22-01-2018 20:54 uur

Door een Furorebril...

Furore A1-Sporting West A1
Sporting West had 14 punten en wij 10, de vorige wedstrijd was nipt verloren gegaan, dus misschien zit het er in om de punten in Krommenie te houden.

De ploeg van coach Susan bestond aanvallend uit Ivo (aanvoerder), Tom, Kristie en Judit terwijl de verdediging werd bezet door Joost, Tiuri, Julia en Yara. De wissels waten Jurre, Myrthe en Eline.

Daar er geen scheidsrechter van de bond was heeft Edward deze wedstrijd gefloten en Monique hield de stand bij.

We begonnen met een goede aanval, waaruit gelijk een vrije bal kwam. Judit ging er voor staan, maar het schot had jammer genoeg niet het juiste resultaat. De bal werd onderschept en Sporting West ging aanvallen. Er werd door beide partijen strak verdedigd en hierdoor kreeg Julia een bal mee.

Maar even later kreeg een Sporting West heer een kans van afstand en het schot was zuiver, 0-1. Ivo probeerde het zelfde, maar de tegenstander ving de bal af en ging weer in de aanval. Een doorloopbal, maar Joost zat er goed bij dus was de bal weer voor ons. Het werd echter toch 0-2 via een vrijgespeelde dame. Een lange bal op Tiuri om tot schot te komen mislukte net en de kans ging voorbij. Sporting West benutte wel een kans via een vrije bal en de stand was 0-3. Daar moet wat aan gedaan worden, uit een goede aanval kreeg Yara een vrije bal te nemen, deze ging mis doch even later benutte ze wel zo'n kans, 1-3. Lekker strak aangegeven. Het spel ging heen en weer met goede en minder goede aanvallen. Mooi schot van Ivo trof jammer genoeg geen korf en Sporting West nam de aanval over. Hieruit kwam een strafworp en deze werd benut, 1-4. Ivo kwam langs maar werd verkeerd afgestopt, Tom verzilverde de strafworp en het was 2-4. Een spannende periode brak aan, Joost verzorgde een goede afvang, waardoor wij toch wel veel kansen hadden. Goede aanvallen met doorbraken werden net niet goed afgerond, ja dan geef je de tegenstander tijd om te scoren en dat deden ze, een omdraaibal en een afstandschot brachten de stand op 2-6. Hierna gingen wij scoren, maar de tegenstander scoorde mee, dus dichterbij dan 2 punten kwamen we jammer genoeg niet. Judit benutte een vrije bal en Ivo scoorde van afstand, zodat het 4-6 werd. Na een strafworp, 4-7, voor ons een mooie aanval van Tiuri en Joost, echter de bal viel er aan de verkeerde kant af. Het werd zelfs 4-8 van achter de paal. Toen kwamen wij weer opzetten, een mooi afstandschot van Kristie betekende 5-8 en later kwam ze nog een keer door, waarbij foutief werd verdedigd, strafworp. Jammer genoeg miste Tom deze, maar de doorloopbal van Judit die daarop volgde zat er wel in, 6-8.

"Goed zo wijfie" hoorden Monique en ik roepen? Voor wie en door wie???

Er volgde nog een lange aanval van ons met o.a. een wegtrekbal, maar we konden niet dichterbij komen.

RUST

In de tweede helft kwam Jurre er in voor Joost. Sporting West begon met de aanval en een "armpje" bij een omdraaibal betekende een strafworp, maar deze ging mis en zodoende kon Tiuri, eveneens uit een strafworp, verdiend door Yara, de stand op 7-8 brengen. Maar het werd toch weer 7-9 via een mooi afstandschot van Sporting West. Opeens had Kristie kramp of een verrekte spier en Myrthe nam haar plaats in.

Een periode van gemiste kansen brak aan, zowel van Furore als van Sporting West, waaronder veel vrije ballen. Er werd erg snel gespeeld en een Sporting West heer kwam in schotpositie van afstand en het was raak, 7-10 en even later brak een dame door en zij benutte de kans. 7-11. Oei, dat zijn er weer vier. Eline wisselde met Julia en we gingen weer door, een doorloopbal van Yara trof doel, 8-11. Even later was het Sporting West dat van afstand 8-12 maakte, we moeten dichterbij zien te komen. Er werd keihard gewerkt door iedereen, Eline blokte 3 keer een schot van haar dame, prima. Julia kwam er weer in voor Myrthe en we gingen er weer tegenaan. Zij werd opgevangen bij een doorbraak en Judit benutte de vrije bal, 9-12. Even later mocht Judit weer een vrije bal nemen en haar dame maakte een overtreding, strafworp en Tom benutte hem, 10-12. Zou het nog kunnen???? Een lange aanval van ons, Tiuri en Jurre hielden de bal lang in de ploeg en lieten de meiden schieten, Eline en Yara deden hun best en een schot van Yara trof doel, 11-12. Spannend. . . . . . . .

Maar helaas was een ver schot van Sporting West ook raak, 11-13. Ivo onderschept het uitspelen van Sporting West en komt hierdoor vrij bij de korf, schot en goal, 12-13. Spannend en iedereen werd toch wel een beetje zenuwachtig, ook de coach van Sporting West. Beide ploegen hadden kansen, maar de schoten wilden er niet in. Julia verdiende met een goede doorbraak nog een strafworp en Tom bracht de stand op 13-13 door de strafworp te benutten.

Jeetje..... Nog 2 minuten!!!

Ondanks goed verdedigen kwam Sporting West toch tot een zuiver schot en het was 13-14, maar wij hadden de laatste kansen. We hadden nog goede aanvallen en de bal bleef in de ploeg, maar het laatste zuivere schot kwam niet en zo werd het toch een nipte nederlaag, want de goed leidende Ed floot voor het einde van de wedstrijd.

Jammer jongens en meiden. Jullie hebben keihard gewerkt met z'n allen, een gave wedstrijd om naar te kijken.

Een talentvolle en werklustige groep, waaruit mijns inziens een geweldig goed team kan groeien. Succes met z'n allen in de nog te spelen wedstrijden.

Rita