14-01-2018 19:14 uur

DKV/Victoria 1 – Furore 1 (22-19)

Zondagmiddag was de moeilijke wedstrijd uit tegen DKV/Victoria. Thuis had het eerste gewonnen, maar DKV/Victoria moest winnen om op gelijke hoogte te komen. Het werd een enerverende wedstrijd, spannend, met veel inzet.

Het eerste begon al in de eerste minuut te scoren. Heleen schoot van verre afstand raak, 0-1 en even later was het Bram, die een kansje benutte 0-2. Het tempo lag hoog en het werd 1-2 via een doorloopbal. Sven schoot in dezelfde minuut van afstand 1-3 in, maar DKV/Victoria verdiende een strafworp en het was 2-3. Bram draaide weg bij de paal en schoot raak, 2-4. Sven werd verkeerd afgestopt en Coen schoot de strafworp raak, 2-5. Het was weer Sven die een strafworp verdiende en Coen maakte 2-6.

DKV/Victoria kwam echter terug tot 4-6 via afstandschoten, maar Dionne schoot van afstand, 4-7 in. Coen maakte van afstand, 4-8 en Heleen van afstand 4-9. Het werd 5-9 door een kansje en 6-9 uit een vrije bal. Coen schoot van halve afstand 6-10 in, maar DKV/Victoria kwam terug tot 10-10 van afstand en een doorloopbal.

De strijd werd steeds spannender en Merel werd verkeerd afgestopt en Max benutte de strafworp, 10-11. Het werd 11-11 van afstand en DKV/Victoria kwam op voorsprong door vanachter de korf 12-11 in te schieten en het werd zelfs 13-11 in de laatste minuut, via een strafworp. Rust, enerverende eerste helft met veel inzet en een hoog tempo.

Tweede helft. DKV/Victoria kwam goed uit de startblokken en binnen vier minuten stonden ze voor met 16-11. Coen maakte van afstand 16-12, maar het eerste kreeg een fikse tik, want DKV/Victoria bleef makkelijk scoren van afstand en na tien minuten was het 18-12. Dionne maakte uit een vrije bal 18-13 en na 19-13, kwamen Caro en Ivo er in voor Merel en Max.

Bram maakte van halve afstand 19-14 en een minuut later was het Heleen, die 19-15 inschoot van afstand. Het eerste kwam weer sterk terug. Het was Sven, die van afstand 19-16 inschoot en twee minuten later was het Sven, die 19-17 inschoot uit een vrije bal. Het werd 20-18, doordat Bram verkeerd werd afgestopt en de strafworp zelf benutte.

De spanning steeg enorm, doordat Brit raak schoot van afstand, 20-19 en met nog een aantal minuten te spelen kon het nog alle kanten op. Echter het lukte niet meer, toen DKV/Victoria uit een vrije bal 21-19 inschoot en er een aantal ballen uit de korf tolden. De wedstrijd was verloren omdat DKV/Victoria in de allerlaatste seconde nog 22-19 maakte.

Het was een spannende wedstrijd. De tweede helft sterk terug gekomen maar net niet voldoende. Beide ploegen hebben met zeer veel inzet gespeeld.

Komende zondag om 17.45 uur in het Trias komt Dordrecht op bezoek, er tegenaan eerste!

Sibbeltje