04-02-2018 19:10 uur

OKV 1 - Furore 1 (11-19)

Zondagmiddag speelde het eerste in Oostzaan tegen OKV. Altijd moeilijk, maar het werd uiteindelijk een ruime overwinning.

Het eerste was volledig. Sven was hersteld en OKV kwam snel uit de startblokken. Binnen twee minuten stond het eerste met 2-0 achter en na 3-0 van halve afstand was het Coen, die 3-1 inschoot van halve afstand. Twee minuten later maakte Merel een doorloopbal en dat betekende, 3-2.

Max zette het eerste, via afstand op gelijke voet, 3-3 en toen maakte OKV 4-3, van afstand. Sven schoot de gelijkmaker in, 4-4 en Bram schoot van vlakbij de korf 4-5 in. OKV maakte van afstand gelijk, 5-5, maar Brit maakte fraai 5-6 door een doorloopbal te benutten. Even later was het Dionne, die van afstand raak schoot 5-7 en Max schoot van afstand 5-8 in. Bram maakte vlak voor rust nog 5-9, door een heel goede actie van het vak af te ronden.

Rust, het was een enerverende eerste helft, hard werken van beide ploegen en in het begin een sterker OKV, maar daarna kwamen de eerstelingen sterk terug.

Tweede helft. Sven opende de score door weg te draaien bij de paal en raak te schieten, 5-10. Een minuut later was het weer Sven, die 5-11 maakte na een fraaie actie met Brit. Applaus van het publiek. Het werd zelfs 5-12, nadat Bram vanachter de korf raak schoot.

OKV maakte 6-12, maar Dionne maakte een omdraaibal en het was, 6-13. Na 7-13 van afstand was het Max, die van afstand raak schoot na een goede actie van het vak. OKV kwam via een strafworp en een kansje op 9-14, maar Sven schoot van afstand 9-15 raak. Bram maakte vlak onder de paal 9-16 en Merel werd verkeerd afgestopt, Max benutte de strafworp, 9-17.

OKV benutte een strafworp, 10-17, maar het eerste maakte in de laatste minuten nog twee doelpunten. Brit schoot raak van afstand 10-18, na een goede actie van het vak en Heleen schoot raak van afstand 10-19. OKV maakte via een strafworp nog 11-19 en er werd niet meer uitgenomen. Sterke wedstrijd eerste, mooie overwinning.

Komende zaterdag komt Triade op bezoek om 18.00 uur in het Trias. Uit was dat een lastige wedstrijd, die maar nipt gewonnen werd. Succes en kom allemaal naar de wedstrijd om het eerste aan te moedigen.

Sibbeltje