14-01-2018 19:31 uur

Door een Furorebril...

Furore A2 - KVA A3
Marco had de opstelling al gemaakt in zijn smartphone, zodat ik deze gemakkelijk kon overnemen op mijn ouderwetse bloknootje.

Indy (heer), Niels, Maddy en Rianne stelden zich op in de aanval en Teun, Thomas, Daphne en Merel gingen het in de verdediging moeilijk maken voor de tegenstander om te scoren. Marco en Marcel zijn de coaches van dit team en Edward nam de leiding op zich deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

De wissels Julia en Wendy ontfermden zich over de knoppen. Van te voren een groepsfoto, een peptalk en warmlopen.

De wedstrijd kon beginnen.

De eerste aanval van ons verliep goed, er werd goed samengespeeld en er kwamen schoten van Niels en Rianne, de afvang was goed verzorgd, alleen gingen de kansen er nog niet in. Na een onderschepping ging KVA aanvallen, maar Teun verdedigde het schot van zijn heer goed en zo ging de bal weer naar onze aanval. En zo ging het spel heen en weer en ik dacht het krachtsverschil is niet zo groot, dus misschien. . . . . . . . . . . . Een schot van Niels kwam op de rand en een wegtrekbal van Indy had net een beetje meer geluk nodig. Pech!!!

Het team deed er van alles aan, Thomas had zijn heer onder controle bij een doorloopbal, Niels probeerde een doorloopbal in de Furore aanval en ook waren er schoten van Indy en Maddy. Maar helaas, net niet zuiver genoeg en dan krijg je op een gegeven moment, dat het aan de andere kant wel lukt. Het was opeens 0-1 van halve afstand en 0-2 uit een afgevangen schot vanachter de korf. Wisselen, misschien lukt het de andere aanval om weer gelijk te komen. Maar voordat wij konden scoren maakte KVA 0-3 via een mooie doorloopbal. Merel kwam fraai door en de door Teun goed aangegeven bal ging er rakelings overheen, jammer was dat. Maar er kwam toch een doelpunt van ons, Thomas werd verkeerd afgestopt en de verkregen strafworp legde hij er netjes in, 1-3. Nu doorgaan, want de wedstrijd was nog lang niet afgelopen. Wat hebben wij toch met die rand van de korf????? We hadden toch veel kansen om te schieten, maar die rand zat steeds in de weg. Opeens kwam Indy door en werd op de arm geslagen bij haar schot. Dus strafworp, Maddy ging er voor staan, maar ............weer die rand! KVA scoorde nog een keer voor de rust, maar Teun zat er goed bij en dus telde hij niet.

Rust

In de tweede helft namen Julia en Wendy de plaatsen in van Rianne en Daphne, die achter de knoppen plaats namen. Het werd al snel 1-4 door een schot van afstand en even later weer een afstandsschot van KVA, uit de afvang werd gescoord, 1-5. Dat was nu het verschil tussen deze twee ploegen, qua veldspel en kansen was er niet zo veel verschil, maar de ballen gingen er bij ons gewoon niet in. Frustrerend is dat.

Maar opeens, het mooiste doelpunt van de wedstrijd, volgens Senna een "one-hander" van Thomas en het was 2-5. Nu doorgaan, in de verdediging onderschepte Niels een aanval en via Indy ging de bal naar de aanval. Een mooi schot van Merel had meer verdiend, maar . . . . . . . . . . . net mis. Uit een goede aanval van KVA kwam een doorloopbal en deze bracht de stand op 2-6. Maar dat konden wij ook dacht Maddy en snelde langs haar dame, Niels gaf de doorloopbal aan en het was 3-6. Zie je, dacht ik, we kunnen het wel en de ploeg ging stug door. De verdediging van Thomas, Teun, Merel en Wendy hield goed stand en we hadden echt kansen, zowel van afstand en met schoten uit de afvang. Indy haar dame verdedigde met de armen wijd, vrije bal dus. Deze werd goed genomen, maar je raadt het al. . . . . . op de rand. Het uitspelen van KVA werd door Indy onderschept, zij speelde snel de bal naar Maddy, maar het schot werd foutief verdedigd en de verkregen strafworp werd netjes benut door Maddy, 4-6.

Het kon nog. . . . . . . . . . maar het lukte niet. KVA maakte 4-7 vlak bij de paal en hoe wij ook ons best door veel schoten te lossen in een lange, goede aanval, het wilde niet lukken. 5 Minuten voor tijd kwam Daphne nog even binnen de lijnen, want Maddy moest werken. Ook een vrije bal voor ons had niet het gewenste resultaat, daarentegen scoorde KVA nog een goal van halve afstand, 4-8 en dat was ook de eindstand.

Ja, en dan heb je na de wedstrijd. . . . . . iedereen bezweet aan de kant, als dit en als dat, ja als er wat meer gelukt was met het schot dan was het anders gelopen. Maar ja, dat is nu eenmaal zo, de ballen moeten er in.

Iedereen heeft er hard en enthousiast voor gewerkt en er werden goede aanvallen uitgevoerd, helaas is de zuiverheid van het schot nog niet goed genoeg, daar kan nog wat aan gesleuteld worden. Dan zie ik heus nog wel wedstrijdpunten binnen komen. Marcel en Marco, nog veel succes gewenst in de competitie met deze leuke ploeg jongens en meiden. Er tegenaan met z'n allen.

Rita