05-02-2018 22:23 uur

Door een Furorebril...

Furore E3 - Vlug & Vaardig E1
Onze ploeg staat 6e en Vlug & Vaardig 7e in de stand van de zaalcompetitie. Als we van hun winnen klimmen we een plaatsje en dat zou leuk zijn. Maar dat is niet zo heel erg belangrijk, het is fijner dat jullie lekker korfballen en op een leuke wedstrijd kunnen terugkijken.

We begonnen met Emma, Lisa, Roan en Zeno. Tigo zat nog even op de bank. Mascha en Bas gingen coachen en Patrick was vandaag de scheidsrechter.

Omdat wij thuis spelen mogen wij beginnen. We hadden allemaal de bal al een keertje gehad toen Zeno mooi vrij stond met de bal, dus schieten en ja hoor, hij zat er in. Dus het was al snel 1-0. Vlug & Vaardig ging nu aanvallen, maar Lisa vangt het schot af en toen werd er weer snel gerend en gegooid naar de andere korf. Het ging pittig hoor, maar opeens een lange bal bij Vlug & Vaardig en een kans om te scoren, maar het ging mis. Wij deden het beter, want Zeno scoorde bracht de stand op 2-0.

Jullie speelden heel goed over met z'n vieren en er moest goed opgelet worden dat de bal niet te hard ging, want het is maar een klein speelveld. In deze periode hadden wij veel de bal, Lisa en Emma probeerden ook te scoren, maar dit wilde nog niet erg lukken. Veel op het randje, jammer, maar blijven proberen. Zeno was vandaag op schot, Emma gooide de bal naar hem toe en hij scoorde 3-0. Voor de eerste time out probeerde Roan het een keertje van achter de korf en mocht Vlug & Vaardig een strafworp nemen, echter het bleef 3-0.

In het tweede gedeelte van de eerste helft speelde Tigo voor Emma. We gingen weer door, Lisa nam een doorloopbal, maar deze zat er niet in, Zeno ving de bal en schoot zelf. Alweer raak, dus 4-0. Hierna kwam een snelle uitval van Vlug & Vaardig en dat scheelde niet veel of er was een tegendoelpunt, maar het lukte hun niet. Hierna had Roan een scherpe periode, hij stond vrij achter de paal en schoot de bal door de korf 5-0 en even later stond hij weer vrij met de bal en dacht, ik maak er 6-0 van. Ja hoor, dat lukte mooi. Vlug & Vaardig had ook wel kansen, maar het lukte hen niet om het gat van de korf te vinden. Ik vind wel dat wij in de eerste helft veel sterker waren. En toen floot Patrick voor de rust.

Er werd even een praatje gehouden met de ploeg, even wat drinken en toen gingen we weer. Tigo werd weer heer en Emma kwam erin voor Roan.

Lisa verdiende een strafworp en zij schoot deze bijna raak. Even later een ver schot van Vlug & Vaardig en dat was ook bijna raak. Als Vlug & Vaardig een vrije bal mocht nemen riep Mascha: de eerste vier seconden voor je tegenstander gaan staan. Dan kon de bal niet gegooid worden of wij konden hem snel afpakken. Dat deden jullie erg goed, ook Emma deed dit prima en zij had toch een sterke tegenstander. Maar we gingen ook door met scoren, Emma gooide de bal naar Zeno en hij scoorde 7-0 en even later maakte Tigo een mooie schijnbeweging, kreeg de bal van Lisa en mikte de bal door de korf, 8-0. Zeno vangt een schot af van Emma en schiet de bal door de korf, 9-0. De bal uit iemands handen halen mag niet, ook al sta je nog zo vrij. De bal moet gegooid worden en voetbal mag ook niet. Tigo sprong een keer met bal en al buiten de lijn en dat werd dus een ingooi voor Vlug & Vaardig. Verder ging het weer, er werden snelle aanvallen gespeeld en veel schoten gelost, maar ja. . . . . . . . . .nu nog erin!

We hebben weer een minuutje om bij te komen en daarna komt Roan er weer in voor Zeno in de laatste 10 minuten. Eerst verdedigde Emma prima een schot van haar tegenstander, maar daarna had een speler van Vlug & Vaardig een mooi schot en dat betekende 9-1, gelukkig de 0 is weg!! Maar we waren nog niet uitgescoord, want Tigo geeft Lisa een doorloopbal aan en deze zat er mooi in, 10-1.

Lisa probeerde het nog een keer, maar deze ging mis. Ook het schot van Emma trof geen doel, jammer maar volgende keer beter. Na een botsing van twee dames waren er even wat tranen, het Vlug & Vaardig meisje had een bril op en dan doet het natuurlijk extra pijn. Maar er was niks stuk en we gingen weer verder. Roan maakte het laatste punt van de wedstrijd, een mooi schot wel van 4 meter! Dus met 11-1 gewonnen.

GEFELICITEERD HOOR!!!!

Het was een geweldig leuke wedstrijd en er werd van beide kanten goed gestreden, maar. . . . . . . . .wij waren duidelijk de sterkste!!

Het is dus gelukt, we staan nu op de 5e plaats. Geweldig!

Nu nog strafworpen nemen, iedereen ging ervoor staan en deed zijn uiterste best.

Maar bij de één lukte het niet en bij de ander wel. Uiteindelijk werd het 3-2 voor ons, Tigo maakte er twee en Zeno één.Dus dat hadden we ook gewonnen. Goed gedaan E3.

Rita