stond in het veld, hij was al een keer gewisseld voor Coen en later Sven, en hij werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 17-11, er waren 12 minuten gespeeld. Toen kwam er een fase, dat het bij het eerste niet echt lukte en Triade kwam terug en hoe. Via afstand, 17-12, omdraaibal, 17-13, 2x afstand, 17-15 en een strafworp na een slordige verdedigingsfout, 17-16.

Sven kwam er weer in voor Max en Bram gaf het eerste weer wat lucht door vanachter de korf, 18-16 in te schieten. Ivo schoot even later raak, 20-17 van afstand, door een fraaie actie van Coen bij de achterlijn en het publiek had daar een fraai applaus voor over. Na 20-17 uit een vrije bal, werd Bram verkeerd afgestopt en Sven schoot de strafworp raak, 21-17, de wedstrijd was gespeeld, Coen benutte nog een strafworp in de laatste minuut, 22-17.

Toch een goede overwinning eerste, alhoewel Triade veel tegenstand bood deze avond.

Volgende week zaterdag, de laatste verre uitwedstrijd tegen Nikantes.  Dus er weer tegenaan, succes!

Sibbeltje.